Hrej tajně

Hrej tajně https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190439/mid_the-game-hrej-tajne-PaW-190439.jpg 4 587 79

The Game série

< 2. díl >

Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil. Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět… Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil… Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší…... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Galatea
Originální název:

Playing for Keeps , 2013


více info...

Přidat komentář

monika0181
09.11.2023 5 z 5

Mám ráda obálky knih, ráda v nich hledám hrdiny, kteří jsou v knize, někdy je obálka totální úlet. Ale o to jsem byla víc překvapená, když koukám na obálku Hrej tajně a přemýšlím, jak budu knihu komentovat. Se zalíbením koukám na krásný mladý pár a .... on má Aston na obálce zlomený nos stejně jako v příběhu?!?! Wau tak to poklona autorovi obálky. Tento příběh nebyl tak jednoduchý a bezstarostný jako díl první. Velkou tíhu celého příběhu táhlo Astonovo velmi pochmurné dětství. Kéž by se i v životě pro každého "Astona" našla jeho "Megan". Příběh si zaslouží zamyšlení, jak na venek působíme na okolí a přesto často skrýváme vemni velký žal a trápení. Jsem ráda za Happy end příběhu. Nejsem zrovna naladěna na špatné konce. Ta láska a vroucnost mezi Astonem a Megan stojí za přečtení. Pro nás čtenáře je k zamyšlení - pro mladé, jak rodiče někdy úmyslně či neúmyslně slovy ubližují, že lze najít cestu z toho, co se honí ve vlastní hlavě a pro nás dospělé, zamysleme se nad tím, co říkáme a jaké jizvy mohou některá slova, byť i ne zle myšlena, udělat.

Majuš333
25.04.2023 5 z 5

'Bojím se toho, že tě ztratím, ale zároveň toho, že budu s tebou.'


'Hrej tajně' zo série 'The Game' je ďalšia moja srdcovka. Taká jednohubka na jedno popoludnie :)


Aston právě zavírá dveře a s úsměvem na tváři se na mě rádoby vážně zadívá.
"Ne že bych si stěžoval, ale existuje nějaký důvod, proč jsi na mojí posteli?" zeptá se nakonec.
"Čtu si," odpovím a sklopím pohled. "A když si čtu, tak potřebuju pohodlí, což vysvětluje, že jsem na tvojí posteli. Je to lepší než na té příšerné židli u stolu."
"Vidím, že si čteš, Megan, ale proč si čteš v mém pokoji a ne ve svém?"
"No pokud chceš, tak půjdu," odpovím, označím si stránku, na které jsem skončila, a zvednu se k odchodu.
"Ne! Tak jsem to nemyslel," odhodí batoh a namíří si to rovnou ke mně. "Vůbec jsem to tak nemyslel."
"No dobře," usměju se sladce. "V tom případě se vrátím ke své knize."
"Tak to ani náhodou," zamumlá, vezme mi knihu a hodí ji na zem.
Otevřu pusu úžasem. "Ty jsi zrovna hodil s mojí knihou!"
"Položil jsem ji."
"Ne, hodil jsi ji. Měla bych ti dát facku za to, jak se chováš k panu Darcymu."
"To je fakt, věřím, že by to pan Darcy ocenil."
Docela mě zaskočí, že vůbec ví, kdo to pan Darcy je.
"Už nikdy neházej s knihou. Nikdy," řeknu mu přísně. "Myslím to vážně. Ještě jednou hodíš jedním z mých miláčků, a zvlášť s mým nejoblíbenějším, tak ti něco udělám."

Opřu se o stěnu, dojím jablko a ohryzek hodím do koše. Pak si všimnu Bradena, jak se kousek vedle rozcvičuje, a přiběhnu za ním. "Jsi připraven na běhání, demente?"
"Myslel jsem si, že jsi ty a ta tvoje líná prdel pořád ještě v posteli," podívá se na mě a vezme dvě láhve s vodou.
"Asi bych byl, ale nasrat takhle po ránu Megan je mnohem lepší zábava," pokrčím rameny s úsměvem a rozběhnu se, Braden za mnou.
"Fakt nevím, proč to pořád děláš, chlape. Jednou ti za to všechno urve koule," zavrtí hlavou.


bradovav
03.10.2022 3 z 5

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 4*

Děkuji za možnost zúčastnit se této štafety @knihomolkasarka97

Nevím proč, ale název ve mě budil dojem, že kniha bude ve slovenském jazyce - pomátla sem sama sebe :-)

Kniha patří do série, kdy autorka věnuje každý díl jinému páru - toto mi hodně připomíná série německých autorek. Hrej tajně je druhým dílem, což ale nebrání tomu, číst ho samostatně - já jsem toho důkazem, protože první díl jsem nečetla.

Příběh tohoto druhého dílu vypráví o páru Megan a Aston - páru, který se odjakživa nesnáší, hádá se a neustále útočí jeden na druhého. Jak to tak bývá, právě oni se do sebe bezhlavě zamilují.

Jejich vztah ovšem není jednoduchý, ji brání ve vztahu její skoro bratr, jemu zase jeho strašáci z minulosti.

Příběh s pár erotickými epizodami se nám snaží říct, že bychom nikdy neměli soudit člověka, bez toho aniž bychom ho pořádně poznali. Protože to, co se z počátku může zdát jednoznačné a opovržení hodné může pak v detailu působit úplně jinak.

Máte rádi hate to love linky?

Celkové hodnocení: 4* z 5*

Ralemo
19.02.2022 4 z 5

Velice podobné jako první díl. Moc hezky napsané, četlo se to samo, za pár hodinek bylo po knížce.

Aston si prožil těžké dětství a po celou dobu si sebou nesl těžké vzpomínky, které ho neustále ubíjely. Každopádně s pomocí Meghan se mu podařilo bojovat s démony a nechal lásku aby okouzlila i jeho duši.

NikolaSkop
18.09.2021 4 z 5

No, rekla bych ze o trosku lepsi jak jednicka ale taky zadny zazrak. Kniha me nijak neurazila ale ani nevyrazila dech.. klasicka oddechovka :)

princesse
10.09.2021 3 z 5

Stejně jako první díl ... oddechovka, která se by se dobře četla, ale ten krkolomný překlad??? Tak to byla síla!!!

lihate
13.05.2021 4 z 5

"Musíš se ztratit ve tmě, aby sis vážil světla."

Některé věci jsou příliš reálné, aby byli ignorované. Příběh to byl plný citů, porozumění a smíření se sám se sebou. Líbilo se mi, jak Megan působila na Astona a pomáhala mu vzít svou minulost a vnímat, že je to jeho součást, a ať ji miluje nebo nenávidí, je pořád s ním. Prostě se s ní musí smířit. Kniha to je plná bolesti a při popisování Astonova dětství, ne to bolelo s ním. Toto by si nemělo nikdy prožít žádné dítě.
"Já ti dávám světlo, záleží jen na tobě, jestli jím necháš temnotu prorazit." A o tom to celé bylo. Krásné. Dojemné. Se šťastným koncem. Jak jinak.

"Peklo je prázdné a všichni ďáblové jsou tady."

"Lži. Je snadné v nich pokračovat, dokud se nezačnou točit ve spirále a vy utíkáte v jejich síti a tak snadno jste do nich chyceni. Lži jsou dobré, než se díváte na toho, kdo lže."

Zuzana207
23.04.2021 4 z 5

Aj druhý diel tejto série zaraďujem medzi príjemné čítanie na chvíle oddychu. Autorka píše jednoducho a priamočiaro, takže nemožno očakávať nejaké výrazné zvraty. Pre mňa bola prvá časť taká hravá a pôsobila dojmom, že autorka sa rozbieha. V tejto časti trochu "zvážnela." Na pozadí utajovaného vzťahu, ktorého odhalenie bolo len otázkou času, pekne spracovala tému ťažkého detstva.

JitulHa
22.08.2020 4 z 5

Knížka je volným pokračováním série The Game. Akorát, se tu autorka soustředí na jinou ústřední dvojici. Tento díl mě zaujal o něco více, protože, příběh byl méně šablonovitý a hrdinové byli tak nějak sympatičtější. Jinak, ale nabízí to samé, co jednička, a sice romantiku, sbližování, občasné výtky jeden druhému, ale především zamilovanou dvojici, proto příznivce knih tohoto typu určitě nezklame... (více v záložce recenze).

pelikosi
03.07.2020

Příběhy mi přijdou příliš vykonstruované a přes svou sociální závažnost málo propracované. Pro nactilete asi uspokojive, ve srovnání s podobnými vysokoškolskými příběhy jaksi bez stavy.

Co je naprosto strašně, je kvalita překladu a pravopis. U e-knih si nikdy nejsem jistá, zda k chybám nedochází v elektronickém přepisu. Přiznávám se, ze některé knihy kupuji, některé vyměňují - u těchto si netroufám soudit.

Jen výběrem: stěžovat x zatěžovat si, špatná práce s privlastnovacimi zajmeny, formulace - byl to dárek na sestnactiny, měl 15let, zkrz x skrz, není to zatraceně pravděpodobne, když jsem tady přišel, překladatel uvádí v závorkách 2 překlady !?! - byla vždycky padavka (slaboch), je to beznadějně (zoufale). ....
Hrůza, doufám, ze v papírové podobě kniha dosahuje lepší kvality.

Myška43
24.05.2020 5 z 5

Krásný příběh o nalezení své spřízněné duše. Moc se mi to líbilo, příjemná oddychovka.

petulkapeta
07.04.2020 5 z 5

(SPOILER) Jsem rada,ze to Aston dokazal,ale bez Megan by to nezvladl a to bylo asi kouzlo lasky

Ivet1990
08.03.2020 4 z 5

Tento díl byl plný emocí.... Musím přiznat, že tento díl byl ještě lepší než předchozí.

verunka93
02.03.2020 4 z 5

Nečekaně jsem mi tento díl líbil více než první. Možná to bylo i tím, že Megan našla svého pana Darcyho. Knihu jsem měla přečtenou během pár dnů, četla se úplně sama.

Kristy.Seb
07.02.2020 5 z 5

První díl se mi líbil, tenhle už tolik ne. Napětí v podobě odhalení vztahu mě moc nenadchlo. Ale musím ocenit vypořádání se minulosti hlavního představitele. Každý má srdce!

Kayla
18.11.2019 5 z 5

Původně jsem si myslela, že na knihu už jsem stará. Po prvních stránkách jsem chtěla knihu odložit, ale jsem ráda že jsem to neudělala. Sice tam není žádná akce, ale to nevadí. Jako oddechová kniha splnila mé očekávání.

Maruš.D
16.02.2019 4 z 5

Tuto knihu jsem poprvé četla před delší dobou a musím říct, že mě bavila trochu víc. Tudíž lze předpokládat, že pro náctileté je to naprostá bomba. Je v ní sex, přátelství, poznávání světa a okolí, poznávání sám sebe a především láska. Nešťastné události některé lidi sbližují...
Teď už jsem starší a musím říct, že nejsem z knihy až tolik nadšená jako před časem, ale stále mě v celku bavila a neměla jsem nutkání ji odložit. Tudíž pokud jsi náctiletý, myslím že ji budeš zbožňovat a starší lidé si ji užijou zase z trochu jiného úhlu pohledu. Řekněme trochu víc najivního, ale i přesto se Vám bude líbit si myslím :-)

georginaa
30.01.2019 3 z 5

Takové dívčí romány jsem ráda četla v ... náctiletech. Dnes mám ráda jiný žánr, ale nevadí mi se vrátit v čase. Je to příběh vysokoškoláků, kteří si hledají svou cestu životem a jejich starosti jsou ještě jiné, než když dospějí a mají třeba rodiny a zaměstnání. Poznávají sami sebe a jsou ovlivněni společností. Je to lehké čtení na jeden večer.

Tesset
09.01.2019 2 z 5

Docela slabé. Na takové problémy, s kterými se Aston musel potýkat, to tam teda moc neřešili. Nevím, moc nepropracované.

uminaa
03.11.2018 4 z 5

"Ospravedlňujem sa, že som pre Teba neznamenal dosť. Možno som bol až príliš. Nikdy sa to nedozviem. Len dúfam, že máš teraz pokoj." Tak toto mi zlomilo srdce :(

Čo sa však týka samotnej knihy, tak súhlasím s TerezaMondeková, nebolo tam to "WAU", ale kniha mi prišla lepšia než prvý diel. Čítala sa rýchlo a ľahko.

Určite však v sérii pokračujem, ale neviem, či sa k nej aj vrátim.

Štítky knihy

láska pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Emma Hart
anglická, 1993
2013  77%Hrej hráčem
2014  76%Hrej tajně
2014  78%Hrej férově
2015  77%Hrej vabank
2022  70%Rande s knihomolkou

Kniha Hrej tajně je v

Právě čtených6x
Přečtených969x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených46x
Knihotéce367x
Chystám se číst105x
Chci si koupit23x
dalších seznamech8x