Hrej férově

Hrej férově https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206469/bmid_the-game-hrej-ferove-5Nu-206469.jpg 4 446 59

The Game série

< 3. díl >

Její minulost je plná utrpení. Jeho minulost zase plná bolestných zklamání. A i přesto je jediným na světě, kdo jí připomene, že je pro co žít. Abbi Jenkinsová už ani nedoufala, že by někdy opustila zdi ústavu pro duševně choré, kde musela strávit celý poslední rok. Že se jí to povedlo, však neznamená, že by zapomněla, co všechno jí Pearce provedl. Moc dobře ví, že jedinou šancí, jak se vyrovnat s depresemi, které mí každý den ničí mysl, je balet, který je pro ni víc než jen pouhým koníčkem. Balet na prestižní umělecké škole Julliard v New Yorku je tím jediným, co jí dává touhu žít. Něco k čemu se může upnout. Blake Smith opustil Londýn z jednoho jediného důvodu, a to i přesto, že nikdy nechtěl utíkat před bolestnou minulostí. Po příjezdu do New Yorku je plně odhodlaný, že splní slib, který dal sestře a dostane se na Julliard. Nikdy však nepředpokládal, že bude ve stejné třídě s Abbi - dívkou, jejíž oči jsou plné smutku a utrpení. Utrpení, jaké on sám dobře zná. Každá hodina, kterou spolu stráví, je sbližuje víc a vic. A Blake už nemůže dále bojovat s nutkáním ochránit ji samu před sebou. Čím více se dozvídají o své minulosti, tím více se musí ptát sami sebe, zda existuje ještě něco, co by je mohlo zachránit...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Galatea
Originální název:

The Right Moves , 2014


více info...

Přidat komentář

monika0181
10.11.2023 5 z 5

Hodně emotivní kniha. Jediné co mi úplně nesedlo, že se Abbi za cca 3 měsíce najednou dostala do stavu, kdy mohla opustit léčebnu, kde byla apatická a sotva se dá říct, že přežívala. Jinak příběh moc krásný, plný lásky, pochopení. Je i důležité, že nás zavedl co myšlenek člověka s depresí, s úmyslem se sebepoškozovat. Na jednu stranu bych řekla jednohubka, která krásně plyne, na druhou stranu to silné téma... za mě moc povedená kniha pro YA.

Peta1607
13.10.2023 4 z 5

Tahle kniha je prostě oddechovka, jako všechny knihy z této série. Líbila se mi o něco více, než Hrej tajně, ale ne zas tak moc jako Hrej hráčem.


NikolaSkop
18.09.2021 4 z 5

Hmm, zatim nejslabsi dil. Ale neurazil. Takze jdu dal a uvidime :)

princesse
13.09.2021 3 z 5

Kniha se dobře četla, opět pár krkolomných překladů, ale oproti minulému dílu, to byl odvárek. Jdu na poslední díl ... Hrej vabank, tak uvidíme.

lihate
17.05.2021 5 z 5

Jedna myšlenka. Jedna vteřina. Jeden impulz. Jeden dotek.

Nenapravitelně. Nevysvětlitelně. Nezvratně.

Znáte ten pocit, když nechcete knihu přečíst hned, ale přesto vás to pořád nutí přečíst aspoň ještě jednu další kapitolu? Tak přesně takový je tenhle díl. Předchozí dva díly byli na rozdíl od toho slabé. Hrej Férově se mi zarylo pod kůži a zůstává tam. Téma v knize není sranda, obzvlášť, skončíte-li kvůli tomu v léčebně pro duševně nemocné. Abbi jsem si oblíbila, je to bojovnice a bojuje ze všech sil i když ne pokaždé to vypadá, že zvládá sama sebe. Vždy jsem čekala, kdy bude další ataka, až konečně přišla ta, která v ní všechno změnila, a která jí dokázala dát znamení. Kéž by takového Blake měl každý.

"Znám démona, který se skrývá pod touhle maskou, i já jsem se s ním setkala už tolikrát."

"Jen těžko zlomíš něco, co už je zlomené. Takže pokud zůstaneme oba trošku zlomení, tak budeme v pohodě."

"Nemáš důvod bát se smrti, když už nějakou dobu žiješ v pekle."

Zuzana207
23.04.2021 5 z 5

Veľmi silný, emotívny príbeh, ktorý určite stojí za prečítanie! Téma príbehu núti človeka zamyslieť sa nad touto diagnózou, ktorá mnohých ľudí ochudobňuje o plnohodnotný život.

Lil30
23.01.2021 5 z 5

Začala jsem ji číst v době, kdy byla vydána, ale z nějakého důvodu jsem ji nedočetla. Tentokrát se odložit nedala. Byla opravdu protkána city a přála jsem si, aby oba překonali vše, co jim život nandal. Tento díl pro mě byl z celé série zatím nejlepší.

Myška43
26.05.2020 4 z 5

Pokud si nepamatujeme, tak nemůžeme zapomenout. Tento díl byl opravdu hodně emotivní.

verunka93
20.04.2020 4 z 5

Tento díl byl plný emocí. Abbi i Blake si prožili své. Od začátku jsem jim držela palce a doufala, že vše dopadne dobře. Kniha se mi líbila, určitě si přečtu i další díl.

petulkapeta
08.04.2020 5 z 5

byla jina nez předchozi dva dily,bylo tu vice emoci,ale jinych než předtím..

Ivet1990
09.03.2020 5 z 5

S každým dílem příběhy nabývají na emocích. O Abbi jsem si chtěla přečíst už od první zmínky v prvním díle. Nakonec jsem se dočkala krásného příběhu plné utrpení, nadějí, lásky ale hlavně Happy Endu

Kristy.Seb
07.02.2020 5 z 5

Že všech dílů této série se mi tenhle líbil nejvíc. Abbi se vyrovná se stínem svojí minulosti. Není lepšího léků než lásky. O to víc jí pomůže právě Blake, který se s tím také setkal. Kniha měla dej, což velmi oceňuji.

snowpinkee
31.01.2020 4 z 5

Moje první kniha paní autorky. Moje očekávání nebyla nijak vysoká. Po knize jsem původně sáhla hlavně kvůli čtenářské výzvě a byla jsem hodně mile překvapena.
V tomto díle se setkáváme s psychickou nemocí - deprese a zároveň se sebepoškozováním. O těchto tématech by se rozhodně nemělo mlčet.
Jen co mi vadilo, bylo, že děj - průběh nemoci- plynul na mě až moc rychle.. jeden den je to hodně špatný a najednou se probudím a jsem úplně vyléčená. To mi ten požitek z knihy mírně kazilo. Každopádně na další díly se těším. 75%

salča
03.02.2019 5 z 5

Za mě nejlepší díl této série.
Silný příběh, který nám ukazuje,jak těžké to mají lidé trpící depresemi.
Naprosto mě tato kniha upoutala.

georginaa
03.02.2019 3 z 5

Nedá se říct, který díl byl nejlepší, každý příběh má něco do sebe a zavírat oči, před těmito tématy nemá smysl. Pořád je plno lidí co dokážou pomoci, ať je problém jakýkoliv a o to víc je, když pomůže kluk holce a naopak hlavně svou láskou, trpělivostí a odvahou do toho jít.

Tesset
15.01.2019 2 z 5

Opět jako u předchozího dílu ... takové problémy, že si nebyla pořádně schopná ani oholit nohy a na pár stránkách je pak vše ok? Tak to ani náhodou.

uminaa
05.11.2018 4 z 5

Musím uznať, že toto bol zatiaľ najlepší diel zo série. Silný príbeh, ktorý stojí nielen za prečítanie, ale aj za zamyslenie. Abbi je v mojich očiach naozaj silná osobnosť, keď si dokázala priznať svoje chyby, hovoriť o svojich démonoch a nájsť si cestu, ako sa im postaviť.
Musím uznať, že ma celkom bralo aj to, že hlavný hrdina Blake nebol vykreslený ako sukničkár. Po veľmi dlhej dobe som sa v tomto žánri stretla s hlavnou chlapskou postavou, ktorá pred stretnutím, resp. zahľadení do hlavnej ženskej postavy, "nepretiahla všetko, čo má pulz". Svojim spôsobom to je osviežujúce.
Čo sa týka Pearca, tak musím uznať, že pri zmienke o ňom počas Abbinho rozprávania sa vo mne ozvalo moje najhoršie sadistické ja a keby bol nablízku, tak si ho pekne podám.
Uznávam, že každá ďalšia kniha v tejto sérii je prepracovanejšia a lepšia. Takže šup - šup na poslednú. Som zvedavá, čo prinesie.

betule3
23.09.2018 5 z 5

Tak tahle knížka byla skvělá. Na rozdíl od předchozích dílů se zde probírala i vážnější témata a to mě zaujalo. Příběh je opět čtivě napsaný a nelze se od něj odtrhnout. Za mě 5*.

JitulHa
21.04.2018 4 z 5

Třetí příběh z této série vypráví o Abbi, kamarádce Maddie, která se snaží najít cestu zpátky do normálního života, po tom všem co se jí přihodilo. Nejvíce jí v jejím odhodlání pomáhá balet a sympaťák Blake. Právě tanec a touha vyrovnat se s minulostí, je tím co je oba spojuje. Mohlo by se tedy zdát, že nám autorka opět připravila jednoduchý romantický příběh, na jaký jsme zvyklí, ale není tomu tak. Tento příběh nad těmi ostatními vyčnívá, nejde tady prvotně o nějaké milostné jiskření, autorka se totiž nebojí otevřít např. téma deprese nebo sebepoškozování. Kniha má proto docela jiný nádech než předchozí části, což může být důvod proč někomu nemusí úplně padnout do noty. Mně se ale i tak moc líbila.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem