Oheň probuzení

Oheň probuzení https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342720/bmid_ohen-probuzeni-Utf-342720.jpg 4 437 101

Draconis Memoria série

1. díl >

V rozlehlých oblastech ovládaných Kovolodním obchodním syndikátem neexistuje cennější surovina než krev draggů. Po vykrvení v zajetí chovaných či v přírodě ulovených Červených, Zelených, Modrých a Černých draggů lze vydestilovat elixíry, které obdarují závratnými schopnostmi nepočetnou skupinku mužů a žen známých jako Krvožehnaní. Málokdo však ví, že jednotlivé rody draggů chřadnou. Jejich krve se nedostává a válka s Korvantinskou říší se blíží. Poslední naděje Syndikátu se upírají k nejasným zvěstem o existenci dalšího druhu dragga mnohem mocnějšího, než jsou ostatní a k hrstce vyvolených, kteří se ho nyní musejí pokusit najít. V příběhu se postupně prolínají osudy tří hlavních hrdinů. Claydon Torcreek, zlodějíček a neregistrovaný Krvožehnaný, se nedobrovolně ocitá ve službě Syndikátu a je vyslán pátrat v neprobádaných pustinách po legendárním tvorovi. Lizanne Lethridgová, prvotřídní agentka a nájemná vražedkyně, riskuje život na výzvědné misi do srdce nepřátelského území. A Corrick Hilemore, podporučík na Kovolodním křižníku, po bitvě s piráty a následně s korvantinskou flotilou dopluje až na kraj světa a do nebezpečí mnohem většího, než mohl tušit. Všichni tři musejí svést neúprosný boj, aby odrazili nástup zničující války, nebo jí padli za oběť.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

The Waking Fire , 2016


více info...

Přidat komentář

rosalee3974
12.02.2024 5 z 5

Od Anthonyho Ryana jsem jako první četla první díl série Stín krkavce a matně si pamatuji, že jsem z ní byla nakonec nadšená, ačkoliv ze začátku jsem měla výhrady. Sérii jsem bohužel nedočetla, ale mám v plánu se k ní vrátit v budoucnu. Po této krátké a dávné zkušenosti mi ale něco říkalo, že s Ryanem nemůžu šlápnout vedle a tak jsem zkusila Oheň probuzení. Ten nás uvádí do úžasného světa, nazíraného třemi hlavními, nebo lépe řečeno nejhlavnějšími postavami, těch hlavních je tam hned několik. Kapitoly pěkně plynou, jsou akční a nabušené informacemi, až vám jde hlava kolem. Upřímně se divím, že kniha nezískala více procent od čtenářů, protože je skutečně jedna z těch lepších.

borufka
07.02.2024 5 z 5

Jsem maximálně spokojená, pro mě vyvážená snůška akce, dojetí, napětí. Vrhám se po hlavě do druhého dílu.


evilunicorn
08.11.2023 4 z 5

Chápu,že opravdu hodně pomalý rozjezd mohl spoustu čtenářů odradit, ne-li otrávit.. Já to bral spíš jako způsob jakým si autor připravuje půdu pro celý další příběh. Navíc Některé části jsou opravdu až téměř beletristicky napsány (obzvlášt linka Hilemora působí jako klasický námořní román) . Ale i přesto zhruba od poloviny chytne děj tah na branku a pak už se kniha čte velmi dobře a dokáže vtáhnout do příběhu a akce.Určitě nelituji, že jsem po knize sáhnul a s radostí si přečtu i další díly..

olle3
03.09.2023 2 z 5

Sotva jsem zvládl první díl. Nebavil mě koncept dragů, nebavily mě postavy a s velkým podivem u tohoto autora mě nebavil ani styl psaní. Kdybych si mohl tipnout, tipl bych si, že na tomhle Ryan začínal.

martisek21
19.05.2023 3 z 5

....už druhý týden se snažím do knížky začíst,ale pokaždé zaspím dřív,než se mi podaří pochopit,o co tam jde :-D dám tomu šanci ještě jeden týden, třeba se chytím!

Tak jsem to zvládla, ale teda na mě to bylo moc komplikované. Pár hlavních postav jsem si oblíbila a podařilo se mi zapamatovat jejich jména, ale celý tento nový fantasy svět jsem moc nepobrala...Dávám tři hvězdičky a pustím se i do dalšího /dalších dílů, ať vím, jak to dopadne, ale určitě se to nezařadí do mých nejoblíbenějších sérií.

Jirka92333
14.03.2023 5 z 5

Upřímně jsem zmatený z některých hodnocení. Knihu jsem dostal jako vánoční dárek a tak jsem se do ní pustí ať už jsou tu názory čtenářů jakékoliv. A upřímně jsem rád že jsem to udělal. Mě se na knize líbilo snad úplně všechno. Zápletka, charaktery postav a ze všeho nejvíc svět v kterém se děj odehrává a jeho uspořádání. Spousta věcí je nedořešená takže se těším na další díl!!! Já bych se nebál knihu doporučit. Za mě určitě stojí za přečtení.

Sitth
15.02.2023 3 z 5

S touto knihou má trochu problém v tom, že mi nápad se spalováním produktu, přijde jako vykrádačka Mistbornu, kde se spalují místo krve různé kovy.
Ale po přečtení hodnocení zde na databázi, jsem čekal větší průšvih. Nebýt náhody, že jsem knihu začal číst hned po odložení Mistbornu prvního dílu po několika desítkách stránek, když jsem čekal na reklamaci, protože jsem zjistil, že jsou stránky špatně poskládány z tiskárny, tak bych dal určitě o ždibec lepší hodnocení za dobrý nápad.
Řemeslo je odvedené dobře, děj odsýpá, ano není to nic objevného, co by ve čtenáři zanechalo dlouhodobější myšlenky, ale jako další příběh do sbírky, proč ne….
Dávám 75% takže 4/6 a jsem zvědav na další díly, když vidím, že se u nich stupňuje hodnocení.

MisakCZE
12.02.2023 1 z 5

Nic moc ... mírně nudná fantasy, o 200 stran méně by jí prospělo.

Děj je zjednodušeně řečeno o mezikontinentální válce ve smyšleném světě doplněný o útoky draků na obyvatelstvo, obohacený o putování po stopách bájného bílého draka.

Knížka mě jako celek nezaujala, pár kapitol bylo povedených. Cením zajímavý nápad s využitím krve čtyř druhů draků k magii vybraných postav.

K sérii se vracet nebudu.

lenka1942
18.01.2023 2 z 5

Práve som dočítala túto skvelú sériu a o jej prvej knihe toho popravde neviem veľa povedať.
Určite sa jedná o najslabší diel série čo môže byť veľký problém keďže úlohou prvého dielu je zaujať čitateľa. No a u mňa kniha v tomto smere zlyhala.
Za prvé treba povedať že sa nejedná o fantasy, skôr by som povedala že je to Pankový príbeh odohrávajucí sa alternatívnej realite v období podobnom našej Priemyselnej revolúci s určitými "Fantasy" prvkami. Čo je vlastne plus celého príbehu. Pre mňa čo podobné prostredia nevyhľadávam to bola vítaná zmena od stredovekých fantasy. A však keď ku knihe prídete s tým že máte náladu na čistokrvné fantázii budete sklamaní.
Problémom je aj že svet ako taký nám v prvej knihe nie je moc dobre prestavený. Áno objavovanie jeho histórie naprieč 2. a 3. knihou je veľmi pútavé a zaujímavé ale buď s tým mal autor začať už v jednotke alebo nám ponúknuť aspoň hlbšie vysvetlenie než: "Zelená pre telo, modrá pre myseľ červená pre oheň a čierna pre Silu." A existuje Protektorát ktorý sa škriepinz Cisárstvom a existujú aj ľudia čo by chceli demokraciu.
Čo sa týka postáv tiež to nie je žiadna sláva. Áno sú zaujímavé ale u Cleya som mala pocit že nemá žiadne emócie, áno autor nám síce tvrdil ako je smutný, zničený a naštvaný ale z jeho správania to vôbec nebolo cítiť (ale kniha pekne rozvíja jeho vzťahy s rodinou takže asi Plus). Hilemore bol pre celý prvý diel absolútne irelevantný a vlastne sme sa o ňom nič nedozvedeli iba že existovala nejaká žena. A tá mu poslala nejaký list a on je z toho smutný (Ps. fakt ma nasralo že sa o tom liste v celej série nič nedozvieme). Takže Lizanne nie v prvej knihe prišla jediná dobre napísaná postava. Bohužiaľ nie moc sympatická.
Viem že z toho jak sa vyjadrujem to pôsobí ako by som tú knihu neznášala ale to neni pravda len mi proste príde veľmi slabá aspoň v porovnaní s tým aké úžasné sú jej pokračovania.
Knihe dávam z biedou 3 hviezdičky ale doporučujem prečítať pretože dvojka a trojka stoja za to.

Kikulka97
01.01.2023 4 z 5

Tuhle knížku mi doporučovali ve velkém...osobně je to lehce nadprůměrná fantasy a to hlavně díky myšlence používání dračí krve a netradičnímu pojetí draků - respektive jejich hromadnému zabíjení. Bohužel mě trochu mrzelo, že po přečtení postav ze tří "hlavních" zaznamenáte vývoj jen u jedné z nich, u druhé se dozvíte něco málo o její minulosti, aby se neřeklo, ale hloubka postav a jejich propracovanost.....dost to vázne. Navíc bylo tam dost míst, kdy jsem se do čtení musela nutit.

toni-az
17.11.2022 3 z 5

Přiznám se, že po Krkavci jsem čekal trochu něco jiného. Nicméně vlastně mě to příjemně překvapilo, protože steam punk mě baví a moc ho k sehnání není. Kombinace století páry a draků je opravdu originální, k tomu ještě ten nápad s Produktem opravdu zajímavý. Příběh zajímavý a hodně komplexní.

Na druhou stranu "pravidla" používání produktu má dost nekonzistentní (např. zelenou může kdokoli když se léčí???), hrdinové většinu času nebyli moc sympatičtí, kniha mi přišla kniha zbytečně rozvláčná, linie s Hilemorem byla naprosto nesouvisející až bych řekl zbytečná. Škoda, dovedu si představit, že by to mohla být pětihvězdičková knížka.

Vzhledem k tomu, že se jedná o první díl ságy předpokládám, že se to v dalších dílech rozjede a bude to ještě lepší. Jsem zvědav.

nai.ivka
17.09.2022 3 z 5

Dávám tři hvězdičky. Asi tak třetinu knihy jsem to namáhavě kousala a knížka vypadala nezáživně. Potom se to rozběhlo, ale musela jsem se na ni dívat jako na vyloženou pohádku. Nebylo to špatné a pokračování se nenechám ujít.

majka45
04.08.2022 4 z 5

Ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst, pochopit jaké jsou vztahy mezi hrdiny. Nakonec se to zlomilo s knihu jsem se zaujetím dočetla. Skončila docela nečekaně a jsem ráda, že nemusím čekat na pokračování

Jordison
01.06.2022 4 z 5

Tak akorát náročné na čtení, člověk u toho musí lehce dávat pozor a sem tam si něco domyslet, ale s mírou. První třetinu jsem měla trochu problém se začíst, ale jakmile jsem se dozvěděla víc o fungování světa a o charakteru a záměru postav, začalo to být mnohem lepší. Závěr skvělý, všechno se hezky propojilo. Těším se na další díl.

tlackacka
10.05.2022 5 z 5

Kniha je skvělá. Už při vydání prvního dílu mě upoutala, nicméně po zkušenostech s prodlužovanou sérií Naslouchače jsem se rozhodla počkat, až bude celá série vydaná a koupit to najednou a s jistotou dopsaného. Po první knize nemůžu litovat. Píseň krve už mám za sebou nějaký ten rok, tak mi chybí srovnání s autorovým debutem, ale přijde mi, že Vélin al Sorna byl pro dost lidí poutavější příběh hlavně kvůli tomu, že je tam přímější. Tady jsou do toho zapletené světové frakce v boji o lukrativní výnosnou pozici na jedinečném kontinentu a celé je to šmrncnuté špionáží. Ale je to bezvadné, nemám tomu co vytknout.

AlexandraBane
01.05.2022 5 z 5

Hodně čtivá kniha, chytla mě od samého začátku. Opravdu skvělý nápad

picetka
01.04.2022 5 z 5

Nápad výborný, kniha čtivá, ale ze začátku jsem se trochu ztrácela, kdo je kdo a co je co. Velmi obsáhlá promyšlená kniha. Je potřeba knize věnovat celou pozornost, jinak vám ujde nějaká věc a pak jste lehce mimo :-D

kyklop123
28.03.2022 5 z 5

Po delší době opravdu top kniha. Skvěle napsané, skvěle promyšlené, originální příběh... Doporučuji :).

cziss
16.03.2022 4 z 5

Ač se jedná o poměrně dlouhou knížku, tak děj celkem svižně odsýpá. Ze začátku jsem měl trošku problém zorientovat se v postavách, protože ji je celkem dost. Svět příběhu je zajímavý a líbí se mi i ten nádech záhady. Těším se na další díl, nakonec celé toto dílo je v podstatě takový úvod.

cca
20.10.2021 3 z 5

Začátek mě bohužel nějak minul. Příliš jsem se nebavila, nemohla jsem se vpravit do prostředí a atmosféry a možná jsem potom i trochu nedávala pozor, protože až zhruba do poloviny mi trvalo, než jsem pořádně pochopila kdo je vlastně kdo a na čí straně stojí. Nicméně poté už jsem si vytvořila k postavám nějaký vztah, děj se začal hýbat a konec mi přišel opravdu dobrý. Nezbývá než zjistit, jestli ve stejném duchu jako právě konec budou pokračovat i další díly.

Štítky knihy

draci magie meč a magie fantasy hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Anthony Ryan
skotská, 1970
2014  92%Píseň krve
2018  77%Oheň probuzení
2016  78%Královna ohně
2015  89%Pán věže
2020  86%Volání vlka

Kniha Oheň probuzení je v

Právě čtených44x
Přečtených604x
Čtenářské výzvě60x
Doporučených32x
Knihotéce398x
Chystám se číst415x
Chci si koupit115x
dalších seznamech4x