Když uvěříš

Když uvěříš https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28208/mid_kdyz-uveris-MTr-28208.jpg 3 122 22

Věř mi série

1. díl >

Kniha je prvním dílem trilogie o hrdinovi jménem Sariel, který se svými druhy přísahá, že bude ochraňovat svět lidí. Miranda, ač úspěšná básnířka, není v životě příliš spokojená: nemá štěstí v lásce, jako by stále žila ve stínu své krásnější a úspěšnější sestry, a hlavně si připadá "jiná" než všichni kolem ní. Všechno se ale dramaticky změní, když se po úprku o život před třemi násilníky ocitne uprostřed lidí, o jejichž existenci vůbec neměla tušení. Ti, kteří věří ve tři. Kdo jsou tihle tajemní, mimořádnými schopnostmi obdaření lidé v kápích? A kdo je její smutný zachránce, zázračný léčitel a telepat s podmanivýma jantarovýma očima a záhadnou minulostí? Milovníci mystického žánru se budou s hrdiny románu myšlenkami přenášet prostorem, stanou se svědky vášnivé lásky, nesmiřitelné nenávisti i urputného boje s mocnostmi zla. A Miranda nalezne po dramatických zvratech nejen lásku, ale i odpověď na to, proč si celý život připadala tak odlišná.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

When You Believe , 2006


více info...

Přidat komentář

vladka16
23.01.2021 5 z 5

Od začátku jsem měla pocit-že déža ví- až asi v polovině mi došlo, že jsem to před lety četla. Místo zklamání, mi přišlo, že jsem se vrátila ke kamarádům i na podruhé se mi příběh líbil.

Evitsa
23.01.2019 3 z 5

Já bych to hodnotila takový průměr.
Taky bych ráda četla myšlenky a uměla cestovat pouhou myšlenkou... :-)


Adriana21
23.06.2016 3 z 5

Kniha se mi celkově líbila. Taková odpočinková a trochu něco jiného než ty upířiny, které pořád čtu :)

dexeded
04.09.2015 4 z 5

Zajímavá ;). Za mě líbilo.

Samira
16.08.2015 2 z 5

Ke knize mě přitáhl námět a těšila jsem se na příjemnou fantasy oddechovku. Neříkám, že je knížka úplně špatná, minimálně ústřední dvojice byla sympatická. Ale zpracování, vedlejší postavy a děj samotný kulhal, nevtáhnul, ani nezaujal. Je to však určitě individuální a budou tací, kterým se bude líbit. Já osobně se do druhého dílu už nepustím.

angelbooks
05.05.2015 5 z 5

Knihu jsem přečetla už dávno, ale dodnes si pamatuju pocity, které jsem z ní měla.
Nebýt kamarádky, která mi ji půjčila, dodnes bych o ni nic nevěděla.
Kniha mě celkově překvapila a upoutala. Málem mi ukápla slzička, když Sariel a spol. našli Mirandu u Kallisto, a Sariel si na Mirandu nepamatoval.
Kniha doporučuju přečíst, sama se brzy vrhnu na další dva díly :).

Teraka
03.04.2015 3 z 5

Samotné jádro příběhu oproštěné od laciných popisů milostného aktu, by se mi velmi líbilo, ale takhle mám pocit, že se autorka dost shodila. Za mě 3 a se zavřeným okem.

Poutnice
01.10.2013 5 z 5

kniha byla velmi čtivá, moc se mi líbila - jediný, co jsem nějak nechytala, byla ta poezie. Miranda je možná nadaná spisovatelka, třeba jde jen o nějakou disharmonii mezi angličtinou a češtinou, případně se v angličtině považuje za poezii něco jinýho, ale tohle bylo většinou absolutně mimo.

Hřibče
10.06.2013 3 z 5

Když jsem ji četla poprvé před několika lety, tak mě tehdy kniha nadchla. Nakladatelství ale trvalo pár let, než vydali další dva díly a tak když jsem si oba zbylé díly pořídila, tak jsem si tento přečetla znova. No, abych byla upřímná, tak napodruhé byly mé dojmy už poněkud vlažnější. Navíc mě celkem dost naštvalo, když jsem zjistila, že toto je druhý díl, ale všude se prezentuje jako první!!! A já si říkala, že mi některé věci nedávají příliš smysl...

budíček
08.06.2013 1 z 5

Tak tohle mi přišlo teda dost slabé... na obálce je sice podtitul "příběh, na jaký se nedá dlouho zapomenout" ale já nejspíš vesele zapomenu a na druhou stranu mi to ani nebude vadit (spíš za to budu vděčná).

Chápu, že se teď autoři vezou na mystické a magické vlně a rýžujou to, co to dá, ale proč se za každou cenu snaží čtenáře zásobovat takovým podprůměrným brakem??? Kdyby to mělo aspoň hlubší pointu ale kdepak... Z těch novodobých autorů se dá číst fakt jen hrstka a tuhle dámu po tomhle rádoby mystickém žvástu mezi ně rozhodně řadit nebudu...

Hvězdička pro tiskaře a další lidi, co si s vydáním knížky dali práci, autorka ať se zkusí věnovat raději poezii i když ani ty pokusy o ni v knížce mě zrovna dvakrát nepřesvědčily...

Arianne
25.05.2013 1 z 5

Chtěla jsem zjistit, co na této spisovatelce všichni mají. A pořád si tím nejsem tak docela jistá. Svět magie obohacuje jinak průměrnou červenou knihovnu, dialogy jsou vykonstruované, sled událostí místy nedává moc dobře smysl a prezentovaná láska mezi Mirandou a Sarielem nepůsobila vůbec opravdově. Dokážu si to představit jako literaturu během zkouškového, kdy člověk potřebuje mezi učením něco, co mu pomůže v noci usnout, aniž by se mu hlavou honila kvanta našrocené látky. Ale osobně pochybuji, že se k podobnému typu literatury ještě vrátím.

paloma
17.04.2013 4 z 5

Připomíná mi Stmívání.

Kodetka
28.03.2013 3 z 5

Milovníci nebo spíše milovnice fantazy s nádechem lehké erotiky si určitě přijdou na své. Je to taková oddychovka pro holky.

ciniminisek
17.03.2013 4 z 5

Pěkný příběh. Nemám ráda a nevyhledávám knihy o čarodějích, tento příběh se mi ovšem líbil. Mnoho citů, ty já ráda. Výborný styl psaní a veliké plus dávám za střídavé dva pohledy.

casspy
17.02.2013 4 z 5

Celou trilogii jsem nečetla a to z jednoho důvodu a to byl ten, že ostatní knihy mne dle anotace oslovily asi tak jako dovolená na Sibiři.. ne -e děkuji, ukláním se, zavírám dveře a odcházím, nic pro mě. Nicméně Když uvěříš se mi moc líbilo, přečetla jsem to hned a kupodivu jsem skoro nic nepřeskočila, což je v mém případě docela úspěch.. Kniha je čtivá, barvitá a umí nastartovat do režimu Relax. V mém případě jde palec nahoru.. Pěkné..

Mishwaa
19.08.2012 3 z 5

Knihu jsem ani nedočetla. Na začátku jsem si říkala, hm, to může být zajímavé. Potom samé zbytečné okecávání války, skutek utek. Hlavní hrdinové jsou do sebe “hrozně moc zamilovaní“, všichni jsou stejné, tuctové postavy, které kývají hlsvami, jak jim někdo pískne.A všichni se zdravím vyvázli, jak jinak.

eliska1521
16.07.2012

Já nemám takovéhle knížky ráda, ale tahle mě zaujala a líbí se mi. Přečetla jsem jí rychle. :)

Layss
26.02.2012 2 z 5

Očekávala jsem od této knihy něco více. Ale spíše mi přišlo, že je to záměrně protahovaný děj, a v mnoha částech jsem se i celkem nudila...

Senza Jenka
05.12.2011 2 z 5

Chronologicky je prvním dílem "Máš proč věřit", takže číslování v anotaci nechápu. Jinak jsem byla knihou spíše zklamaná, přečetla jsem si ji na doporučení a nenadchla mě. Něco dít se začne až v polovině a na to, jak boj s Quainem probírali horem a dolem, že to bude nebezpečné a že možná umřou atd atd, tak nakonec to sfoukli strašně jednoduše. Nic moc.

Andrys
30.09.2011 4 z 5

Série není špatná, jen některé části/nápady mi přišly nedotažené do konce. Nadějné nápady končili dost mdle nebo nebyly pořádně využity. No a vše nevýrazné završila postava Felixe.
Každopádně jsem moc nepochopila POŘADÍ JEDNOTLIVÝCH DÍLŮ. Všude se uvádí Když uvěříš jako první díl, ale já bych doporučovala jako první díl Máš proč věřit. Při zachování stávajícího pořadí vás druhý díl o nic neposune, není tam žádné napětí, protože víte, jak vše dopadne.

Štítky knihy

magie

Autorovy další knížky

Jessica Inclán
americká, 1962
2008  69%Když uvěříš
2011  74%Máš proč věřit
2011  70%Věř mi

Kniha Když uvěříš je v

Přečtených177x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených9x
Knihotéce128x
Chystám se číst61x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x