Tentokrát to bude jinak

Tentokrát to bude jinak https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265600/bmid_tentokrat-to-bude-jinak-265600.jpg 4 219 46

Znáte nejnovější recept Alexandry Potter na zlomené srdce? Stačí k tomu pradávný rituál. Až budou na silvestra hodiny odbíjet půlnoc, hodíte do ohně všechno, co vám připomíná ztracenou lásku, a nahlas vyslovíte přání: „Kéž bych ho nikdy nepotkala“. Tess Connellyová vyzkoušela na vlastní kůži, že tenhle recept funguje! Když si ani po třech měsících po rozchodu se Sebem, na něj nedokáže vzpomenout, aniž by se rozbrečela, rozhodne se uchýlit k magii. Ráno ji ale čeká zklamání... Nejen že ji po silvestrovské noci třeští hlava, ale vzpomínek na Seba se pořád nezbavila. Ještě téhož dne ho potká ve Starbucksu, ale tentokrát ji pro změnu čeká šok. Seb se chová, jako by ji neznal. Náhoda jí ho pošle do cesty ještě jednou a tentokrát to zařídí tak, aby ji Seb pozval na rande. Tess nemůže uvěřit, co se stalo. Osud jí dal druhou šanci a Tess je připravená ji využít. Tentokrát ale bude všechno jinak, slibuje. Nedám Sebovi jedinou šanci, aby si postěžoval, co mu na mně vadí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kristián Entertainment
Originální název:

Don't you forget about me , 2012


více info...

Přidat komentář

001Terka456
30.05.2023 4 z 5

Ale jo, bylo to moc milé čtení. Opravdu nenáročné, oddechové, člověk u toho může hezky vypnout a jenom si to užívat :-)

Sixtínka
09.12.2022 4 z 5

Povedala by som, že je to klasická potterovka - milá, vtipná oddychovka, pri ktorej sa sem-tam zamyslíte, lebo sa venuje tomu známemu: Čo by bolo, keby... A skutočne by bolo to "keby" lepšie?

Čas sa nedá vrátiť späť, takže to väčšinou nezistíme.
Alebo ešte môžeme zmeniť kurz svojho života a vyskúšať to tak. Bude to však stáť za to? ;)


Haduwig
06.09.2022 4 z 5

Naprosto nenáročná, pohodová, romantická četba zakončená happy endem, kdy se všem splnila jejich přání. Navíc tu opravdu není ani ťuk, ale v rámci žánru je to poměrně zdařilý kousek - proto 4 hvězdy.

Emma27
02.06.2022 5 z 5

Bavilo mě to od začátku.Něco bylo zdlouhavé něco ne. Další ze super knih od autorky.

Dashmo
25.04.2021 4 z 5

Ako oddychovka je to dobré. Však ale od takýchto kníh nemôžeme čakať literárny skvost :)

Ivanka83
01.03.2021 2 z 5

Docela jsem se trápila, ale dočetla jsem do konce.
To, že prakticky od začátku bylo jasné, jak to odpadne, mi nevadilo. Tess mi prostě nesedla. Zato Fergus, to je sympaťák.

Cabiria
03.01.2021 2 z 5

Od začátku je jasné, jak to "tentokrát bude"... Ale to vlastně vůbec nevadí. Pokud člověk touží jen po příjemné oddechovce, bez velkého dramatu, psychologie, faktů, napětí a nevím čeho ještě, je tato kniha správnou volbou.
Žádná velká literatura to samozřejmě není, ale je to milé, nenáročné, hezky se to čte.
Průměrně tak jednou do roka mám chuť si od Alexandry Potter něco přečíst. A pak mi to zas na nějakou dobu stačí.
Dvě hvězdičky proto, že Není přání jako přání se mi zdálo přece jen lepší a to ode mě dostalo tři...

JessiMeidoom
18.05.2020 5 z 5

Mám moc ráda takové příběhy, které mají trochu nádech fantazična. Příběh se mi četl moc hezky. Nemělo to nikde žádné nudné pasáže. Člověk po pár kapitolách samozřejmě začne tušit, jak to dopadne, ale upřímně si povězme, že je to tak i v každém romantickém filmu. :)

norrasun
04.12.2019 5 z 5

V rámci žánru je to prostě dobré. Věřím, že i díky překladu paní Mičínové, který považuju za velmi povedený. Jasně že děj je schematický a s ohromně sladkým koncem, holt takhle to v knížkách tohoto typu chodí, ale když vás přepadne chuť přečíst si holčičí nenáročné čtení, tak bez obav po tomhle sáhněte..

clarissa32
25.11.2019 4 z 5

Knižka fajn, oddychovka, trocha fantasy..možno trošku predvídateľná ale to mne nevadí :D plánujem si od autorky ešte zopár kúskov prečítať :) kým som ešte pomerne mladá :D

vera5841
19.06.2019 3 z 5

Tohle je už moje třetí knížka od autorky, vždy si na konci řeknu, že se k ní už vracet nebudu.. a stejně nakonec sáhnu po další
Snadno předvídatelný děj - i hlavní hrdince muselo být jasné, že vztah postavený na lži nemá smysl
Mysteriéozno - chvíli mi trvalo, než jsem překousla pointu příběhu. Ale nakonec ... proč ne, když se v tom nebudu příliš nimrat
závěr - Deus ex machina - náhle se všechno vyřeší, vše je jasné, všichni dosáhli svého štěstí a jsou spokojení

Suma sumárum je to fajn oddechovka u které ani nesmíte moc přemýšlet.

greetchen
24.04.2019 2 z 5

Moc hezký námět, i když místy se trochu pere s logikou, ale to není největší problém knihy. Tentokrát je kniha hodně blábolivá, autorka se točí stále dokola ve stejných myšlenkách, nedokáže se odrazit. Hlavní hrdinka navíc není příliš sympatická a věrohodná. A samozřejmě naivní děj, kde od začátku tušíte, jak se bude vyvíjet a jak to skončí... I když hledáte jen oddechovku, u které nemusíte moc přemýšlet, tady riskujete, že vás kniha o trochu mozkových buněk dokonce i připraví.

mia.com
03.04.2019 3 z 5

Z potterovek patří tahle do top 4 spolu s Darcym, není přání jako přání a kde je ta holka, protože se mi tam líbí ten lehký závan nadpřirozena. Samozřejmostí je pro mě přeskakování sáhodlouhých myšlenkových pochodů. Jinak se mi zápletka líbila, ale konec mohl být opět trochu propracovanější a delší na úkor těch nudných myšlenkových pochodů.

Nikcasmej
24.09.2018 3 z 5

Kniha se mi líbila, chvílemi byla sice trochu nudná a někdy si u hlavní hrdinky řeknete, zda je opravdu tak hloupá... ale nakonec vše dobře dopadne a jste za to rádi. :)

Hancza
24.07.2018 2 z 5

Celý děj klihy je velmi předvídatelný a postavy se chovají dosti hloupě. Obzvláště hlavní postava! Byla to první zkušenost s touto autorkou a nejspíše poslední.

Zlatinka.Emilly
12.06.2018 5 z 5

Alexandra nezklamala a přivedla na svět příběh u kterého nemusíte přemýšlet a který vás opět zavede mimo realitu. Mě se to líbilo :)

Reniee
12.06.2018 4 z 5

Románek pro ženy. Nejen klasický , romantický a naivní happy end, ale také zajímavý příběh, ze kterého plyne spousta ponaučení. Kniha se mi dobře četla :)

1trza
04.03.2018 1 z 5

Je to má první kniha od této autorky a bohužel musím říct,že i když jsem hledala knížku u které nemusím přemýšlet a bude pouze pro relax,tak i přez skvělá doporučení od přátel jsem zklamaná. Kniha opravdu není na přemýšlení,ale s každou přečtenou stránkou jsem měla pocit,že mi odumírají mozkové buňky.
Bohužel nemohu doporučit a myslím,že od autorky byla mou první a zároveň poslední.

ivzu77
24.01.2018 3 z 5

Moje asi šestá kniha od této autorky. Oddechovka, její klasický příběh, ŽENA, DVA MUŽI, LÁSKA, TEN JEDEN PRAVÝ, TEN DRUHÝ NECHTĚNÝ, PROZŘENÍ a ŠTĚSTÍ.

Litocha
28.10.2017 2 z 5

Knížka mi připadala k uzoufání dlouhá. Tyhle hrdinky v duchu Bridget Jonesové mě nějak neberou, ze všech jejich trapasů a malérů mi bývá spíš trapně. Tess ani její spolubydlící mi vlastně nebyly moc sympatické, když máte chuť hlavní hrdinku čas od času proplesknout, aby se vzpamatovala, moc dobrého z toho nekouká. Podobně jsem to navíc měla s valnou většinou dalších postav. Kupa nevěrohodných náhod ani pohádkový konec výslednou známku nevylepší.
Od autorky jsem četla knihu po delší době a asi si budu muset zase dát delší pauzu. I když, vzhledem k tomu, že žádný z jejích výtvorů mě úplně nenadchl, možná přejdu na zelenější pastviny...