Temná komora

Temná komora https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344142/bmid_temna-komora-chf-344142.jpg 3 56 15

Z temné minulosti se vynořují temné snímky. Kdo by chtěl umírat pohřbený zaživa? Inspektor Gavin Cain právě přihlíží vyzvedávání rakve na sanfranciském hřbitově, když je náhle odvolán na místní radnici. Co může být důležitějšího než případ, kdy se zdá, že tu někdo zakopával nejen mrtvoly? Starosta Castelli je však jiného názoru – právě obdržel obálku s fotografiemi neznámé dívky, očividně pod vlivem drog, a dopisem s výzvou, aby to ukončil, jinak se jeho žena a dcera dozvědí, co se stalo. Castelli tvrdí, že netuší, oč jde. Pár dní nato je však nalezen s prostřelenou hlavou. A v jedné rakvi objeví kromě nebožtíka i tělo mladé ženy, zjevně živé, ještě než nad ní zaklaplo víko…... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Dark Room , 2017


více info...

Přidat komentář

Dani25
13.11.2022 4 z 5

Som prekvapená, že ma tak nízke hodnotenie, podľa mna sa veľmi dobre čítala a zápletka bola zaujímavá.

Artep25
31.10.2022 3 z 5

Námět pěkný , četlo se to celkem dobře, ale celkové zpracování spíše průměr .


MarianP
14.12.2021 4 z 5

Tmavá komora ma dosť bavila, zaslúži si istotne lepšie hodnotenie ako súčasné. Podľa môjho názoru bola plná napätia, adrenalínu a skvelého nápadu so zápletkou. Takže 4 * jak vyšité!

hana1039
15.03.2021 4 z 5

Nechápu tak malé hodnocení, určitě by tato kniha měla být v červeném... Neříkám, že je to úplně top, ale ty 4 *nejmíň si zaslouží.. Já, co se týče krimi a thrillerů jsem dost,, náročná,, a tohle se mi četlo moc dobře, děj běžel neustále, pořád se něco dělo, a jasně, nemůžu tuto knihu srovnávat s knížkou od toho samého autora, která vyšla nedávno NOČNÍ TRH a která mě pohltila úplně... Takže tato knížka byla jen jakýsi,, předvoj,, před,, vedením,,!!!

bobo550
01.07.2020 2 z 5

Kniha má rozhodně dobrou pointu ale styl psaní autora který si myslím že byl až příliš upjatý nebyl nic moc valného a prospěšného pro tuto knihu .Ocenuji také vykreslení reality toho že policie v odlehlejších místech a méně frekventovaných má vybavení velmi slabé přestože čas někdy rozhoduje o mnohem víc než vyšetřovatel osobně

MoncaS
28.04.2020 5 z 5

Poté co jsem četla vcelku negativní komentáře, musím napsat, že za mě rozhodně super detektivka. Krásně se četla, nikde jsem se neztrácela. Podle mě, to mělo "hlavu a patu". Kniha mě bavila od začátku a těšila jsem se až se dozvím jak to skončí a ze závěru jsem spokojená.

Nickyheat
08.06.2019 3 z 5

Kniha, která člověku ukáže, že se před minulostí neschovává nikde a nikdy... skvělé čtení

soukroma
19.02.2019 2 z 5

Po dočtení knihy uprostřed noci jsem nemohla usnout, ale ne proto, že by kniha byla tak hrůzná (i když byla), nebo přinesla něco užitečného k delšímu zamyšlení (to nepřinesla), ale spíš proto, že vlastně nebyla dobrá (ne, byla špatná).
Autor v ní postupně namíchal přeplácaný koktejl z různých námětů a témat mnoha detektivek i politických thrillerů (úplně se mi při každé další ingredienci vybavovaly jednotlivé knihy i filmy), ze zástupu nesympatických a neuchopitelných postav, z nichž zrovna těm příjemnějším dal nemilosrdně (a zcela zbytečně) zabrat, a z nevěrohodného vyšetřování, do něhož ihned vstoupila FBI (doteď vlastně nevím legální důvod) a zahraničí (to jim nakonec pomohlo případ vyřešit, protože předsudky a chyby vyšetřovacího týmu to prostě nedovolily). A samo vyústění, to už autor asi nevěděl kudy kam, když z hlavního záporného hrdiny udělal vlastně oběť na x-tou.
Ach jo, četla jsem a četla (vážně jsem chtěla vědět, oč jde a jak to dopadne), ale kniha mě nakonec ubila a zanechala jen pachuť. Opakovanou citaci z díla bych tedy věnovala autorovi: "Prásk!"

Moore prý navazuje na Poea a Chandlera, jak se píše na předsádce a jak zmiňuje i komentář níže. Pcha, ta drzost. Zastřelila bych i tvůrce těhle "bonmotů"!

trudoš
19.01.2019 3 z 5

Temná komora není špatná, jen mi přijde, že si Jonathan Moore předně vymyslel závěr a historii inkriminovaného zločinu, a pak k tomu teprve narouboval zápletku. Díky tomu funguje nejlépe až závěrečná třetina, kde souvislosti konečně začnou nabývat na logice. Vše předtím, jako by autor vymýšlel za pochodu, třeba koho a jak do vyšetřování zainteresovat, aby vše dospělo k dopředu vymyšlenému konci. Většina vyprávění se tak vleče, přestože ústřední motiv přijde na přetřes hned na prvních stránkách. Následuje dlouhé seznamování s protagonisty, kterých je zbytečně moc, a skládání událostí k sobě, přičemž čtenář musí zatnout zuby, aby se nevysmál absurditě časových náhod. Dlužno podotknout, že zbytečně, protože všechno co se zdá být přitažené za vlasy, tvůrce poměrně rozumně vysvětlí. Ač to trochu skřípe, funguje to na té konvi.
Ve zjednodušené verzi se dá říct, že první polovinu jsem měl chuť knihu odložit, ale jakmile se začalo rozpracovávat pozadí historie, najednou mě to docela chytlo.

Veronika33
12.06.2018 3 z 5

Kniha bola veľmi priemerná a chaoticky napísaná. Viac ako polovicu knihy som sa strácala v deji a najmä v postavách. Pointa resp. príbeh by bol OK len to spracovanie nič moc. Napriek tomu sa kniha rýchlo čítala vďaka kratučkým kapitolkám. Nenadchne, neurazí.

zazvorka
17.11.2017 5 z 5

Moc se mi líbila! A uvítala bych další se stejným hrdinou i jeho přítelkyní - mám ráda, když na pozadí série detektivek plyne i osobní příběh vyšetřovatelů. Tady byl jen takový kusý - ale je pěkně našlápnuto.
A celkově se příběh dobře odvíjel, zápletka sice krutá, ale zajímavá. za mne 5 hvězdiček bez váhání!
Až mne překvapilo, že se mi tak líbila - mám radši anglické než americké krimi, tahle mi připadala spíš v anglickém stylu.

Hella
01.10.2017 4 z 5

Za mě dobrý! "Stará dobrá" detektivka, které nic nechybělo.

Tereyciiik
22.09.2017 3 z 5

Ze začátku mi přišla chaotická a nějak mi unikalo, co je hlavní děj. Jinak se to četlo docela dobře, a konec mě překvapil, nečekala jsem takový.

SilvieSisinka
21.08.2017 3 z 5

Dočetla a kniha najedno přečtení,klasická detektivka.Chvilkama bavila,chvilkama nuda.Závěr nic moc.

Sirius
23.07.2017 3 z 5

Těšil jsem se na to a ve výsledku jsem docela zklamaný. Moore prý navazuje na Poea a Chandlera. Prvního načtenýho nemám (takže nevím), ale druhýho jsem si tam fakt nevšiml. Anebo jsem byl při čtení slepej. Atmosféra je solidní, tempo vyprávění taky, hlavnímu hrdinovi jsem ze začátku slušně zobal z ruky... jenže asi po sto stránkách jsem se přistihl, že mě nezajímá ani on ani ostatní postavy a že to vlastně čtu z donucení, abych zjistil, v čem je zakopaný pes. A z donucení jsem knížku nedočítal už hezky dlouho.

Štítky knihy

San Francisco

Autorovy další knížky

Jonathan Moore
americká, 1977
2017  68%Temná komora
2021  73%Noční trh

Kniha Temná komora je v

Právě čtených1x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce70x
Chystám se číst31x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x