Temná horečka

Temná horečka https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127532/bmid_temna-horecka-sEz-127532.jpg 4 195 35

Horečka série

1. díl >

Mac je obyčejná holka z malého jižanského města, která se stará především o nehty a dokonalé opálení. Její bezstarostný život ale trvá jen do chvíle, kdy najdou tělo její mrtvé sestry, která jí stačila v hlasové schránce zanechat podivný vzkaz... Ve snaze přijít tajemství na kloub vyráží do Dublinu, kde nachází sestřin rozházený byt a množství stop. Postupně se zaplétá do přediva klamu a lží a zjišťuje, že je stejně jako její mrtvá sestra obdařena zrakem, jímž dokáže nahlédnout do světa, který zůstává ostatním lidem utajen. Zajímá ji jediné: najít knihu, která možná stála její sestru život a může přivodit zkázu celému lidstvu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery , Fantasy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Darkfever , 2006


více info...

Přidat komentář

Miruneček
16.09.2022 4 z 5

Myslím, že jde spíše o knihu pro ženy. Ale i tak mě to velice zaujalo a nedám na ní dopustit. I když zprvu to připadalo jako pohádka, neli návod jak mít svěží pleť :)

hanaseidl
07.02.2020 3 z 5

Tahle knížka mě moc nezaujala. V podstatě celou dobu čtení jsem vztekala, jak je hlavní hrdinka pitomá nána. Navíc v knížce se celou dobu nic až tak nedělo. Jen dvaadvacetiletá holka fnukala a vylívala si srdce jako šestnáctka. Přecejen jiné knížky s tímto tématem typu "Praštěný" jsou prodchnuté keltskou historií a legendami. A autorka se vůbec neobtěžovala tyto prvky zapracovat do knihy zapracovat. Ale když jsem se dohrabala ke zdárnému konci, tak posledních 20 stran mě donutí si přečít další díl, protože jsme se konečně dostali k něčemu zajímavému.


Sany87
11.12.2019 5 z 5

Moc pekne. Jdu na druhy díl.

Drahuska12
29.05.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila, místy je trochu nudná svými delšími popisy ale jinak jsem spokojená a právě jdu na druhý díl.

Andynka
24.10.2018 3 z 5

Do knihy se mi moc nechtělo, protože se mi nelíbila obálka. Ale jelikož jí mám doma už vážně dlouho, tak jsem se do ní pustila. A paní...docela překvapila. Je tajemná, děj Vám ubíhá. Není to úplně můj šálek fantasy, kterých bych vyhledávala, ale už se těším na přečtení dalšího dílu. :-)

Charmedka
27.03.2018 2 z 5

Karen Marie Moning vytvořila zcela nový svět inspirovaný Keltskou mytologií plný Bojovníků světla a tmy. Nápad rozhodně zajímavý, avšak kniha nudně pojatá.

Mark.
01.10.2017 3 z 5

Děj byl velmi pěkný, ovšem s jeho podáním to již bylo horší. Opět mi chybí půl hvězdičky. Za děj by si ještě tu půlku zasloužila, ale za některé ošemetnosti, bych ji zase sebrala. Některé části mi na knize hodně vadily, ale zasmála jsem se, odpočinula si a to je hlavní. Ještě bych chtěla přijít na to, proč se to jmenuje horečka. Horečka vyvolává zvracení? Nebo, že vrcholí průchod bránou?

jankaander
18.07.2017 5 z 5

Mé oblíbené knihy

witchersbitch
07.11.2016 3 z 5

knížku jsem vbrala namátkou v knihovně, doma zjistila že je psaná z první osoby, což nemusím, ale přemluvila jsem se a dala do čtení - a byla jsem naprosto stržena do děje - napínavé nepředvídatelné, originální a má to spád! Jasně, našla bych pár slabůstek, ale v souhrnu hodnotím kladně!

Evr
26.08.2016 5 z 5

Od této knihy jsem očekávala něco úplně jiného, když jsem si četla anotaci. Pak jsem knihu otevřela, začetla se a zjistila jsem, že je tam víc nadpřirozena, než jsem čekala. Opravdu moc se mi kniha líbila, i když jsem se občas nudila, ale i tak bych knihu všem čtenářům doporučila.
Moje recenze: http://fanmilyeli.blog.cz/1608/temna-horecka

Eleanor65
03.06.2016

knížka , tedy všechny 3 díly, jsou ještě za 39 kč, na palmovce v praze ve zlevněných knihách
martina

jinak jsem přečetla všechny 3 a super, bohužel snová horečka ještě nebyla vydaná, nějak to stagnuje, není tady někdo, kdo by ji přeložil?
Martina

lil16
13.05.2016 2 z 5

Knížka není dobře napsaná. Samotný námět je velmi zajímavý, ale je zbytečně nastavený různými popisy a situacemi, které se neustále opakují.

vedana
28.04.2016 4 z 5

Ze začátku jsem si nebyla jistá, jestli mě kniha vtáhne, ale po nějaké době, jsem už měla problém knihu odložit. Líbilo se mi, jak byl příběh psaný a pořád otevřený. Autorka nepřeceňovala hlavní hrdinku a nechala jí povahově trochu naivní. Jediné co jsem trochu přeskakovala, byla vždy část, kde se dlouze popisovalo, oblečení a podobné. Jinak celkově pěkné čtení.

leleia
20.12.2015 2 z 5

Toto "dílo" jsem ze zvědavosti dočetla až do konce, stejně jako i další dvě pokračování. Docela jsem se pobavila bárbínovatostí hlavní hrdinky, její neodolatelností i masturbací na veřejnosti, ale děkuji, podruhé už nechci.

LilianVanRose
29.09.2015 1 z 5

Tato kniha se ke mě dostala opravdu náhodou. Dárek bohužel nevhodný :D Jako u knihy jsem se hodně zasmála. Týpek do si udružuje holku jako ,,blicí,, radar to opravdu nevymyslíš... A danani kteří vás donutí se na veřejnosti svlékat a masturbovat ... :D paní se asi hodně nudila tak vymyslela takovouhle věc ani se nedivim že se knihy prodávají v levných knihách. Bohužel za mě tedy pouze 1 hvězdička a to jen proto že jsem knihu dočetla do konce :)

Suza
12.08.2015 5 z 5

Mám ráda knihy, které Vás pohltí a vyplivnou až na konci knížky. Tahle mě vyplivla až v půlce druhého dílu :) Nechápu, že se autorka u nás nechytla.

Evule114
06.08.2015 5 z 5

Nevím jak ostatní, ale mě tahle kniha nadchla.. přečetla jsem hned všechny tři díly a ani netušíte, jak mě naštvalo, že ty zbývající dva už nevydají :-( zajímá mě, jak to dopadne s Mac a Barronsem..

ivzu77
26.07.2015 4 z 5

Po této knize jsem sáhla ze zvědavosti po nějakém novém fantasy příběhu, se kterými se na pultech našich knihkupectví poslední dobou roztrhl pytel. Byla jsem překvapena, jak mne příběh docela zaujal. Mladá americká blondýnka se vydá sama na cestu do Irska odhalit pravou přícinu náhlé smrti své sestry. Sama na sobě začne poznávat svět mimo naše světy, sama pozná, že ona ( a i její mrtvá sestra ) mají schopnosti vidět to, co je lidem skryto za závojem krytí, že ona je snad ta, která může lisdtvo ochránit. A musí se vše naučit a objevit.
Hned pokračuji druhým dílem...

danielosbourne
09.04.2015 3 z 5

Na téhle knize je tak moc patrné, že jí psala žena, až to občas leze na nervy. Neustále poslouchání o tom co má hlavní hrdinka na sobě, a jak jí skvěle ladí barva nehtů s topem, je na nervy lezoucí a snad v každé kapitole. Naštěstí to není nejhorší kniha, takže když opomenu tento problém, tak musím přiznat, že jsem se u knihy docela bavil. Té slibované erotiky to kromě dvou scén moc nepobralo, což jsem jedině rád a fantasy příběh se příjemně kombinoval se slabým vyšetřováním. Rozhodně brzy sáhnu po druhém díle a jediné, co si od příštího dílu slibuji je to, že se objeví v příběhu více vidoucích a dozvíme se tak, jaké druhy vidoucích existují, a jaké ještě mohou mít schopnosti.

maca5449
03.04.2015 3 z 5

Nějak mi nesedělo to věčné "byla jsem barbína, ale už nejsem" bylo to takové kostrbaté a vnucené. Navíc to věčné předestírání kapitol! Humpf!
Na zkrácení dlouhé chvíle určitě pěkná kniha. Nicméně bych dodala, že v této kategorie je mnohem více lepších sérií. Další díl si každopádně přečtu a oceňuji, že není v této knize přeupírováno.

Autorovy další knížky

Karen Marie Moning
americká, 1964
2012  77%Temná horečka
2013  85%Horečka Dananů
2012  83%Krvavá horečka
2013  100%Snová horečka

Kniha Temná horečka je v

Právě čtených5x
Přečtených270x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených22x
Knihotéce199x
Chystám se číst127x
Chci si koupit8x
dalších seznamech7x