Ztracení

Ztracení https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199828/bmid_temna-akademie-ztraceni-L5L-199828.jpg 4 135 15

Darkova akademie se stěhuje na nové místo, k nádhernému tyrkysovému moři do Keni. Cassie se trápí ztrátou milovaného Ranjita. Ten je na útěku a Cassie je rozhodnutá udělat vše pro to, aby ho našla. Vrací se však zlá Kateřina a její matka – obě silnější než kdy dříve. Cassie ví, že její láska k Ranjitovi je její největší slabostí. Musí učinit zásadní rozhodnutí… Závěrečný díl napínavé tajemné série.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Lost Spirits (Darke Academy, #4) , 2014


více info...

Přidat komentář

any333
30.11.2017 5 z 5

Tenhle díl mi přišel nejslabší. Ne, že by chyběla akce nebo napětí, to vůbec ne, ale přišlo mi, že se autorka snaží navodit až moc idylický konec a pro to bylo třeba několik takových podivných kroků, kterých by se v těch minulých patrně vyvarovali.
I tak však musela zase - jako téměř vždy - putovat pod hlínu má nejoblíbenější postava, což mě docela zklamalo. Proč si vybírám někoho, koho pak stejně zabijí?
A naproti tomu někdo naprosto neočekávaně vstane z mrtvých. Jako vážně? Jasně, fanoušci Isabelly by přece byli smutní, kdyby se to nestalo.
Ale jinak jsem si tohle zakončení hezké a něčím zvláštní série užila. Nejvíce mě tady asi překvapil Marat a jeho úmysly a zjištění o minulosti duchů, pro které to nakonec taky skončilo dobře. A ten konec, jak se Cassie a Ranjit zbavili jeden pro druhého kousku sebe, byl dojemný.

anonym02
16.10.2017 5 z 5

Konečně se hlavní hrdinka přestala chovat jako káča a začala trochu používat něco jako mozek XD


Sarfias
21.08.2016 5 z 5

Předem varuji - budou následovat SPOILERY!
Když jsem četla předchozí díly, nemohla jsem se od nich odtrhnout. Jednak proto, že byly čtivé, druhak proto, že to bylo zase něco jiného (čekala jsem upíry a ono ne..hurá!).
Poslední díl byl..divný. Původně jsem chtěla dát jen 3 - 4 hvězdy. Cassie se chovala jako největší blázen pod sluncem. Jedna z nejzajímavějších postav zemřela. Ranjit by mohl svou hloupostí hravě konkurovat Cassie. Jasně.. láska, happy end.. Ale proč sakra zatratit všechny ty možnosti, které jim vyvolení duchové nabízeli? Copak by to nějak nezvládli i přes to? Když se tak moc milují?
Když jsem ale četla poslední řádky a uvědomila jsem si, že díky tomu, že se Cassie a Ranjit zase stali lidmi, mohli jejich dva duchové také naplnit svůj osud, došlo mi, že to je vlastně docela dokonalý závěr, který mě nakonec udělal radost.
Celkově byl tento díl celkem tedy dobrý, napínavý, zápletky zajímavé a nebýt z počátku nepochopené blbosti hlavních postav, asi si nemám nač stěžovat.

Adel13
09.08.2016 2 z 5

První tři díly se mi líbily a přečetla jsem je za pár dní. Na poslední díl jsem v té době musela čekat, protože ještě nebyl přeložený a bohužel se mi moc nelíbil. Hodně často jsem nechápala rozhodnutí hlavní hrdinky - přišla mi nelogická. Rozhodně poutavé čtení, jen za mě škoda posledního dílu.

AdyK
04.03.2016

Při této knížce jsem se do Cassie vžila. Celá tato série je dokonalá a je velká škoda že autorka toho nenapsala víc.

deedulka
23.10.2015 3 z 5

Hlavne ze zacatku se nic moc nedelo,vsichni byli porad smutni...az na konci byla nejaka akce.Kniha neurazi,ale odvazana z ni nejsem a jsem rada,ze to byl zaverecny dil.

1v8na
14.07.2015 5 z 5

Spoiler - Příběh se mi velmi líbil. Ze začátku mi bylo strašně líto Bely. Sir Alric si však pro ni nachystal překvapení. Nicméně v této knize najdeme kromě překvapení i smutek. Je tu i obětování se. Celá série byla propracovaná, líbila se mi a opravdu stála za to.
Určitě ji doporučuju.

ikp5930
26.03.2015 4 z 5

Kniha mě nějak nepřekvapila svým závěrem ale jinak se četla snadno a bylo příjemné si u ní oddychnout.

alisondidilaur
24.11.2014

Jako celá serie, tak i tento díl neměl chybu!!

vikimi
08.11.2014 2 z 5

Tak s Jakem jsem to čekala, ale ten konec se mi nelíbil. Nelíbil se mi ani popis boje proti Nejstaršímu ani to jak se ze všech najednou stali strašní mírumilové.
První dva díly mě hodně bavily, i když vždycky se tam našlo něco, co pokulhávalo. No a ty poslední dva, s těma to šlo trochu z kopce. Taková amatérská série, podle mě.
Ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla :)

Karoli282
28.10.2014 5 z 5

Mně se tenhle poslední díl líbil ;)

Dandulka
03.10.2014 5 z 5

(SPOILER) Strhující a nádherný konec celé série. Jen mě mrzí Richardova smrt.

vlkove
14.07.2014 4 z 5

Kniha je skvělá možná o trochu slabší než zbytek série ale ani to mi nevadilo, tuto sérii doporučuji a určitě si ji v budoucnu přečtu znova.

HODNOCENÍ SÉRIE: 88 %

ciniminisek
30.05.2014 2 z 5

Bez mučení přiznávám, že při dočtení Rozpolceních, tedy třetího dílu jsem si říkala, zda ten další je nutný. Celá série ztrácela tu jedinečnost, kterou získala prvním dílem. Měla něco jiného, nového - hostitelské duše - ano, známe jej, ale přeci jen se s tímto setkáváme v knihách velmi málo. Ač se mi kniha líbila, neokouzlila mě zas tak moc jak bych očekávala. Byla jsem nucena knihu číst ne z důvodu, že mě zajímá jak to vše dopadne, ale z touhy mít sérii konečně za sebou. Autorky styl psaní mi dobře seděl, hlavní postavy mi vyhovovali, ale jak to říct... prostě tomu chyběl ten správný šmrnc. Bylo to táhlé, chvílemi nudné a na závěrečný díl celé série málo akční a překvapující. Samotný konec byl předvídající, přesto i v jedné části mile překvapující. Myslela jsem si, že autorka utichající slávu této série dožene alespoň láskou, po které každá žena prahne, ale bohužel ani toho jsem se nedočkala, nebo aspoň ne v tak velké míře, abych mohla dát lepší hodnocení. Tento díl mě bohužel zklamal a jsem velmi ráda za ukončení celé série, protože už teď to bylo zbytečně dlouhé. Myslím, že kdyby byli všechny díly lehce zkráceny a dány do jedné knihy, udělala by autorka lépe. Člověk by byl nažhaven prvotními novinkami, kterými nás spisovatelka zahltila a celou knihu by přešel s větším nadšením. Mrzí mě, že dám slabé hodnocení, protože tato série měla dobře našlápnuto. Závěrečný boj nebyl boj, pouze jedno velké štěstí. Kniha mě nechávala emočně totálně vyschlou a právě kvůli tomu, mě příběh zklamal.

kleria
03.05.2014 3 z 5

Mám z toho pořád takový divný pocit. Popravdě mě závěrečný díl trochu zklamal, čekala jsem od toho víc. Pokud jste tuhle sérii rozečetli, tak ji určitě dočtěte ;), jinak bych ji doporučila spíše mladším čtenářům (12-14). Ukončení celé série se mi líbilo, ale nějak jsem to tušila jak to dopadne :). I když je pravda že díky jedné věci jsem byla dost překvapená a nečekala jsem to, a díky jedné jsem zas byla smutná a trochu mě autorka naštvala :D :D, ale musíte si to sami přečíst :). Celkově jsem ale od toho poslední čekala víc, možná to taky bude tím, že třetí díl se mi docela dost líbil, tak jsem to asi čekala i od tohoto. :)

Autorovy další knížky

Gabriella Poole
skotská, 1964
2012  73%Vyvolení
2012  77%Spoutaní
2014  77%Ztracení
2013  80%Rozpolcení

Kniha Ztracení je v

Právě čtených1x
Přečtených238x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených16x
Knihotéce116x
Chystám se číst86x
Chci si koupit40x
dalších seznamech3x