Tanečník

Tanečník https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283930/mid_tanecnik-m9X-283930.jpg 4 1726 273

Případy Lincolna Rhyma série

< 2. díl >

Geniální kriminalista Lincoln Rhyme a mladá policistka Amélie Sachsová, kteří se čtenářům poprvé představili v bestselleru Sběratel kostí, řeší další zapeklitý případ: během pětačtyřiceti hodin musejí vypátrat profesionálního vraha, přezdívaného Tanečník. Tanečník má v této lhůtě zlikvidovat tři nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi a již od prvního okamžiku nenechává nikoho na pochybách, že si důvtipem a inteligencí nezadá s Rhymem. Mezi oběma muži se na dálku rozpoutá nelítostná psychologická válka, plná zvratů a úskoků, která se neobejde bez těžkých ztrát na životech. Nervy drásající příběh dává nahlédnout do zákulisí americké policejní praxe a zároveň je brilantní sondou do duševního světa chladnokrevného zabijáka.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Coffin Dancer , 1998


více info...

Přidat komentář

JaniMa
23.03.2024 4 z 5

Lincoln je neobyčejný vyšetřovatel a mě moc baví zkoumat po jeho boku různorodé důkazy a dozvídat se nové věci o výbušninách, otiscích prstů, vlasech, písku,... Přestože se soustředí hlavně na stopy a duševní pochody těch, kteří je za sebou trousí ho příliš nezajímají, Deaver uspokojivě pokrývá i psychologii postav a na každé stránce dokáže překvapit. V příběhu je mnoho zvratů a nejsou v něm žádná hluchá místa. Postav je tu tak akorát, aby si je člověk zapamatoval a neztratil se ve spletitém závěru. Bohužel tu a tam se vyskytne něco, co působí nepřirozeně. (Lincoln, který dokáže z několika atomů předpovědět místo a čas jakékoliv klíčové události, nebojácná manuálně zručná pilotka Percy, pachatel, který nedělá chyby,... - ta dokonalost až příliš bije do očí.)
Lincolnova schopnost předvídat mi vadila od začátku. Jako by měl věšteckou kouli nebo pachatelův diář. Až k posledním 100 stranám jsem přesto měla ke knize jen drobné výtky, a protože čtení je to opravdu napínavé, přenesla jsem se přes ně prakticky s nulovým úsilím. Závěr to zkazil. Byl zbytečně dramatický a překombinovaný. Další díly si přečtu ráda, ale doufám, že autor trochu polevil v zarputilé snaze ždímat napětí do poslední tečky.
Před čtením knihy doporučuji naladit se na porci akce, která jde za hranu reality.

Miroslavacte
16.03.2024 2 z 5

Kniha mě absolutně nebavila. Čtivá sice je, ale taky je příliš podbízivá, což mě jako čtenáře trochu uráží. To slovo uráží ale vnímejte samozřejmě v uvozovkách. Pokud ale všichni píší, jak jsou nadšení ze zápletky, tak je asi něco špatně semnou a nerada bych někoho od knihy odradila.


Hkk935
11.03.2024 5 z 5

Opět velmi napínavé čtení, autor je genius na zápletky. Líbí se mi, že když si myslím, že už vím, tak hodně rychle zjistím, že vlastně vůbec nic nevím :-)

dencazrnu
09.03.2024 5 z 5

Tohle bylo opět něco neskutečného. Vůbec nechápu, proč jsem s knihami od tohoto autora čekala tak dlouho. Ve všech ohledech je to prostě dokonalé. Moc se mi líbí, jak si autor dává záležet se všemi detaily, provází nás celým vyšetřováním a nevynechá jedinou maličkost. A když už si myslíte, že víte, tak zjistíte, že jste totálně vedle. Deaver vždy dokáže vše otočit o 180 stupňů a dokonale tak rozbije celou vaši teorii. A nejlepší na tom všem je, že i přes všechny kotrmelce to zapadne na své místo a vám nezbývá nic jiného, než zírat s otevřenou pustou. S nadšením očekávám další díly a jsem moc zvědavá, jak se vztah mezi Lincolnem a Amélií bude vyvíjet. A vlastně celá ta jejich parta mi přirostla k srdci!

Niki08
27.02.2024 4 z 5

Přečtený další díl a další překvapivý konec... Autor mě dokázal znovu dokonale oblbnout. Klobouk dolů.

Magdalenkačte
25.02.2024 4 z 5

Druhý případ Lincolna Rhyma a Amélie Sachsové. Na scénu se vrací nájemný vrah s přezdívkou Tanečník a ten má odstranit tři důležité svědky, kteří jsou klíčoví v blížícím se soudním procesu. A Lincoln a jeho tým ho musí zastavit. Precizní sbírání důkazů přináší své ovoce ale svědci práci týmu dokonale komplikují.
Tanečník dokonale plní svůj plán a Lincoln musí odhalit jeho myšlenky a to není zrovna jednoduché.
Povede se to??? Přečtěte si skvěle propracovaný příběh od Jefferyho Deavera. Za mě je to mistr zápletek a závěry knih jsou skvělým bonusem!

Elapheg
13.02.2024 5 z 5

Na Tanečníka jsem četl jenom samou chválu a protože Sběratele kostí jsem četl už dávno, rozhodnul jsem se opět pro Jefferyho Deavera, pro knihu Tanečník. Byla to skvělá detektivka, dlouho jsem nečetl tak propracovaný děj, kde je zvrat na zvrat, Rhyme je génius, ale to jeho protivník taky. Za Lincolnem Rhymem přijde policie a požádá Linkyho o pomoc při nalezení nájemného vraha, zvaný Tanečník, který byl najat na zlikvidování tři svědků, kteří mají svědčit v případu vlivného obchodníka se zbraněmi. Soud se koná za pětačtyřicet hodin a do té doby musí svědci zmizet z povrchu zemského. Samozřejmě Lincoln Rhyme nepracuje sám, krom celého sboru detektivů, kteří Lincolnovi pomáhají, pátrá po Tanečníkovi Amélie Sachsová, detektiv, který pracuje pro Rhyma. Super dvojka. Bylo to opravdu bravurní sledovat, kdo z koho. A ty špičkově technologicky odhalované forenzní stopy z míst činu, to byla taky lahůdka. Když už jsem si myslel, že teď už je vše jasné, zametl se mnou autor podlahu a bylo to ještě jinak a to mám rád. Kniha není nijak brutální, ale ta brilantní zápletka, tady nezbýva, než smeknout před autorem. Děj začíná nabírat na obrátkách od první stránky, napětí se dá krájet, detektivové skládají celkovou mozaiku z postupných střípků a nechybí zde ani lidské chyby, za které se platí, ale postavy nejsou jen roboti a mají vlastní cítění a smýšlení, omylnost, což se mi líbí. Tanečník je opravdu mistr svého řemesla a svůj úkol hodlá splnit. Dokáže ho Lincoln Rhyme s Amélií Sachsovou a celým Lincolnovým týmem zastavit, aby svědci mohli svědčit, nebo je to rovnou ztracený případ, kdy svědci mohou sepisovat závěti ještě před soudním líčením? To už si přečtěte sami. Jasných pět hvězd a doporučení všem detektivkářům a thrillerovým fandům. Tato kniha by vás neměla minout. :-)

schvomis
30.01.2024 5 z 5

Opět super. Propracovaný příběh, který ale dává smysl.

Jara.v
18.12.2023 5 z 5

Skvělá kniha ze skvělé série. Poslechnuto jako audiokniha a Deaver je opravdu mistr. Skvěle promyšlený příběh s napětím až do konce. Rhyme a Sachsová jsou sympaťáci a všechny postavy dokonale zapadají do děje.

Vesmich
09.12.2023 5 z 5

Tfuj tajxl! Ještěže takové postavy se zde u nás v kotlině objevují jen jednou za generaci a raději tančí po velkých říších. Mazec!

Sančez
25.10.2023 5 z 5

Po několika letech se vracím k téhle fantastické sérii s Lincolnem a Amélii a je to pořád stejně skvělé. Tentokrát jsem poslouchala jako audioknihu a bylo to fantastické. Více není co dodat snad jen že Deaver je sázka na jistotu.

Margherita_N
24.09.2023 4 z 5

Zase jsem měla pocit, že sleduju film. Deaverův styl psaní je rychlý, opatřený střihy, vpadnete rovnou do scény a tam probíhá rozhovor bez úvodního vysvětlování. Sledovala jsem nicméně tuhle americkou kriminálku s ochrnutým policistou Lincolnem Rhymem se zájmem. Kam se může vyvíjet milostný vztah kvadruplegika a mladé energické policistky, kterou pracovně vede, která se v terénu pohybuje za něj, má ale vlastní tvrdou hlavu a nemíní jen poslouchat zkušeného policejního harcovníka? Kam se může vyvíjet Lincolnův zdravotní stav - bude opravdu celou dobu sedět na moderním kolečkovém křesle a hýbat pouze hlavou? V tomto díle nicméně nezazněla ani jedna myšlenka na sebevraždu, což bylo jedno z ústředních témat dílu prvního. A samotný případ - nečekala jsem, že Tanečník bude zrovna tenhle, myslela jsem, že se pohybuje v jiném prostředí, že žije celkem zajištěný život a má to spíš chladnokrevně naplánované z nějakých osobních důvodů. Takže odhalení pro mě bylo překvapením.

Safrika
06.07.2023 3 z 5

Druhy dil byl fajn, slabsi nez ten prvni, kazdopadne me prekvapil a konec se mi libil. Tak casem pujdu urcite do dalsich.

oleg
17.06.2023 5 z 5

Napínavý příběh, hezky se čte, žádná nuda a konec velice nečekaný, super.

Čmeláček
21.05.2023 5 z 5

Tanečník je zase výborný thriller, který se nedá odložit. Přečetl jsem ho raz dva a moc se mi líbil. Takže druhé setkání s Rhymem nezklamalo ani náhodou! :)))

kob
13.04.2023 5 z 5

Komplikovaný, ale skvěle propracovaný příběh. Napínavý, bez hluchých míst - skvělé čtení!

zuzca.h
06.04.2023 5 z 5

Poslocháno jako audiokniha a krásně namluvené Janem Vondráčkem. Za mě jedna z nejlepé namluvených AK které jsem poslouchala.
Děj krásně plynul člověk typoval Tanečníka a v určitých situacích trnul a doufál, že to skončí dobře. Postavy uvěřitelné a hezky vylíčené. A to rozuzlení na konci super. Takže určitě si poslechnu nebo přečtu další knihy ze série s Lincolnem.

uzivatel6305
17.03.2023 5 z 5

Jako umí pan Deaver napsat něco nudného? Takže další závislost! Miluju geniální detektivy a stejně tak geniální zločince, napětí, překvapení a strach a tohle tam prostě všechno je. Příběh je promyšlený do nejmenších detailů, Rhyme je protivný jak ..... a stejně tak neskutečně k sežrání, člověk to prostě hltá a nemůže odložit. Co víc? Nepřemýšlejte a vrhněte se na to. Je to fáááákt hustýýýý!

Janniska
13.03.2023 5 z 5

Dokonalý zvrat.Napínavé a čtivé.

Kubajzz
31.01.2023 5 z 5

No tak musím říct, že konec knížky mě docela překvapil :-) Celou dobu napínavé a tanečník to skvěle promyslel. Knížku rozhodně doporučuji a jdu na další díl :-)