Úspěšná sebemanipulace

Úspěšná sebemanipulace https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47154/bmid_tajemstvi-vnitrni-mluvy-uspesna-seb-ZKC-47154.jpg 4 84 18

Příručka odhaluje vzorce myšlení a chování, bez kterých nelze dosáhnout svých cílů. Obsahuje spousty rad a doporučení, jak uspět nejen v kariéře, ale i ve všech dalších oblastech lidského konání a působení. Titul je postavený na myšlence, že většina lidí to v životě nikam nedotáhne, protože nemá správné vzorce myšlení a jednání. Autor pak prostřednictvím svého životního příběhu, kdy dosáhl vysněných cílů navzdory Touretteovu syndromu, seznamuje čtenáře s konkrétními návody na úspěch pomocí sebemanipulace. 1. vydání... celý text

Přidat komentář

Žirafa94
12.07.2023 3 z 5

Knize dávám 3*. Na jednu stranu ukazuje relativně známé věci v osobním rozvoji. Na stranu druhou dokáže svojí jednoduchostí podtrhnout ty nejdůležitější výstupy. V jednoduchosti a stručnosti vidím krásu.

Teron
29.09.2019 4 z 5

Toman se v něčem opakuje, něco je zase odlišné od ostatních svazků. Občasné zopakování při přešlapování na místě neuškodí:-)


Sanmark
23.10.2018 1 z 5

Rady dobré pro méně inteligentní Husákovy děti.

Autor se veze na předsudcích ze socialismu (policajti jsou hloupí, učitelky jsou nechápavé a despotické, ..) a bludech ("jsou dvě základní emoce - touha a strach." Jasne, a kde je radost. A lítost, hněv, .. atd.).
Neustále se vychloubá, tedy plete si sebe-pochvalu (oprávněné "byl jsem na dně a dokázal jsem se z toho dostat") s vychloubáním ("mám nádhernou přítelkyni, štíhlou, mladou, modelku, mluví 5 jazyky, ..." :-D ).
Jeho "rady" jsou někdy docela dobré (myslet na sebe pozitivně, mít cíle, atd.), ale dochází k nim šílenýma a až nesmyslnýma veletočema. :D
Tvrdí, že když prodejce třeba pojištění je odmítnut, že není odmítnut on, ale jeho produkt. Že osoba pojišťováka je odmítajícímu lhostejná. Hmm.. Na pojišťováka, co někomu nutí pojistku už vždycky budete koukat jako na pojišťováka, i kdyby se posléze stal dejme tomu farmářem a prodával kozí sejry.
Dal by se jednoduše kritizovat i styl psaní, ale s ohledem na diagnozu autora nebudu. Snad jen ty tři otazníky za každým druhým odstavcem, např.
"jak se cítíte, když jdete prodávat?
???"
Odkládám v půlce, pro mě tyhle poznatky nic nového nepřináší, spíš mě otravují.

O77
07.02.2017 4 z 5

Nějaké vady kniha jistě má, ale za přečtení stojí. Už kvůli samotnému příběhu jejího autora. Je to, když už ne inspirující, tak určitě k zamyšlení.

"To, jaký máte cíl, ani cesta, po které jdete k cíli, nejsou tak důležité jako vaše osobnost. Protože jen určitý typ člověka dosahuje cílů." (Ivo Toman)

VladimirTetur
12.12.2016 odpad!

Jako kniha za skoro čtyři kila je to průser. Některé informace jsou užitečné, ale vydaly by ve stručné formě jen na rozsáhlejší esej.

Klamm
25.10.2016 4 z 5

Většině kritiků asi vadí, že Toman mluví přímo k věci a také jeho snaha ze všeho vytřískat co nejvíce prachů. Někdy to opravdu vypadá, že je až chorobně posedlý majetkem a ziskem. Vždyť některé výroky mluví za vše: ,,Když už ráno vstanu z postele, tak ať za to někdo zaplatí." ,,Nahoře se lépe dýchá." A nebo největší hláška ,,skromným patří důchod.“
Konec konců, proč ne. Je to jeho svět. Ať si klidně uspořádá večírek pod názvem: Já jsem nejbohatší muž vesmíru.

Osobně ho respektuji a rád se z některých jeho postřehů poučím. Prioritním cílem nemusí být vydělat prachy a mít ze všeho jen hmotný zisk. Stačí si položit otázku, co mi vadí? Co bych chtěl změnit? Mohu to vůbec změnit?
Někdy stačí málo. Třeba naučit se chodit dříve spát, cvičit, studovat... To je individuální, každého tlačí něco jiného. Ve věcech které mohu změnit možnost volby existuje! Jak na to? Návodů je spousta, stačí hledat. Třeba tato kniha.

A k čemu mi to bude, když mi to nepřinese žádné viditelné zisky? Tak třeba jen pro ten dobrý vnitřní pocit a spokojenost se sebou samým, která je pro mě životní alfou a omegou.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

85%

vekune
08.10.2016 1 z 5

Nesedlo, ale vůbec. Neustále omílání dokola toho stejného. v půlce knihy jsem musela odložit, protože nic, ale vůbec nic nového nepřinesla. Spíš to člověka uspávalo. A namotivovalo mě to k tomu, že už od něj nechci nic číst.

Marketule
26.07.2016 5 z 5

super :)

LEGACY
20.05.2016 2 z 5

"Kdo to kdy viděl, aby slepice létala?"
Nuže, kde jen začít? Kniha se vás v několika poměrně čtivých kapitolách (které jsou víceméně o jednou a tom samém) snaží přesvědčit, že narcismus je jedna z hlavních spojek k vytouženému cíli (máte-li ovšem nějaký). Některé autorovy poznatky považuji za velmi zajímavé (i když většina je všeobecně známa) jindy jsem jen nevěřícně obracel zrak nad autorovým slovním průjmem. Rady typu: musíš to udělat teď a né zítra se mno opravdu lomcovali - v tom směru doporučuji video od kluka z Transformers (just do it), které vám dá do ranku úplně to samé s tím rozdílem, že si ušetříte den na čtení něčeho smysluplného. Celkově jsem měl při čtení dojem, že se motivátor Ivo snaží jen vydělat další peníze, než aby šířil své poselství. Zvedněte zadky lidi - den má jen 86 400 sekund a jestli aspoň jednu z těch svých 25 000 myšlenek, nerealizujete zůstanete v těch 95% lúzrů na věky věků, vím, že to dokážete, podívejte se na mě, .... byl jsem jako vy a teď ???Každopádně, abych jen nekritizoval (koneckonců sám autor nabádá k pozitivnímu myšlení) úplně zcestné to taky asi nebylo. Nemám Touretteův syndrom a neumím si představit jaké to musí pro něj být (hádám, že nic snadného), přesto se popral se světem a vyhrál, tento fakt přidává knize obrovský kredit a jistý obdiv k autorovi chovám. Na jeho přednášku bych, ale asi nešel ani místo vyučování.

dalecko
17.04.2016 4 z 5

Na knihách od Iva oceňuji to, že si vždy něco nového odnesu :)

venduschka
06.02.2016 odpad!

Za mě veliké zklamání....nejde o formu, na tu si zvyknete, pak taky cynismus a údernost jakým je psána mi nevadí, ale ten obsah....:( Omílané pravdy, nic nového, a je to roztahané na necelých 200 str jelikož použit veliký font, řádkování, vkládání vykřičníků (???? ) apod. Je zde vidět snaha autora rejžovat, kdyby to bylo psáno normální formou, bylo by to sotva na 100 str...Joa přečetla jsem to za 2 hodiny... Proto rozhodně prohlédněte před koupí!! (popř. na 2 hod sedněte do knihkupectí a přečtěte tam :D nebo si půjčte z knihovny... Pro mě nejhůře utracených 220 Kč v mém životě :) Jsou daleko lepší knihy o tom jak se nakopnout a makat na sobě :) Ale musím říct že nakonec jsem se po přečtení zasmála své blbosti a masáži že jako bestseller, že to bude super...:) Houbelec! :D

ladyba
03.11.2015 4 z 5

Ivo Toman rozhodně není žádný literát, a proto neunavuje mozek ani oči rádoby literárním balastem a bez obalu jde na věc. Ano, nabízí v podstatě totéž, co mnoho jiných motivačních knih ani se inspirátory netají, ale s českým podtextem a nadhledem. Je dobré si přečíst tuhle knížku.

Eldar80
18.09.2015 4 z 5

Kniha je vlastně určitým kompilátem knih o úspěchu, imaginaci a bohatství. Ale vzhledem k tomu, že vychází z autorových životních zkušeností je předávaný soubor myšlenek a poznání celistvý a smysluplný. Jedná se spíš o určitou zapsanou přednášku, která se logicky odvíjí ke svému konci. Autor využívá různých poznatků ze spirituality, soustředění a dalších metod ať už z knížek o úspěchu nebo esoteriky. Kniha je však jen o tom o čem je: o dosažení osobního materiálního úspěchu a peněz. Sice je zmíněno, že materiální statky nejsou konečným cílem, ale v knize se to dále vůbec nekomentovalo. Není se však čemu divit. Kniha má za účel člověka motivovat, aby změnil své vzorce myšlení a byl schopen vykročit na cestu za úspěchem. V knize tak ani není zmíněno, že spoustě lidem dosažení bohatství ke štěstí nepomůže. Mě osobně čtení hodně bavilo a myslím, že by si to měl přečíst každý, protože informace v knize jsou docela důležité. Každopádně chápu, že zoufalým a neúspěšným lidem se nemůže líbit :) Jejich kognitivní disonance jim nedovolí tuhle knihu racionálně vyhodnotit a tak jí dají nízké hodnocení. S knihou také mohou mít problém lidé závistiví. Nejedná se samozřejmě o spirituální knihu a tak duchovní stránku a nebezpečnost zmíněných metod vůbec neřeší. Nehledejte tedy v knize něco co v ní není. Peníze, úspěch, bohatství, ale i větší cílevědomost vám kniha může dát. Skutečně může být tím impulzem co vás nakopne. Pro ostatní i tak stojí za přečtení, protože kniha popisuje cenné životní zkušenosti a velmi dobře se čte. Ikdyž je kniha docela dost neuměle napsaná, obsahuje chyby a nepřesnosti, na předávaných informacích to nic nemění. Jen by se i k této knize mělo přistupovat s kritickým rozumem. Ale to bychom měli vždy, když čteme podobnou literaturu, že? :) Kniha je značně hodnotná v tom, že může pomoct, skutečně si uvědomit některé skutečnosti bez vlivu emocí. 85%

Ivaksa
04.10.2013 1 z 5

Přeju mu úspěch už za to co zkusil v životě.Ale jeho knihy jsou jen recyklované myšlenky mnoha jiných autorů na toto téma.
Moje děti si někdy hrají na dárky tak,že si zabalují staré hračky do balíčků a po rozbalení jásají.Ivo Toman tohle udělal s radami pro neschopné nadšence.Kupujte znovu totéž v nových obalech a s novými názvy.:-)
Už jen v této knize se sám mnohokrát opakuje,grafika knihy roztahuje řádky,vsouvá mezi ně efektní otazníky.
??????????
Jak se vám to líbí?
?????
Takhle se opravdu dají vydělat velké peníze.:-)

janulka1310
13.08.2013 5 z 5

Poprvé, co jsem se narovinu dozvěděla, že mám asi tak 95% šanci dosáhnout svých cílů...Kniha se nemazlí, je úderná, tvrdá, ale zcela jasná a zřetelná..Proto mě "chytla" hned od začátku. I když při čtení převládaly pocity typu - hmm, pokud teda něco nezměním, tak jsem asi v pr...:) Dalším plusem pro autora je, že sama mám Touretteův syndrom a tedy vím naprosto přesně, jaké byly autorovy začátky..Pana Tomana obdivuju a těším se na další knihy!

Danafantom
09.08.2013 4 z 5

Hned v úvodu se dočtete"Většina lidí to bohužel v životě nikam nedotáhne". Tak tady si vypomůžu úryvkem z "nevýchovné pohádky podle skutečné události" od Vratislava Brabence:"Jasně, že nikam nic netáhnu, nepotáhnu ani nedotáhnu".
Přesto, že nemám stejné cíle a ambice jako pan Ivo, knížka byla fajn - motivující, burcující, a čtivá tak, že jsem odložila detektivku, kterou jsem začala číst souběžně, a shltala tuto.

Jack Bauer
07.06.2013 5 z 5

Na Tomanových knihách a projevech se mi líbí, jak umí přímo mluvit k věci. Pěkně natvrdo, ať se vám to líbí nebo ne. S jeho názory naprosto souhlasím. To, že to byl člověk úplně na dně, postižený, topil se v dluzích, opíjel se a co nakonec dokázal, můžeme jen obdivovat. Sám se podle jeho rad od mládí chovám a to jsem jeho knihy dosud neznal, ale vše co popisuje jsem si na vlastní kůži také vyzkoušel. Začal jsem se učit angličtinu, kčemu ti to bude? Přestal jsem kouřit, byl jsem divný, nechodím po hospodách, jsem divný, začal jsem podnikat - ztráta nejlepších kamarádů, závist apod. Když někomu řeknu pravdu do očí, nechce ji slyšet a odmění se mi kopancem jak cituje Werich, ale mě to nevadí. Jak říka Ivo Toman: oddělí se zrno od plev.

Poraďte chudým, ať se rekvalifikují. Ať se začnou učit světové jazyky. Ať si doplní vzdělání. Ať přemýšlejí o svém růstu. Neuspějete. Jak byste mohli, když chudí už všechno znají? Jsou přeborníky ve vytáčkách a držiteli diplomu děda Vševěda. A pak závidí bohatým, kde na to berou: To samé u v práci: všichni máme stejný plat a všichni se diví, kde beru na cestování, koncerty apod. Přitom ty samé peníze co já na to ušetřím oni prokouří a propijí, taky se jich neptám kde berou na kouření ,na chlast. Místo učení jazyků, vzdělávání se atd. čumí celý den na porno nebo hrají hry, večer čumí na fotbal apod. Je to o prioritách.

DonFilipson
13.01.2012 4 z 5

není knížka kterou bych si od něj rád nepřečetl :) všem doporučuji přečíst aspoň něco od tohoto autora...

Autorovy další knížky

Ivo Toman
česká, 1966
2009  77%Debordelizace hlavy
2018  69%Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě
2008  71%Úspěšná sebemanipulace
2019  53%Božka
2011  73%Motivace zvenčí je jako smrad

Kniha Úspěšná sebemanipulace je v

Právě čtených5x
Přečtených133x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce53x
Chystám se číst42x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x