Tajemství Pacifiku

Tajemství Pacifiku https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25404/bmid_tajemstvi-pacifiku-pVZ-25404.jpg 4 12 3

Pacifik, mořeplavba, objevy mořeplavců, záhady oceánu, Velikonoční ostrov.. Přeložil Petr Kaška.

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Загадки Великого океана (Zagadki velikogo okeana) , 1974


více info...

woita
woita
28.10.2021

Možná starší titul s pár body, které by z dnešního pohledu vědění už nemusely být platné, ale jinak zub času na ni nezanechal jedinou vadu. Kdo se někdy alespoň vzdáleně zajímal o historii a tajemno oceánu na opačné straně Atlantiku určitě neprohloupí touto četbou. Kniha se nezaměřuje nejen na (profláknutý) Velikonoční ostrov (to pak doporučuji Záhady Velikonočního ostrova od stejného autora), ale osidlování a mytologii oblasti jako celku.

Adapa
Adapa
08.04.2021 5 z 5

Knížku jsem objevil zcela náhodně díky této databázi knih. Nevěděl jsem, co od ní očekávat. Když jsem po ni sáhl, nepustil jsem ji ale z ruky. Knížka je psána hodně vědecky, s odstupem a netouží po nějaké popularizaci. Je vidět, že autor je vědec. Přesto je to napsané čtivě a všechny fakta a hypotézy zaujmou. Jen je smutné, že knížka byla napsána začátkem 70. let a ani nyní v roce 2021 neznáme na většinu z těch věcí odpovědi.
Škoda, že takových knížek v dnešní době nevychází více. Dnes o záhadách píše každý, kdo si něco našel na internetu a zvládne najít písmena na klávesnici počítače.
Rozhodně všem doporučuji a od autora se pokusím sehnat více jeho knih a rozšířit si o ně knihovnu.


Ikkju
Ikkju
07.10.2013 5 z 5

Zajímavé čtení se spousty překvapujících faktů a hypotéz. Kdyby lidé víc četli podobné věci, nemuseli by tolik věřit "moderním mýtům" :o