Válečník

Válečník https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93985/mid_valecnik-8NF-93985.jpg 4 459 35

Doktor John Dee je prohlášen za psance a lidskému pokolení hrozí zkáza. Legendární dvojčata - zlato a stříbro - se rozdělila. Jeden svět zachrání a druhý zničí. Kdo je kdo? Sága irského mistra fantasy Michaela Scotta se blíží ke konci. K rozuzlení dramatického příběhu, který nezná hranic, už zbývá pouze jeden, poslední díl - Kněžka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Warlock , 2011


více info...

Přidat komentář

Alaglesia
14.08.2023 2 z 5

Tento díl mi připadal jako umělé protahování samotného vygradování finále. Bavil mě ze všech nejméně, což se projevilo i rychločtením některých pasáží, především osudu Johanky a spol. Co bylo asi nejvíce zajímavé, tak asi poodhaleni osudu původní země a vzniku věštby. Jsem zvědavá, co autor připravil na závěr.

Taťka Hraboš
28.11.2022 3 z 5

V tomto díle už se rýsuje rozuzlení a musím uznat, že nápad to není úplně špatný. Zasloužil by si ale lepšího spisovatele. I když se Scott určitě snaží, zachytit dobře charaktery svých postav, atmosféru, dokonce ani napětí (kterého by v této knize měla být spousta) prostě neumí. V dobrých knihách daného žánru z mocných postav moc vysloveně sálá a napětí je ve vypjatých scénách téměř hmatatelné – tady mohou i ty nejsilnější postavy dělat, co chtějí, ale žádný takový pocit se nedostavuje. Kromě toho mi Scottův styl vyprávění přijde takový chaotický, postavy jednají místy zbrkle a nelogicky (nebo spíše autor nedokáže dostatečně vysvětlit, proč jednají zrovna tak – možná, že zkrátka sám jejich chování nedokázal dostatečně promyslet). Vlastně celé mi to připadá takové uspěchané a nedomyšlené, a to včetně českého překladu se spoustou pravopisných chyb. No uvidíme, co nám autor předvede na závěr.


HollyUndead
29.08.2021 5 z 5

Strhující příběh pokračuje i v 5. dílu této série. Pár na sebe navazujících dějových linií udává knize opět zběsilé tempo. Je celkem jasné, že celý příběh míří ke svému konci, tento pocit je všudypřítomný, až skoro hmatatelný. Mnoho doposud nerozluštěných záhad čeká na vyřešení, stejně tak i mnoho naznačených konců čeká na objevení, který nám autor odhalí v poslední knize. Napětí stoupá a vyvrcholení se blíží. Zbývá už jen se těšit na závěr, tedy na poslední díl série - Kněžka!

nela3812
17.08.2021 4 z 5

Předposlední kniha Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela. Doktor John Dee je prohlášen za psance a lidskému pokolení hrozí zkáza. Legendární dvojčata - zlato a stříbro - se rozdělila. Jeden svět zachrání a druhý zničí. Kdo je kdo? A mluví vůbec věštba o nich?

Tady už začíná jít do tuhého, jak naznačili mnozí čtenáři přede mnou – mezi jednotlivými díly série je potřeba dát si pauzu. Jinak vám ze všech informací praskne hlava. Jsem ráda, že jsem tak učinila, protože v této knize přichází opravdu pořádný nápor informací!

Děj skáče hned přes několik časových linek a míst, že už je opravdu těžké se orientovat. Některé postavy se objevují hned v několika časových rovinách. V jedné se vzájemně znají, v další se nenávidí, nebo se ještě vůbec nepoznali. Zmatek a Chaos!

Na druhou stranu tu opět máme mnoho zajímavých informací o mytologii a historii světa, kterou obohacuje postava Tsagaglalal (zkuste si to jméno číst na každé druhé stránce. Zkomoleninám se nevyhnete). A to je jedna z věcí, která mě na této sérii baví nejvíce. To jak autor propojuje mýty, legendy a příběhy z celého světa a vytváří z nich jeden dokonale fungující příběh.

Nové postavy, jako jsou například Tsagaglalal a Marethyu, naprosto zastínili dvojčata a především Sophii. Její postava je neustále plochá a bez vývoje. Oproti tomu její otravný bratr Josh je něco úplně jiného a já začínám chápat, jakým směrem se autor vydává. Z manželů Flamelových mám pocit, že lžou už stovky let především sami sobě a sympatičnost Perenelly se začíná vytrácet, což mě jako její fanynku nesmírně mrzí.

Mám před sebou poslední díl a celá napjatá jsem zvědavá, jak autor tento příběh ukončí! Teorií mám mnoho, ale těžko říct, je-li některá pravdivá.

Selve
04.01.2021 5 z 5

Doporučuji si mezi jednotlivými díly dát chvíli pauzu. Kniha není špatná, jen si myslím, že pokud to člověk čte po sobě, může to působit překombinovaně a zmateně.

Kniha jako taková však není špatná a užil jsem si jí. Tento žánr je jednoduše něco pro mě :D

Haloon
24.12.2020 1 z 5

Kouzlo ságy se zuby nehty drží, ale vše co mi na knihách o dvojčatech a Flamelových vadí se bohužel jen prohlubuje. Prastaré postavy, které žijí na světě tisíce let se chovají jak malé děti. Čím dál více roste pocit, že si autor sám často protiřečí.

david9690
18.12.2020 4 z 5

no trošku už se mi to jevilo překombinované ale rozhodně tu serii dočtu celou, abych věděl jak se to všechno rozmotá. Celkem se mi líbil piknik u Tsagaglalal (nebo jak se to píše) a to jak jim předala zprávy od Abraháma byl fajn nápad. Danu Talis a život v dávných dobách hezky vykreslený a ty události tam byly v celku zajímavé. Uvidíme co poslední díl

Nikusha
30.10.2020 2 z 5

Aachjo to mě teda mrzí, že se vytratilo to kouzlo. Utahané, překombinované.. pořád mě hnala ta zvědavost jak to dopadne, ale už je mi to asi jedno. Poslední díl fakt nedám. Škoda.

FideiDefensor11
31.05.2020 3 z 5

(SPOILER) Válečník je už tradičně velmi čtivý. Líbí se mi sledovat, jak se ze série, která byla na začátku rozdělena na dvě dějové roviny, stala kniha o snad až pěti popisovaných místech z pohledu mnoha postav.
Jednoznačně nejsympatičtějšími postavami se stává Machiavelli s Billym the Kidem. Jejich dialogy jsou skvělé a těším se, jak se jejich příběh vyvine. Doktor Dee pokračuje v spřádání svých plánů a je otázkou, jak skončí. Spousta kapitol knihy je opravdu parádních. Například setkání starobylých u Tsagaglalal nebo všechny pohledy do minulosti, které rozšiřují už tak bohatou mytologii světa.
Na Danu Talis se čtenář touží dozvědět, jaké jsou Marethyuovy záměry a hltá tak každou stranu.
Josh je opětovně mnohem zajímavější postavou než jeho sestra. Zajímalo by mě, jak se jejich vztah vyvine v dalším díle.
Válečník je rozhodně dobrá kniha, která stojí za přečtení. K ději mám jen jedinou výhradu, která se vrátila jak bumerang z předchozích dílů. Opět zde máme neporazitelného a mocného Lotana a protagonista jej zničí během strany naprosto bizarním způsobem. Alespoň jednou bych si přál se v sérii dočíst, že když je někdo extrémně nebezpečný, tak ho opravdu není lehké porazit a protagonisty to třeba bude i něco stát. Místo toho, aby vždy vítězství dosáhli nějakým obskurně infantilním způsobem.

Macev
01.11.2019 3 z 5

Kniha se mi líbila, i když střídání světů a časových smyček mi přišlo zbytečně komplikované a moc vykonstruované. Předchozí díly se mi líbily více. Jsem ale zvědavá na díl poslední, jak si autor poradí se závěrem a všechny světy uspokojivě propojí

protokol
31.08.2019 odpad!

katastrofa

hurikan123
30.08.2019 5 z 5

další MEGA-nálož pojmů, historického matroše a skvělého příběhu který člověka zavede prakticky všude... a to cestování časem, z toho se jednomu udělá blbě

kejty91
24.07.2018 4 z 5

Není to vůbec špatný příběh. Vtáhne vás to do děje od první knihy ale máto to ALE....
Některé věci jsou zvláštní a moc jednoduché na to, s jakým literárním dílem se setkávám/e.
Co mě irituje asi nejvíce je ale to, jak ze sebe všichni dělají úžasné a bezchybné a v tom jak se neustále opakuje jedna věta ve všech knihách a v některých i několikrát - měls dost rozumu, abys mě nechal, abys mě nepodvedl, apod... Toto je k vzteku, když všichni vůči všem mají to neuvěřitelné štěstí.
Protože jsem brala lidi jako lidi (až na Sofii a Joshe, o kterých se hovoří od začátku jako o vyvolených), tak mě nenapadlo, že autor z některých udělá další vznešené osoby (např. tsagaglalal).

blackdarkness
01.04.2017 5 z 5

nekonečné teorie časoprostorových posunů a co je vlastně co, a kde a proč a s kým....čím víc nad tím přemýšlím, tím větší mám pocit, že se zblázním. Vyvstali další a další otázky, na které jsou tak zamotané odpovědi, že od toho raději upouštím :D
Nicméně celá série je úžasná, to, že se někde najdou chyby, to je pro rýpaly...od začátku do konce napínavé, čtivé, dokonce jsem někde v polovině série přišla na to kdo je vlastně smrt, a v této knize jsem si to už jenom potvrdila...
určitě doporučuji a ráda se k této sérii, za pár let vrátím...

PeťkaW.
28.03.2017 4 z 5

Většinou mám ráda u knih více dějových rovin, ale tady mi zpočátku rozdělení hlavní "party" postav vyloženě vadilo a musela jsem si na něj dost zvykat. Přišlo mi takové násilně provedené a uspěchané. Po pár kapitolách jsem si ale na nový řád knihy zvykla a zase si užívala úžasné představení všech možných i nemožných historických a bájných postav a jejich eskapády. Krásně se tu vysvětlily některé vztahy mezi nimi. S každým dílem je znát, jak autorův styl roste a zdokonaluje se. Hlavní příběh mi začíná připadat trochu zbytečně překombinovaný a občas nedovysvětlený a nedotažený, ale ještě tu máme poslední díl, takže uvidíme, jak to všechno nakonec do sebe zapadne a jestli bude moje výtka oprávněná :)

evka.jurca
11.11.2016 4 z 5

Perenela je příšerný sobec a jakmile jde někdo proti ní nebo má jen trochu odlišný názor na věc, tak je hned oheň na střeše. Pěkně se nám vybarvila. Zato Machiavelli je pravý charakter. Jsem zvědavá, jak se to bude s postavami vyvíjet v posledním dílu této série.

MirijamFrankl
31.07.2016 5 z 5

Moc hrzky napsaná kniha.
Vazne, dobry jazyk,dej inspirovaný různými mytologiemi.
Už se těším na Kněžku.

maxx
24.02.2016 5 z 5

Musím říct,že děj je čím dál tím víc napínavější a už se moooc těším na poslední díl .... a ten konec no málem jsem běžel koupit hned poslední díl kdyby nebylo vše už zavřeno ... jedním slovem to nemá chybu ....

helusa2
10.02.2016 4 z 5

Uffff... O hvězdu víc než Zaříkávači, ale je to takové zamotané... Děj knihy této věru bych vyprávěti nesvedl... Místy se musím i vracet, abych se zorientovala, ale to dělávám častěji i u jiných knih. Jdeme do finále. Jsem zvědavá na závěr.

Shock
04.11.2015 3 z 5

Pozor v komentářích je hodně spojlerů!!

Kniha nijak nevyniká mezi ostatními díly a je méně akční a více popisný, ale jako příprava na závěrečné finále slouží dobře. Po přečtení si určitě budete chtít přečíst poslední díl, který je mnohem lepší a završí celou sérii ve velkém finále.