Tajemství kosmetiky

Tajemství kosmetiky https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252927/mid_tajemstvi-kosmetiky-252927.jpg 4 25 6

Praktická příručka zákazníka, který chce vědět, jak kosmetické a další prostředky denní péče působí na tělo, duši a okolní přírodu. V prvé řadě má čtenáři pomoci orientovat se v poněkud tajemných označeních použitých přísad, uváděných na obalech běžné kosmetiky. Rozsáhlé tabulky, které tvoří součást této knihy, seznamují s více než 1470 kosmetickými ingrediencemi. Jsou v nich uvedeny potenciální přínosy či rizika každé z nich pro zdraví i životní prostředí a zároveň i jejich číselné hodnocení. Autor poskytuje návod, jak se vyhnout škodlivým sloučeninám a zbytečným zdravotním rizikům, vyplývajícím z užívání nekvalitní kosmetiky. Naznačuje nejen to, čím nahradit nevhodné kosmetické produkty, ale zaměřuje se i na mycí a čisticí prostředky. Kniha zahrnuje rovněž stručný přehled nejužívanějších druhů kosmetiky, možné přírodní alternativy, tabulky rostlinných olejů s jejich účinky a další zajímavé tipy.... celý text

Přidat komentář

lucie.dc
05.06.2021 3 z 5

Cekala jsem trochu vice informaci, k zaveru byla knizka takova nicim neprekvapujici. Ten seznam ingredienci s hodnocenim je fajn mit po ruce.

Jordanka9
26.05.2021 5 z 5

Velmi užitečná příručka pro zákazníka, který chce vědět, jak působí kosmetické prostředky na zdraví a životní prostředí.
Pomáhá při orientaci o vlastnostech kosmetických ingrediencií. Přínosná je zejména 4.kapitola Soupisy látek používané v kosmetice- konkrétně tabulky ingrediencií a jejich hodnocení . Z celkového počtu 2100 uvedených složek více než 350 může mít na lidský organismus nepříznivé dopady !!!
Systém hodnocení je 5 stupňový , kde 1 označuje nejlepší a 5 nejhorší možné působení. Pro lepší orientaci je použito v tabulkách barevné rozlišení systémem rozšířeného semaforu.
Rozhodně doporučuji, kromě kosmetiky pomáhá příručka i při orientaci v údajích na obalu mycích a čisticích prostředků.


Ashi
11.07.2020 5 z 5

Tabulka s přehledem ingrediencí v kosmetice a jejich škodlivost je boží! Často využívám.

horkosladka
26.03.2020

Díky této knize si dnes dávám pozor na to, co si na pleť dávám. Obsahuje užitečné a přehledné tabulky s ingrediencemi, ze kterých se kosmetické přípravky vyrábí. U každé ingredience najdete barevně odlišená hlediska hodnocení podle stupně škodlivosti. Ne všechny značky, co se prezentují jako přírodní, jsou skutečně přírodní. Proto je dobré vědět, kterým látkám se v kosmetice vyhnout a naopak které jsou pro pleť, zdraví a krásu přínosné.

martina8681
30.10.2018 5 z 5

Pro mě zásadní kniha v oblasti kosmetiky a zdraví. Měl by si ji přečíst každý, je opravdu napsaná moc hezky, aby to pochopil každý a nejen chemik, jelikož složení kosmetiky a pod. je dnes opravdu velký oříšek a pro běžného člověka je těžké rozeznat, co je dobré a co naopak ne. Vše do sebe najednou zapadá a když se naučíte znovu používat zapomenutou intuici půjde vše snáz.

Ivetinka
15.08.2017 5 z 5

Úžasný pomocník. Kniha je plná zajímavých informací. Nejvíc se mi líbí tabulky ingrediencí. Sice mi chvíli trvá než nějaký název najdu (některý ty názvy jsou fakt krkolomný), ale když už si koupím nový kosmetický výrobek, tak se podívám do knihy s zjistím, co to vlastně je a na hodnocení.