Probuzení Astarotha

Probuzení Astarotha https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11828/tajemstvi-gobelinu-probuzeni-astarotha-11828.jpg 4 175 29

Max McDaniels vede poklidný život na předměstí Chicaga, ale jen do chvíle, kdy narazí na záhadný keltský gobelín, na kterém je zobrazen mytický výjev z Honu na býka v Cooley. Od toho okamžiku se o Maxe a jeho gobelín zajímá spousta podivných a neznámých lidí. Kvůli svému objevu se dostane až do Rowanské akademie, tajné školy, kde ho čekají úžasné věci: tvorové z říše fantazie, náročná výuka a jeho vlastní observatoř v budově zámku na mořském pobřeží. Ale čekají ho i věci temné. Když se Max dozví, že na různých místech zeměkoule beze stopy mizí obrazy nevyčíslitelné ceny a nadané děti, ocitne se v křížové palbě odvěkého boje dobra a zla. Má-li přežít, bude se muset spoléhat na skrytou síť agentů a mystiků, na talent svého spolubydlícího a na zvláštní sílu, kterou v sobě objevuje a z které jde strach. Ve svém románovém debutu autor a ilustrátor Henry H. Neff splétá dohromady fantasy, science fiction, mytologii a folklor. Výsledkem je strhující příběh s nezapomenutelnými postavami a nenapodobitelnou atmosférou kouzla a napětí. 1. vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Tapestry, Book One: The Hound of Rowan , 2007


více info...

Přidat komentář

natalie.carsen
08.02.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla když mi bylo nějakých 12 let a do teď na ni vzpomínám jako na knihu, díky které jsem se absolutně zamilovala do čtení. Byl to takový můj Harry Potter, prostě kniha na kterou se těšíte, když sedíte jako malé dítko ve škole a chcete vědět jak to teda dopadne :) byla to pro mě naprostá magie, zůstávala jsem kvůli ní dlouho do noci vzhůru a četla a četla.. teď pracuji v knihovně a když jsem ji rovnala zpět do police, tak mi to nedalo a na chvíli jsem si ji otevřela a zase mě to vtáhlo! Takže doporučuju i starším čtenářům, pokud vám nevadí, že je to trochu jednodušeji napsané a jsou tam krásné ilustrace, dejte ji šanci :)

Stázka007
08.08.2022 5 z 5

Velice hezká knížka, ale ty ilustrace nádhera.


Hanncha
06.05.2022 5 z 5

Někomu, kdo četl jako první Harryho Pottera, může připadat, že je to prachsprostá kopie kouzelníckého světa. To ale po pár stránkách opadne.

Příběh má zajímavý nápad, je skvěle propracovaný a hlavně čtivý. Celou sérii jsem zhltla jedním dechem i když pravda, do třetího dílu jsem se musela trochu nutit.
Ale první (a druhý díl) je skvělý a rozhodně bych tímto chtěla pozvat čtenáře, které nenadchly Bradavice, do síní a prostorů Rowanské akademie.

ondra295
05.03.2022 5 z 5

Takový modernější Harry Potter. Tím ani tak nemyslím to, že by to bylo okopírované, spíš že je to pro mladší generaci možná ještě čtivější. Jako teenagerovi, který moc nemá rád fantasy, se mi to četlo překvapivě skvěle a bylo to opravdu extrémně napínavé. Celý ten svět byl opravdu velice promyšlený a rozhodně doporučuji ho také začít objevovat.

anonymní.Ilja
30.12.2021 5 z 5

Pro přílišnou známost a opěvovanost jsem se celé dospívání vyhýbal Harry Potterovi, ale o krásný svět kouzelnické školy jsem díky této knize nebyl ochuzen. Jsem velice rád, že jsem tuto knihu tehdy v knihovně našel. Ponořil jsem se hluboko do neznámého světa magie, a dodnes na něj s láskou vzpomínám. Ani teď, když Pottera znám, nedám dopustit na Maxe a jeho školu.

Ragdollinka
10.01.2021 5 z 5

Kniha je veľmi dobre napísaná. Veľmi sa mi páčili popisi školy a všetkého okolo nej. No zápletky boli asi najlepšie. Odporúčam všetkým, ktorý majú radi fantasy ;-)

Ludmila.spok
05.03.2020 5 z 5

Neotřelý příběh Maxe, který se podobá bájným keltským bojovníkům.

hellena1523
30.12.2019 3 z 5

Kniha je neuvěřitelně čtivá a plná hezkých ilustrací. Autor představuje fantastický svět s rozmyslem, a tak nezahlcuje přílišným množstvím informací. Přišlo mi ale, že mi příběh trochu moc připomíná Harryho Pottera...což pro mě bylo trochu rušivé. Ovšem pokud se od té podobnosti čtenář oprostí, kniha se jistě bude líbit.

JaninaJJ
28.08.2019

Nevíte, kde by se 1. díl dal sehnat??

slayeesgirl
20.08.2019 5 z 5

Po 10 letech jsem se ke knize vrátila (když už jsem dosehnala všech 5 dílů) a zase jsem jí propadla. S Harry Potterem to nemá moc společného. Je to mnohem modernější a temnější.

ulleguana
27.02.2019 5 z 5

Četla jsem ji dvakrát, podobný příběh jako Harry Potter. Za mě super

Forvosae
23.11.2018 4 z 5

Jde o velmi zajímavou knihu, i přesto že se postavy občas chovají jak by jsme moc neočekávali. To, podle mého názoru, autor v následujích knihách vypiluje, protože postavy se chovají víc jako reální lidé.
Co mě zaujalo na této knize je chybný fakt, že se kniha, ba i série, podobá Harrymu Poterovy. To z mého hlediska vůbec není pravda, jelikož jediný společný faktor je kouzelnická škola. Tento svět má přesně zadaná svá pravidla a ví jak má fungovat.
Také jsem četla recenze o tom jak má příliš nevysvětlených záhad. Musím podotknout že Probuzení Astarotha je pouhý začátek, a knih je celkem pět. Poslední dvě, které dle mého názoru objasní nejvíc, nejsou, bohužel, přeloženy do češtiny.

Kniha byla ze začátku truchu nudná, ale velmi rychle mě to vtáhlo. Doporučuji čtenářům ketří mají rádi překvapení a neočekávané akce postav.

-Roe

anlyen
24.06.2018 5 z 5

Kniha je hodně podobná Harrymu Potterovi a proto jsem z ní byla nadšená :)

P-man
01.08.2017 2 z 5

Absolutní nuda. Přečetl jsem to, jen abych zjistil konec - a ten je tak uspěchaný, že je to úplné klišé. Postavy dělají naprosto nesmyslné věci - nevím třeba, jestli bych uvítal svého vlastního otce na svojí škole, nebo se jen tak bavil s učitelama. Až posledních sto stran se to jakž takž rozjíždí, ale hned to zase skončí. Příliš mnoho záhad, z toho jen pár je objasněno.
Dvě hvězdičky za konfiguraci pokojů a mazlíčky.

argi111
20.11.2016 3 z 5

Kniha není špatná, ale měla jsem trochu problém se začíst. Posledních asi sto stran ovšem velmi čtivých. Mám ještě další dva díly tak uvidíme. Podobnost s Harrym Pottrem je dle mého názoru minimální.

Natsu
25.06.2016 5 z 5

Kopie Harryho Pottera? To asi ne...A pokud bych to srovnat musela,Tajemství gobelínu je mnohem lepší jak Harry Potter. Možná je to tím,že jsem si Maxe oblíbila,narozdíl od Harryho...Kniha má super zápletku,četla jsem jí spoustakrát a je to jedna z mých oblíbených knih.Jen doufám,že vyjdou i další díly :/

pherenike8574
20.04.2016 5 z 5

Kniha se mi velice líbila, nepříjde mi jako kopie ničeho. Už se vrhám na další díl.

LinaDee
12.12.2015

Knihu mám půjčenou, jsem ve dvou třetinách a pořád mi tam chybí něco, co mě donutí knihu neodložit a nezapomenout na ni na věky věků. Hodně mi to přijde jako new weird kopie HP a jak vidím, nejsem sama. Dítě, podivná škola pro výjimečné, kouzelní tvorové, čarování... Až příliš stejného, které není schopné přebít ani těch pár rozdílů. Kniha navíc obsahuje strašnou spoustu vycpávek, kdyby ji vzal do ruky někdo schopný a vystříhal zbytečné, výplňové odstavce, stránky, kapitoly, smrskla by se na třetinu.

Momonika
30.08.2014 2 z 5

Mě osobně připadala kniha jako slabá a jednodušší kopie Pottera, sem tam malý rozdíl je (čarování bez hůlky, jiná zvířata) jinak stejná až příliš podobná ty samá témata . Ač mám tyto knihy pro mládež moc ráda, tak tady mi přišlo hodně věcí v knize jen nakouslých a nedotažených. Po dalším díle asi nesáhnu

anibeni
18.07.2014 5 z 5

Kniha se mi moc líbila... Je to úžasné čtení, napínavé, dobdrodružné a rozhodně mi nepřijde jako kopie Harryho Pottera....
Tato kniha má svoje hrdiny a svoje padouchy a svůj příběh...

Autorovy další knížky

Henry H. Neff
americká, 1973
2008  85%Probuzení Astarotha
2011  90%Nadvláda démonů
2009  89%Na pokraji zkázy

Kniha Probuzení Astarotha je v

Přečtených267x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených29x
Knihotéce67x
Chystám se číst40x
Chci si koupit10x
dalších seznamech6x