Znamení jednorožce

Znamení jednorožce https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11477/bmid_tajemny-amber-znameni-jednorozce-3N2-11477.jpg 4 287 24

Říše Amberu, jediného skutečného světa, je v krizi. Princové a princezny sice mohou žít v kterémkoli z možných stínových světů, ale zajímá je jediné: Moc a sláva. Jejich vzájemné intriky otevřely cestu silám Chaosu. Ty útočí na říši ve dne v noci. Princ Corwin vynaložil obrovské úsilí, aby získal ve stínových světech nevídané výbušné zbraně. Sebral nepřemožitelnou armádu a vytáhl ve znamení pomsty proti bratru Erikovi, který mu ukradl vládu a navíc ho potupil a oslepil. Corwinova armáda však dorazí do Amberu ve chvíli, kdy se Ambeřané střetli s temnými silami v rozhodující bitvě. Corwin neváhá a použije své síly na obranu Domova. Chaotické stvůry jsou rozdrceny. Erik umírá a na smrtelném loži odkazuje Corwinovi mocný Kámen Rozhodnutí. V Chaosu se však šikují nové armády... -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Straky na vrbě
Originální název:

Sign of the Unicorns , 1975


více info...

Přidat komentář

Denny456
15.04.2024 3 z 5

Amber jem četl, když vyšel poprvé. Tehdy mě to přišlo jako úplná bomba a vzhledem k tomu co vycházelo před tím, tak to bomba taky byla. Bohužel ten text trochu vyčpěl a hlavně jsou jedotlivé knihy dost neuzavřené. V podstatě se v nich nic moc neděje a čeká se na další knihy.

mnohoknih
06.11.2023 3 z 5

Tohle by neměl být samostaný příběh. Působí to jen jako vycpávka. Téměř žádný děj. Autor si asi ujasňuje, co dál. Tahá na scénu další sourozence a i jednoho neobvyklého obyvatele Amberu. Ale jinak se jen vysvětluje, lže a mate. Takové ty obvyklé situace kolem boje o trůn.


Ailee
05.10.2023 3 z 5

Tento díl mi zatím přišel nejslabší. Celkem se toho moc nestalo, pár pokusů o zabití toho či onoho, v Amberu nic nového, trocha poodhaleného vysvětlování děje z předchozích dílů. Nevím, zda jsem jen při poslechu nedávala moc pozor, nebo autor potřeboval změnit pár už napsaných věcí, a tak je přeplácal přes sebe tak, že se v tom nejspíš ani sám nevyzná, jak to teda skutečně bylo a jak potřebuje, aby to skutečně bylo. Zmatek? Ooo ano.

Martin_Eli
23.09.2023 5 z 5

Tento díl mi vadil částečnými nelogičnostmi, které se ale následně vysvětlily. Nicméně jako celek je sága mistrovské dílo.

tlllk
21.06.2022 4 z 5

autor nám dovolil nahliadnuť trochu pod pokrievku, ako audio je ti to jednohubka, takže sa nezastavujem a hneď siaham poďalšom diely....

Janadvorackova
04.06.2022 2 z 5

Dozvíme se něco o osudech některých sourozenců, ale jinak mi třetí díl moc samostatně nefunguje.
Strkanice a bojové scény zajímavé, různé bestie jsou též velmi sympatické :), ale tenhle díl mě vyloženě nebavil.
Snad další řekne víc.

smazenaryba
02.02.2022 3 z 5

Krátka epizóda o neobvyklom rodinnom stretnutí neúmerne natiahnutá zbytočnými a aj celkom nudnými opismi, či už akcie, alebo iných vecí. Celkom prúser povedal by som, keďže ide o knihu, ktorá má len dvesto strán. Celé to padá aj na fakte, že z tej hromady Corvinových súrodencov bližšie poznáme len pár a akákoľvek snaha na tak obmedzenom priestore priblížiť ich pozadie a vzťahy prosto nemôže fungovať. Tri dávam iba za to, že autor je dostatočne dobrý rozprávač na to, aby som knihu v polovici neodložil. Začínam silno pochybovať, že sériu dokončím. Zelazny bol očividne oveľa lepší poviedkár než románopisec.

Oponn
13.11.2021

Hvězdičky neuděluji, kdo chce hodnocení, nechť čte dál.

Amber bohužel nebude mým šálkem kávy. Zelazny by dokázal rozjet zajímavé dějové linky, které by mě udržely při čtení, místo toho si ale libuje v podivně nastavených rodinných kruzích, ve kterých si všichni dloubají do starých ran, otevírají rány nové, navzájem si škodí, škodí si naoko, škodí si nepokrytě a proč to všechno? Protože můžou... Nikdy nikdo nemá žádný vyšší cíl, touhu nebo potřebu realizace čehokoliv.

Skrovná knížečka, která se absolutně ztratí v ostatních dílech a která už vůbec nemá šanci předčit produkci jiných fantasy knih. Pár zásadních zlomů pro děj se vždy stane ke konci knihy, přičmž ostatní náplní "příběhu" je plytké babrání se v nesmysluplnostech.

Fidelnifion
07.08.2020 5 z 5

Dle mého zatím nejlepší díl série. Nutno podotknout, že jsem zatím četli jen 1. až 3. díl. Přečetl jsem jej jedním dechem.

Kočičáci
29.06.2020 3 z 5

Znamení jednorožce je v pořadí třetím dílem série Amberu. Děj nás nikam dalece neposune, spíše se retrospektivně zaměřuje na jednotlivé členy klanu a dovysvětluje nám hluchá místa z předchozích dvou dílů. Úplně mě to nechytlo, ale o to víc se budu těšit na další vývoj kupředu v následujícím díle.

gambinka87
19.06.2020 4 z 5

příběh se zajímavě vyvíjí, přestože stále vyvstává mnoho otázek. Zvláště na konci knihy si čtenář říká co, proč, jak? :-) Jsem zvědavá na další děj

Mates84
09.03.2020 5 z 5

Bavi me to cim dal vic:)

michal3736
05.11.2019 4 z 5

Je to divný a přesto čtivý... jinak zatím super

Mosi-oa-Tunya
16.12.2018 5 z 5

Celou sérii jsem četl několikrát. Je to skvělé čtení. Určitě nejlepší dílo autora.

Allia
10.06.2017 5 z 5

Já prostě tuto sérii "žeru" :-D Je to jedno z mála fantasy co mne opravdu hodně baví :-) A hlavně začíná to být hodně zapeklité až jsem hodně zvědavé co bude dál takže běžím hned pro další díl a jdu číst :-P

Malarkey
13.02.2017 4 z 5

Přišlo mi, jak kdyby spisovatel Zelazny měl pocit, že ve dvou dílech té akce bylo dost a tak v tomto dílu rozhodl nechat více politikaření a nebo vysvětlování některých historických událostí ve světě Amberu. Určitě to není na škodu a některé kapitoly jsou vysloveně geniální. Nicméně speciálně na to politikaření jsem si musel chvíli zvyknout, což ve výsledku zase tak dlouho netrvalo, protože samotná kniha měla něco málo přes 150 stránek a četla se opět vysloveně naprosto úžasně a lehce.

Hadati
20.10.2016 5 z 5

Corwin je v Amberu, Erik mrtvý. Přesto je situace taková, že se neodvažuje prohlásit se králem Amberu. Corwin a jeho rodina se snaží zjistit, kdo po černé stezce útočí na Amber, a aby to zjistili musí se pokusit zachránit jednoho ze svých bratrů.

Hlavní Corwinův protivník z prvních dvou knih je sice po smrti, ale Zelazny ani trochu nezvolňuje tempo svého vyprávění. Erikovo tělo ani nevychladlo a Ambeřané se zabývají záhadou, odkud přichází jejich nepřátelé. Tato záhada je v závěru této knihy alespoň z části vyřešena. A zatímco jeden z princů Amberu zemřel, do spletité hry intrik vstupují další Corwinovi sourozenci.

Drowned
28.09.2016 4 z 5

Konečně jsem se dočkal pořádného rozjezdu příběhu. Tento třetí díl zatím patří v mých očích k nejlepším. Těším se na další.

dpxcz
06.09.2016 3 z 5

Intriky, intriky, intriky - někdy možná až moc. A stále váhám, zda pokračovat v sérii.

kethy
09.11.2015 5 z 5

Jeden z nejlepších a nejbarvitějších příběhů této série. Já se neskonale kochala.

Kniha Znamení jednorožce je v

Přečtených503x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených19x
Knihotéce228x
Chystám se číst28x
Chci si koupit7x
dalších seznamech4x