Proměněna za soumraku

Proměněna za soumraku https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139176/bmid_promenena-za-soumraku-Gco-139176.jpg 4 232 16

Údolí stínů série

< 3. díl >

Vstupte do Údolí stínů, kempu pro teenagery s nadpřirozenými schopnostmi. Kempu, kde přátelství a láska nezná hranic. Vejděte do magického světa, který vás zcela pohltí… Kylie stále touží dopátrat se pravdy, kde je její místo ve společnosti. Kam patří? Jakým zvláštním nadáním oplývá? Kdo je její skutečná rodina? Otázky, které se jí honí hlavou, jí nedávají spát. Ví však, že když poodhalí tato tajemství, její život se od základů změní… a nebude to vždy jen příjemná proměna. Lucas, nebo Derek? Který z nich je ten pravý? Kyliino srdce tluče pro oba, ale vybrat si musí jen jednoho! To však není jediná zapeklitá situace, kterou musí vyřešit. Duch ženy, který trpí amnézií, jí přináší zneklidňující zprávy… Kdo je tentokrát v ohrožení života? Hrozí někomu nebezpečí? Jak se Kylie snaží rozluštit tuto záhadu a ochránit ty, které miluje, najednou zná odpovědi na všechny své otázky. Konečně ví, kým vlastně je! Zjištění je však překvapivější, než si vůbec tahle šestnáctiletá teenagera dovede představit. -- 1. vydání.... celý text

Žánr:
Horory , Romány , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Taken at Dusk , 2012


více info...

Přidat komentář
barush_books
barush_books
24.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Lehce začínám mít problém prokousat se první třetinou knihy. Za mě první třetina lehce nezáživná.
Znovu mě irituje Kylie, která neví zda Lucas nebo Derek (fandím Derekovi). Zjistila jsem, že si to absolutně vůbec nepamatuji - četla jsem na základce, když to vycházelo.
Ellie jsem v lásce neměla, ale nějak mi přirostla k srdci. Dalo se očekávat, že tam dlouho nebude, ale samotná smrt byla lehce děsivá. Co se týče zrzka Roberta tak jsem si ho oblíbila až mi bylo líto, že ho zabil. Neskutečně - za mě lepší volba než Derek nebo Lucas, ale... Chápeme.
Měla jsem strašný infarkt, když Burnett dostal infarkt a brečela jsem, když se vyhýbal Holiday (naopak jsem se smála, když je Kylie načapal se líbat). Pořád doufám, že ti dva spolu budou. Burnetta mám díl od dílu raději, neskutečně.
CElkové hodnocení 4/5 protože se mi první třetina vážně vlekla a chvílemi jsem měla problém udržet pozornost (možná tím, že jsem byla v práci, když jsem to četla - ale!)
Stále něco co stojí za váš čas - mít opravdu volný den a nic nedělat tak je to jednohubka. DOPORUČUJI

Senza Jenka
Senza Jenka
03.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Tohle bylo asi lepší než dvojka, ale až druhá polovina knihy. Ta první je trochu nezáživná a dost se táhne.
Musím říct, že zrzek, Ellie i Derek mě vzali. Hrdinka nejspíš skončí s vlkodlakem, ale já mám slabost pro laskavé muže, takže u mě by to asi vyhrál Derek. I když se vyspal s první buchtou, na kterou narazil jen co z tábora vytáhl paty.
Zajímalo by mě, co jeli Summersovi hledat do Irska. Koneckonců o Danielovi a jeho adoptivních rodičích museli vědět, i když není jasné, jak se vlastně vetřeli na jejich místo při návštěvě Kylie.
Asi bude objasněno v následujících dílech.


Babu002
Babu002
01.03.2021 4 z 5

Lepší než předchozí díly, abych pravdu řekla. Zabavila mě na odpoledne.

befel
befel
21.10.2020 4 z 5

Nejsem cílovka.. ale nenudila jsem se

marie2577
marie2577
28.09.2020 4 z 5

Čím dál tím lepší????

sibrinka
sibrinka
13.06.2016 5 z 5

božíííí

Roselunda 1928
Roselunda 1928
31.05.2015 4 z 5

Upřímně, přečetla jsem si první díl a myslela jsem si, že tahle série bude jen průměrná snůška bezduchých žvástů. V žádným případě jsem nečekala, že mě to tak chytne. Při čtení jsem sebou cukala, nadávala jsem, chechtala jsem se jak divá. A to dělám jen u fakt dobrých knih, které mě chytnou.

Postavy.
- Kylie? Nebude moje nejoblíbenější postava. Ale je celkem milá. Úplně chápu její chování. A jsem strašně ráda, že se s Ellií skamarádila.
- Lucase jsem si celkem oblíbila, ale ke Kylii se mi víc hodí Derek. Doufám, že něco v dalším díle provede, ať ho nezačnu mít ráda :D
- Derek... Chlapec mě teda zklamal. Dokonce jsem pochybovala, jestli si zaslouží, abych si ho představovala jako toho nejúžasnějšího zpěváka pod sluncem (uznejte, že Scott Hoying prostě jako elf vypadá! :D :D to, že je blonďák, nehraje roli.). Ale nakonec mě přesvědčil, že je pořád můj favorit. Asi proto, že si ho představuju jako Scotta. :D
- I když se tam Derekova máma objevila jen na půl stránky, tak jsem málem umřela smíchy :DDD
- Miranda se konečně dokopala k tomu, aby podnikla něco s Perrym. Konečně! :D Tuhle čarodějku mám taky ráda :D
- Perryho, kterého jsem ve Zrozené nesnášela, jsem si taky nečekaně oblíbila.
- Della taky moc fajn holka :D
- Holiday mám ráda.
- Burnetta taky.
- Jane Doe (nemůžu si vzpomenout na jméno) jsem si taky CELKEM oblíbila :D
- A Ellie. Nerozlousknutelný oříšek. Nesnášela jsem ji. Ano, zpočátku jsem tuhle hrozně milou upírku nesnášela :D jak překvapivé. Ale bylo mi jí hrozně líto.

Co se mi líbilo?
1. Jak už jsem říkala, to, že se Kylie s Ellií skamarádily.
2. Napínavé, četlo se mi to dobře.

A nelíbilo?
1. Derekova blbost -_- :D
2. Zpočátku Ellie.
3. Občas mi teda dělalo problém se začíst.
4. Vy tady píšete "Hurá, už víme, čím Kylie, to 'neurčité strašidlo' (tak to nazýval můj táta :D) , je!!!' A my se dozvíme jedno slovo. Úplně na konci. Ano, vadilo mi to. Nedalo mi to skoro žádné informace.
5. Už mě štve ten milostný trojúhelník. Zabte někdo Lucase.

A to je skoro všechno. Ještě... je mi hrozně líto, že se do knihovny dostanu až příští čtvrtek. Chci, aby se Lucas na Kylii vytentoval a ona byla s Derekem.

mišule5
mišule5
01.03.2015 5 z 5

Super, super a ještě jednou super! Další díl mě čím dál více napínal a překvapoval! :-o Kylie se dozví co je zač a Derek jí dává najevo, že ji miluje :-) Jsem zvědavá koho si nakonec vybere, protože oba jsou skvělí :-P(osobně by se líbil více Derek :-P)
Hodnotím pěti hvězdičkami a opět doporučuji!!!

Aléda
Aléda
29.10.2014 5 z 5

Oh, tak konečně už víme čím Kylie JE!! Konečně se to v tomto díle prozradí. Sice se ještě tak úplně neví, co dokáže, ale v dalším díle se to určitě dovysvětlí, co to vlastně znamená a kým je. Jinak zase super díl a už jsem se hned vrhla na 4. V tomto díle byla Kylie hlavně s Lucasem, ale uvidíme pro koho se definitivně rozhodne. Děj už je napínavý čím dál víc. Líbí se mi, když Kylie řeší různé hádanky a na konci mě prostě vždy šokuje, jak to dopadne:) Tady zase nejde dát nic jiného, než 5* a doporučit!

Teraslík
Teraslík
01.06.2014 5 z 5

Tohle je skvělej díl. Jednu chvíli jsem u něj brečela a druhou jsem se smála. Naprosto mě šokovalo so je Kylie zač. Ještě teď mám z ní husí kůži. Jsem moc zvědavá jak to bude pokračovat. Velice doporučuji.

angelbooks
angelbooks
21.05.2014 5 z 5

U téhle knihy jsem se občas cítila jako na vlnách. Občas mě to bavilo občas ne :), neříkám že je špatná ale někdy mě to prostě nebavilo.
Trochu mi vadil konec ( ty smutné části, ti co to četli už vědí :( co myslím ).
I když konečně taky prinesl ovoce :D už vím co je ale co to znamená? :D :D. Toť otázka no snad se to dozvím z dalších dílů :D.
Knihu doporučuji :). Ne pro každýho může být OBČAS nudná jen pro mě. ( vlastně byla jen Opravdu Jen Někdy nudná :)))) ).

DajaF
DajaF
03.02.2014 4 z 5

První polovina mě příliš nebavila, ale druhá se pořádně rozjela a odhalila něco málo tajemství...určitě si přečtu další díly

Rose18
Rose18
28.09.2013 3 z 5

Třetí díl série Údolí stínů byl trochu slabší než ten předešlý. Několik věcí se už začíná celkem vyjasňovat, ale vsadím se, že celou pravdu odhalíme až v posledním díle této série.

kleria
kleria
20.08.2013 4 z 5

No no.. tenhle díl rozhodně nebyl pro mě ten nejlepší, podle hodnocení jsem tomu dala stejně jako prvnímu dílu a pravda je že se mi líbily celkem podobně :)), druhý díl zatím pro mě vede :)), jsem zvědavá co se bude dít dál a co se ještě všechno stane :)), nejvíc jsem zvědavá na náš milostný trojúhelník a doufám že to dopadne tak jak bych chtěla já :DD. Z anotace se dovíme to, že se dovíme co je Kylii vlastně zač, a když jsem knihu měla skoro dočtenou, tak jsem si říkala hm.. já jsem asi blbá ale já pořád nevím co je Kylii vlastně zač a najednou BUM... :DD, nebojte nikomu to neřeknu, ale tak mi to přijde takový zvláštní, no doufám že víc na toho řekne další díl, kterej si na 100% přečtu ;). DOPORUČUJI!!!

NikinkaFantasy
NikinkaFantasy
30.06.2013 4 z 5

Tak tenhle díl se mi asi nejvíc líbil, kvůli tomu, že Kylie se víc přikláněla k Lucasovi, než k Derekovi a celkem jsem zírala, když se Kylie dozvědělo co je vůbec zač. No posuďte sami.

ciniminisek
ciniminisek
13.01.2013 5 z 5

Výborný díl, troufám s říct, že nejlepší. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, je stále tolik otázek bez odpovědí. Moc se těším jak to vše dopadne. Nejen náš milostný trojúhelník.

Štítky knihy

nadpřirozené bytosti

Autorovy další knížky

C. C. Hunter (p)
americká
2011  83%Zrozena o půlnoci
2013  88%Konečná volba
2012  85%Vzkříšena za úsvitu
2013  87%Hlas měsíčního svitu
2012  87%Proměněna za soumraku

Kniha Proměněna za soumraku je v

Právě čtených6x
Přečtených390x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených30x
Knihotéce180x
Chystám se číst65x
Chci si koupit18x
dalších seznamech9x