Hejno vran

Hejno vran https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136437/bmid_hejno-vran-ku9-136437.jpg 4 77 11

Swamp Thing - Bažináč série

< 4. díl >

„Muž, jenž mne vyslal na tuto temnou výpravu, mi slíbil odpovědi… ale tyto odpovědi jsou černé a nesnesitelné.“ Bažináčova cesta za sebepoznáním, na níž ho provází čaroděj John Constantine, dospěla ke konečnému okamžiku pravdy. Na svět se dostal zvěstovatel neštěstí a ten má jediný úkol: probudit zlo mimo lidské chápání. Bažináč, John Constantine, Deadman, Cizinec, Etrigan, Spectre a další bytosti s magickými schopnostmi se musí spojit proti temné síle, která hrozí zničit světlo nebes.... celý text

Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

A Murder of Crows , 2001


více info...

Přidat komentář

Politre
31.05.2023 5 z 5

Geniální vyvrcholení a uzavření kapitoly s bojem proti všemocnému zlu s filozofickým přesahem o účelu zla ve světě. Bažináč se tímto dílem s okamžitou platností vyšvihl na vršek žebříčku mých oblíbených komiksových sérií. Jsem zvědav, co nabídnou následující příběhy, protože tohle epické dobrodružství se bude těžko překonávat.

Luigi1
13.03.2023 5 z 5

Tato kniha v komiksovém vydání se mi moc líbila


Terva
07.03.2023 2 z 5

"Ano, přišel jsem Constantine,
jak si žádal.
Už si nejsem jistý . . . proč vlastně.
Vím, že mi jen naservíruješ
další hádanku . . ."

"V těch bažinách žije netvor, to ví každý."

Hned na začátku příběhu jsem musel kroutit hlavou. Chester najde něco v bažině. Vůbec netuší, co to je za rostlinu. Jeho kámoš Dave si přijde pobrečet, že jeho žena má bolesti a že by potřeboval nějakou drogu, aby jí pomohl. A co Chestera nenapadne? Ano, dá mu tu rostlinu, aniž tuší, co to je, že by to prý mohlo pomoci. A i když to Davemu řekne, ten to bere všema deseti. Je to zadarmo, neberte to. Fakt se mi tohle nezdálo hodně logické. Ale tvůrci chtěj děj někam posunout a tak to bylo nezbytné.

Citát: Pověz mi . . . bál ses v dětství bubáka?

Další věc, která mě strašně rozesmála. Bažináč prosákne potrubím až do domu své milé Abby. Ta za ním o víkendech chodí chrápat do bažiny. A strašně jí vadí, aby jí Bažináč nepokecal koberec a tak mu udělá cestičku z novinového papíru a nabídne mu kafe. Tohle je strašně absurdní a k smíchu. A do toho přijde Batman a hurá. Už jsem jen čekal, kdy Bažináč poletí do vesmíru. Celá ta koncepce kolem se mi silně nelíbí. Čekal jsem indiány, další divné bytosti z bažin, což se mi trochu splnilo v kapitole Sněm stromů,ale superhrdinské komando to neberu. Chudák Bažináč, kam ho ti tvůrci naprali.

Citát: Bůh je mi svědkem, že jsem v životě neviděl nic tak odpornýho! Po tom tvorovi lezli brouci, rostla na něm plíseň a ona ho líbala!

Kate18
04.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Bažináč potká zvláštního cizince jménem John Constantine. Ten mu slíbí důležité informace o něm samém, když se s ním sejde na předem určeném místě. Jenže když Bažináč přijde, zjistí, že je na místě divného zla a Constantine mu žádné informace nedá, i tak ho Bažinač následuje a sám zjistí pár podstatných věcí. Až nakonec při poslední schůzce jsou svědky něčeho hrozného. Zrození ohavného zla, které rozpoutá válku světů….

tomexx
24.08.2020 3 z 5

Nie som fanda superhrdinských príbehov, ale séria o Swamp Thing a jeho kolegoch ma celkom zaujala. Zase bolo treba zachrániť svet pred temnotou, ale ako aj mnohokrát v živote, problém sa niekedy vyrieši sám...

Wiedzmin
16.07.2020 5 z 5

S první a třetí části Swampthingova pekelného života, je právě Hejno vran, za mě perfektním vyvrcholením s působivě a inteligentně zpracovaným zlem. Scénáristicky a kresbou shakespearovská jízda peklem s mooreovskými přesahy o dobru a zlu.

eraserhead
07.04.2020 3 z 5

Ech... Jak se minulý svazek vyšoupl na zatím nejlepšího Bažináče, s nímž jsem měl tu čest, hned následující (tedy tento) klesl nejníže. Mě prostě podobné superhrdinské fantaskní sešlosti s existenciálním bojem všehomíra zcela mimo jakoukoliv myslitelnou realitu a paralelní bytí vůbec nebere. Ba, některé okamžiky mi přijdou až dětinsky směšné. Nakreslené to není špatně, ale povětšinou jsem se jen poťouchle a výsměšně usmíval. Což asi v našem vztahu s Bažináčem (kterého mám jinak rád a začíná mi být - jako postava - docela sympatický), není dobře. 2.5*

Tomas@S
02.03.2018 1 z 5

Vubec se mi tenhle komiks nelibil, vetsinu casu jsem nevedel vubec o co tam vlastne de. Odrazuje me to od pujceni si dalsiho dilu serie. Dost velike zklamani. Pritom Alan Moore a jeho V for Vendetta je muj oblibeny komiks (no vlastne spise ten film podle komiksu natoceny :-) )

petr9807
14.01.2018 3 z 5

Let vrány poněkud zdlouhavý, ale jinak opět skvělý koncept z pera A. Moorea.

LordSnape
13.09.2015 4 z 5

Velmi dobré pokračování. Bažináč se konečně dozví před čím stojí a John Constantine vybalí své karty na stůl. Poněkud ve mně zanechal rozpaky Sněm stromů, ale konec i přes větší množství fantastických postav ze všech možných koutů galaxie je dost epický. Nejvíc se mi líbil Spectre.

Kapis
28.05.2013 5 z 5

Výborné, skvělé, výtečné - opět naprosto dokonalá směska plná mystična, Lovecraftovského hmotného i nehmotného temna a nelítostného nastavování zrcadel našemu charakteru - lajzl bych si kousnout z Bažináčova plodu? Hipík to nedal a já jsem rád, že nejsem vystaven takovému rozhodnutí, i když si myslím, že jsem vcelku dobrý člověk (echm...no koment plíííz;-)). Ale jo, je třeba zkusit všechno, asi bych si kousl;-) Příběh se krásně rozvíjí, jak je u Moora zvykem, žádný detail, žádný zdánlivě marginální detail není nedůležitý a nakonec se to všechno sbíhá v epickém megavyvrcholení s Drobečky. Moore je jednoduše řečeno génius, vůbec se nedivím, že Constantine získal po tomto startu vlastní sérii. Když se tak dívám na chronologická data u Sandmana, zjišťuju, že i Kain a Ábel jsou vlastně výtvory pána génia a Gaiman je převzal. Propletenost DC světa je taky úžasná, zpracování BBArtu klasicky na nejvyšší úrovni - a cena 499 (spíš ale míň) za takouvou knihu je krásná cena. Hřbety Bažináče vedle sebe (krom prvního dílu) jsou vůbec jedno z toho nejhezčího, na čem mi v knihovně může ulpět zrak. Krása - a taky se dívám zálibně dost často. Při čtení Bažináče mám oprávněný pocit, že čtu něco více než obyčejný komiks, že je to o stupeň dva výše než ostatní produkce. Genialita stavby panelů nepolevuje a kresbě už jsem tak přivykl, že si zde nedovedu představit jiné kreslíře.

Co je klasicky nešvar, který musím opět vzpomenout, který se týká však všech komiksů obecně u nás vydávaných, je nadpoužívání ý místo é a ej místo ý - necituji, ale pro příklad, místo česky správného to je "krásné lýtko", se v komiksu dočteme to je "krásný lejtko". Ufff, fujtajxl (řygací smajlík) - já jsem si teď dal trochu očistu a ordinuju si max. 2 komiksy na jednu normální knihu a musím říct, že číst v normální klasické češtině je opravdu osvěžující. A proto mám trochu obavu, co za komiksy budu postupně ordinovat dcérečce, aby si nezískala takové nechutné návyky, viď hele ty kráso z vejtahu;-):-D. Apeluji tímto na vydavatele a překladatele, zamyslete se nad tím - už jen ve Vašem zájmu;-)

No ale.....píše se, že Moore od Bažináče odešel s 65.číslem - takže už je jen 14-15 dílů (podle toho jestli včetně 65.dílu). Tzn., že nás čekají už jen dvě knihy? Stojí další díly za to? Bude se vydávat i dále s novým scénaristou? Objevil se nakonec Ježíš Kristus? Budeme všichni spaseni? A vydá BBArt 1.díl znovu barevně? A co na to Mažňák?

Bažináč je rozhodně a definitivně jednou z mých nejoblíbenějších sérií !!!!