Svobodná volba

Svobodná volba https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250035/svobodna-volba-250035.jpg 2 2 1

V povídce Svobodná volba autor popisuje autentické svědectví o pracovních podmínkách 21. století. Snaží se svou zkušeností přispět do debaty, která nabourává rozšířený mýtus o neomezené svobodě jednotlivce a naopak zdůrazňuje nutnost akcentovat společenskou strukturu, která nás formuje více, než si připouštíme.

Přidat komentář

Belatris
10.06.2015 1 z 5

Na nepatrném rozsahu co do počtu stran je vidět několik pozitiv: autor má slušnou slovní zásobu a průzračný styl, který sem tam lehounce okoření nějakou metaforou nebo přidá adjektivum navíc, aby potěšil to jedno procento čtenářů, kteří oceňují spíše literaturu nad agitkou.
Negativa jsou pro mne osobně převažující, a to z prostého důvodu: řadím se k těm, kteří rádi čtou literaturu primárně "literární", a (možná) až sekundárně s motivy vzdělávacími, agitačními či osvětovými. Tyto dílčí vedlejší cíle by měly prosakovat skrze text, který to explicitně neobsahuje. Právě proto jsou autorovy krátké prózy mimo můj vkus. Jeho snaha nastavovat zrcadlo současné společnosti a zejména v těch problematických záležitostech jako je nezaměstnanost, nedodržování legislativy v zaměstnaneckých i občanských záležitostech není dostatečně vyvážena literárností.

Autorovy další knížky

Filip Šimeček
česká, 1985
2015  63%Dovolená v Dubaji
2017  80%Manifest (ne)přizpůsobivosti
2014  40%Svobodná volba

Kniha Svobodná volba je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x