Světlonošova cesta

Světlonošova cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309555/bmid_svetlonosova-cesta-FXc-309555.jpg 4 74 9

Lucifer série

>

Po Zemi kráčí ďábel... Na počátku byl Lucifer - Světlonoš svržen z nebe, aby vládl peklu. Jenže pak na tento úřad rezignoval a opustil své království, aby se mohl usadit ve městě smrtelníků zvaném Los Angeles. Nejznámější vedlejší postava z cenami ověnčené série Neila Gaimana Sandman si teď užívá poklidný důchod jako majitel exkluzivního hudebního baru Lux v L.A. Ale mise, kterou ho chce pověřit sám Stvořitel, to všechno může změnit. Pokud Lucifer bude souhlasit s tím, že udělá za nebe špinavou práci, může si stanovit vlastní cenu. Jenže ta práce i cena se ukáží být něčím víc. Velká příležitost je spojena s velkou hrozbou a Luciferovi je jasné, že nalezení cesty skrz toto bludiště bude vyžadovat nejvyšší oběť. Což pro ďábla znamená jediné: vybrat někoho, kdo ji za něj podstoupí. Ve verzi, kterou nakladatelství Crew připravilo speciálně pro Pevnost, najdete počátek Luciferova příběhu, čili Světlonošovu cestu tak, jak vyšla poprvé, dále kratší příběh nazvaný Ďábel právě teď nemůže k telefonu a jako bonus pořádnou porci dalšího skvělého komiksu Mika Careyho, Mezi řádky.... celý text

Přidat komentář

Kiki22
09.02.2021 3 z 5

Na Lucifera se fakt hodně těším, ale kdybych to měla brát jen podle tohoto dílu, tak by mě asi nenalákal. Prezentováno je to jako úvod do Lucifera, ale vlastně se tam člověk o něm nedozví nic moc. Jasně, bude to asi trochu tajemný, trochu mystický a fantazijní jako Sandman, ten příběh vlastně neměl špatné téma, ale moc souvislostí tu člověk prostě nezíská.

antonin0999
11.02.2020 4 z 5

Příjemné seznámení s komiksovou sérií Lucifer - Světlonošova cesta se mi líbila o něco více než Ďábel právě teď nemůže k telefonu, a to jak scénář, tak i samotná kresba. Druhý příběh měl v sobě zase o něco více černého humoru, který předpokládám bude pro tuto sérii typický. Vzhledem k tomu, že jsem četl i něco ze Sandmana byly mi některé postupy dost povědomé.


martunka
27.11.2019 5 z 5

Tak tohle je naprosto dokonalý! Lucifer mě opravdu hodně zaujal. Další dva příběhy jsou taky skvělé.

Yokolobuna
26.09.2018 5 z 5

Za to málo peněz nabízí Světlonošova cesta pořádný nášup muziky. Titulní příběh je sice na můj vkus psaný trochu moc poeticky, kdy Rachel v kontrastu působí naopak příliš hloupě. I tak se mu však daří fungovat jako předzvěst něčeho velkého a svou zvláštní kresbou dokáže zaujmout. Vysokou kvalitu si drží i doplňkový sešit Lucifera, který však brnká na dost rozdílné emoce a velice dobře se zde představuje také další Careyho počin Mezi řádky. Trojice příběhů tak šibalsky láká k přečtení obou obsažených komiksových sérii. Rozhodně nejde o dokonalou knihu, ale za toho stováka budete lepší kousek hledat celkem obtížně. A to se počítá!

-Endy-
22.05.2018 3 z 5

Mám z toho pocit, že mi něco uniká - a že je to ještě navíc moje vina, protože jsem nečetla Sandmana.

Claudius
23.09.2017 4 z 5

Toto bylo mé první setkání se světem jak Lucifera, tak Sandmana jako celku. Nejsem si proto jistý, jestli ono minimální vysvětlování toho, co se sakra vlastně děje, je v této sérii normální, nebo jsem jen nechápal souvislosti vysvětlené v jiných dílech. I tak ovšem měly oba příběhy docela pochopitelnou pointu a i neznalý čtenář z toho něco měl.
Každopádně mě styl vyprávění a hlavně postava samotného Jitřního knížete velice zaujaly a dokonce jsem začal přemýšlet, že bych se, příležitostně, i porozhlédl po dalších dílech. Tento vesmír stojí za bližší pozornost.

borknagar
23.11.2016 5 z 5

Příloha časopisu Pevnost a úvod do skvělého světa Lucifera. Pro fanouška Lucifera zbytečnost, pro neznalého čtenáře zajímavá možnost, jak si přečíst část díla, které je dle mnohých sečtělých čtenářů hodnoceno jako jedna z nejlepších komiksových sérií. A máme zde i sešity ze světa Mezi řádků a i tento počin stojí za podrobnější prozkoumání. Za tu cenu, no nekupte to.....

SedllY
25.09.2016 3 z 5

Jako příloha časopisu Pevnost vcelku dobré, ale další Lucifery si asi nepořídím.. :)

hroubek
12.09.2016 4 z 5

Nevím nakolik bude můj názor adekvátní, jelikož jsem četl verzi, která byla jako příloha v časopisu Pevnost. I tak mohu říci, že mě to bavilo. Oba dva příběhy měly něco do sebe a byly dost zábavné, satirické a plné černého humoru. A i první sešit Mezi řádky se dost povedl. Za mě palec nahoru.