Svědek

Svědek https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95777/svedek-95777.jpg 4 62 15

Annika Bengtzonová série

< 3. díl >

Ze stockholmského přístavu v noci zmizel náklad pašovaných cigaret, na molu leží mrtvá těla dvou neznámých mužů. Z místa činu prchá zoufalá Aida. Vrah ji pronásleduje. Nitky případu vedou k jugoslávské mafii, která operuje ve Švédsku. Dvojnásobná vražda pochopitelně přitahuje pozornost médií. Mladá talentovaná novinářka Annika Bengtzonová vnitřně bojuje se stíny minulosti. V sebeobraně totiž zabila přítele, který ji týral a ohrožoval na životě. Po prožitém traumatu se Annika vrací do kriminální rubriky Večerníku, prozatím jen připravuje podklady pro reportáže. Touží po samostatné práci v terénu, ale jen obtížně si znovu získává respekt kolegů a důvěru šéfredaktora. Při práci v redakci Annika narazí na podivnou nadaci Ráj, která údajně pomáhá obětem vyhrožování získat novou identitu. Anničina chvíle konečně nastane. Shodou okolností se Annika setká s Aidou, pravděpodobně jedinou svědkyní vraždy v přístavu. Ráj znamená pro Aidu poslední naději. Dokáže ji opravdu zachránit? ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Paradiset , 2000


více info...

Přidat komentář

knihomolka525
31.05.2020 1 z 5

kniha mě nijak nenadchla .Děj se točil až moc kolem sociálních záležitostí, okořeněné řáděním jugoslávské mafie.napochodování Anniky do domova své sokyně aby si odvedla Thomase....Děj neměl šťávu a v neposlední řadě opět těžká kniha s řídce popsanými stránkami a známka bestselleru mi k sobě nějak nešly.A dokonce i přebal je jiný než zde na databázi.

Jack93
18.03.2020 5 z 5

Mé první setkání s Annikou Bengtzonovou a nutno říci, že velmi povedené. Příběh má spád hned od úvodní stránky a nabízí skvělý vhled do novinářského prostředí. Právě kvůli němu nemůžete od Svědka čekat skandinávskou detektivku typu Joa Nesboho nebo Samuela Bjorka, protože se primárně nepohybujeme v policejním prostředí, kde je o větší akci automaticky postaráno. Nic to ale neubírá na čtivosti. Je dobré rozšířit si obzory v tomto fenomenálním a aktuálně velmi popularním žánru. Svědek se mi líbil natolik, že si rozhodně přečtu i další knihy s Annikou.


Janík511
01.01.2019

Od autorky druhá kniha a oproti knize Exploze pravý opak. Četla se mi dobře, děj měl spád, i když mohla mít o něco méně stran. Jsem zvědavá, zda i další díly budou stejně dobré.

Lubisek
29.10.2018 5 z 5

Svědek je prvním dílem z této série, kterému jsem udělil 5 hvězd. Za mě opravdu zatím nejlepší díl. Konečně mě kniha dokázala naplno vtáhnout do děje. Úžasná zápletka a nečekané rozuzlení. Obojí dodalo knize velké plus. Prostě a jednoduše velká spokojenost. Již teď mám rozečtený 4. díl a jsem plný očekávání. :)

emve
03.02.2018 3 z 5

Čtivá, námět i zápletka zajímavá, místy dost drama. Nicméně pomohlo by jí tak mínus 100 stránek. Některé pasáže úplně zbytečné, vyloženě jen natahovaly děj, ale ani ho nijak nerozvíjely, někdy s tím vlastně ani moc nesouvisely. A ještě mě trochu zklamal konec (co se týká Thomase)..čekala jsem propracovanější. Škoda. Novinářské prostředí super!

Kacule88
19.11.2017 4 z 5

Tahle knížka byla velice dobrá a čtivá.
Velice jsem si oblíbila hlavní hrdiny, konec byl super.
Rozhodně v této sérii budu pokračovat. :-)

Klára2216
25.10.2017 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale byla průměrná. V podstatě všechny knihy Lisy Marklundové určitě neurazí, ale ani z nich člověk není na větvi :) V tomto díle mě trochu Annika štvala svých chováním.

konformita
03.05.2017 4 z 5

Ta kniha byla dobrá, čtivá. Pěkný konec. Něco jí ovšem na 5 hvězd chybělo.

konicekbily
06.09.2015 3 z 5

Kniha je napínavá, ale někdy zbytečnými popisy odbíhá od děje.

rasputin
27.08.2014 3 z 5

Dobře a rychle se to čte. Příběh je čtivý, napínavý. Trochu mi vadilo moc zbytečné omáčky okolo celkem jednoduchého příběhu. Nevím, co má za smysl popisovat, když někdo někoho obejme, že uslyší lehké zaškrundání v žaludku....:-). Takových zbytečností beze smyslu je tam povícero a je to škoda. Autorka mohla zbytečná slova a energii tomu vynaloženou využít k rozvinutí samotného příběhu. Kniha ve mě zanechala dojem jakési nedotaženosti a syrovosti. Takový knedlo,vepřo, zelo bez masa. :-)

DejnaDee
18.04.2014 4 z 5

Hm. Musím přiznat, že je zde opět jedna zajímavá autorka ze Švédska a tak si severská detektivka opět připíše kladné body. Kniha je čtivá, napínavá a zajímavá. Odehrává se převážně v novinářském prostředí a díky tomu získala na atraktivnosti.

milada2019
28.03.2014 5 z 5

výborná...

evasamankova
26.02.2014 4 z 5

Další čtivý příběh z novinářské branže. Předchozí Studio 6 mě zaujalo spíše osobní rovinou Anniky než zápletkou z politiky. U Svědka mě kromě Anniky bavila tentokrát i novinářská kauza, přesto Exploze pro mě prozatím stále zůstává nejlepším dílem série.

Morsie
13.02.2014 4 z 5

Takže třetí repete s Marklundovou a její Anikou. Upřímně se musím přiznat, že jsem se Svědka bála. Měla jsem strach, že když mě chytla jak Exploze, tak Studio 6, že Svědek už takový nářez nebude. Jenže dva ku jedné je převaha a já si knížku prostě musela pořídit.
A ještě že jsem tak udělal - nepřečíst si Svědka, přišla bych o hodně. Asi už bych s těmi obavami měla něco dělat.
No každopádně opět nemá vlastně co dodat. Marklundová je skvělá a její styl psaní mě prostě nepřestane bavit. Strhne vás s sebou a vyšťaví vám mozek. Tahle ženská zkrátka umí psát - novinářku v sobě nezapře.

Svědek je skvělý jako dvě předchozí knihy, zároveň však přináší něco nového. Doporučuju všemi čtyřmi (rozuměj hvězdičkami;)

Babouš
06.02.2014 3 z 5

Kniha se čte výborně, je napínavá a novinářské prostředí mě - studenta žurnalistiky - hrozně baví (i když dnes už to je všechno jinak). Nemůžu si ale pomoct - Svědka bych si užil ještě víc, kdyby si autorka odpustila některé zbytečné popisy, které zdržují od toho podstatného (vím, že to je součástí toho, jak udržet napětí, ale občas mi to přišlo vyloženě jenom na zaplnění stránek). Milovníky žánru ale nejspíš nezklame.

Autorovy další knížky

Liza Marklund
švédská, 1962
2013  67%Studio 6
2013  69%Atentátnik
2012  84%Pohlednice smrti
2015  74%Rudý vlk
2014  65%Prime time

Kniha Svědek je v

Přečtených95x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce119x
Chystám se číst28x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x