Stvoření

Stvoření https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326076/bmid_stvoreni-wWv-326076.jpg 4 14 4

Kronika soukromé apokalypsy. Čmelák je na světě už skoro deset let, a přece si tu pořádně nezvykl. Snad je to tím prostředím uplácaným ze sídlištní šedi, snad lidmi, kteří tu uvízli na mělčině svých snů. Ať je to tak či tak, svět podle Čmeláka směřuje ke svému konci a jde jen o to bezbolestně přetrpět tu bohapustou nudu, které se říká život. Ten ale Čmelákovi od základů změní jedno překvapivé setkání. Pes Pocem, týraný ve sklepě domu vyšinutým sousedem, by jistě brzy pošel, kdyby se ho chlapci nezželelo. Aby ho však mohl zachránit, musí si osvojit některé nové vlastnosti, které mají dospělí. Mlčet, dívat se stranou, předstírat, krást, lhát, to vše bude muset pro svého nového kamaráda udělat. A ještě něco navíc. To když se ukáže, že Pocema může při životě udržet pouze lidské maso. Aliance ne-mrtvého zvířete s nezkrotnou představivostí nadaného dítěte záhy překročí rovinu běžného přátelství chlapce a psa a stane se nečekanou hrozbou jejich nejbližšímu okolí…... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Host
více info...

MarJey
MarJey
06.03.2021 3 z 5

Moc jsem to nepochopil takže dávám 4 z 6ti. Jde o bludy, imaginaci,nadsázku nebo ?? :-)

MartinaF
MartinaF
31.05.2018 3 z 5

Knihu jsem nejspíš četla v době, kdy jsem neměla tu správnou náladu. Přiznám se, že jsem jí moc nerozuměla a nechápala jsem některé situace. SPOILER: závěr mě moc nenadchl. Sice nevyhledávám v knihách násilí, ale tady se to násilí mělo zúročit, když se k tomu schylovalo celý příběh. KONEC SPOILERU. Nejsem asi ta přesná cílová skupina.


new.elyel
new.elyel
17.02.2018 4 z 5

Čteno téměř na jeden nádech. Zaujata temnotou, fantazií a polemikou nad hranicí normálnosti, dobra a zla jsem knihu přečetla s nadšením zaujatého čtenáře. Temný příběh, který v některých momentech překračuje realitu, může některé čtenáře odradit. Ti co však ocení napínavé hororové příběhy, ocení i tento, obzvlášť když se jim naskytne také prostor pro fantazii vlastní :).

Bublinka78
Bublinka78
16.11.2017 5 z 5

Strhující kniha, kterou mohu jen doporučit. Mám ráda knihy, které dovolí čtenáři dokreslovat a dotvářet děj. Kniha je znepokojivá, má mnoho rovin, je plná fantazie. Těším se, až si ji přečtu znovu, protože podle mne se její vnímání mění i podle toho v jakém rozpoložení ji čtete. Já měla takovou melancholickou podzimní náladu, takže jednu chvíli to pro mne bylo velice niterné, ponuré. Jazyk je brilantní a bohatý, autor se nebojí sprostých slov, která ale neruší, spíš pomáhají působit víc reálně. Nesmírně vyzrálá kniha. Autor nechť píše dál, umí to.