Stůj při mně

Stůj při mně https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207407/mid_stuj-pri-mne-JLk-207407.jpg 4 141 47

Život Eilidh Lawsonové se právě obrátil vzhůru nohama. Její manželství je v koncích a přišla o dlouho vytoužené dítě. Je duševně i fyzicky vyčerpaná a neví, co dělat. Jako by ji však něco zvláštního nutilo vrátit se do Glen Avich, malé vesničky ve skotském středohoří, kde její rodina žije po generace. Tady potkává svého nejlepšího kamaráda z dětství Jamieho McAnenu, který sám vychovává dceru. Po smrti své matky Elizabeth se Jamie smířil s tím, že budou dál rodina jen ve dvou, uzavřel se do sebe a zasvětil život dceři Maisie. Nikdo však netuší, že to byla právě Elizabeth, kdo přivolal Eilidh zpátky do Glen Avich. Přestože je už tři roky po smrti, nedokázala ztraceného a osamělého syna opustit. Teď se snaží nenápadně dopomoci tomu, aby se Jamie s Eilidh znovu sblížili. Ti se však oba bojí opakování minulosti a Elizabetin vliv má své hranice.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Host
Originální název:

Watch Over Me , 2013


více info...

Přidat komentář

LusSyNDA
21.04.2023 5 z 5

Nádherná kniha. Úplně mě pohltila. Často jsem měla husí kůži, ja mám tohle prostě ráda - kniha psaná i z pohledu mrtvé Elizabeth. Fakt jsem si čtení užila a doporučuji všem :-)

Ráčkajda
27.09.2022 4 z 5

Oddechovka s jasným koncem, ale milá a příjemná,nic náročného.


kalinka99
01.08.2021 5 z 5

Moc smutný příběh se šťastným koncem.

alzbeta4340
06.01.2021 5 z 5

Román pojednávající o tom, že začít znovu není někdy vůbec snadné. Velmi povedeně se zde snoubí realita s nadpřirozenem - málokdy se to tak povede. Kupodivu příběh vůbec nepůsobí pohádkově, spíš tak nějak ze života. Konec konců, co my víme, kdo na nás dává ze shora pozor.

evineckY
16.12.2020 5 z 5

Tohle je příběh plný emocí, bolesti ,smutku a hodně radostí. Takový, který se odehrává po celém světě dnes a denně. Někdo má štěstí hned na poprvé a někomu je s hůry dáno, aby se setkali a někdo se tomu (asi vlastní vinou) úplně vyhne . Doporučuji .

Evaho73
13.12.2020 5 z 5

Opäť jeden emotívny príbeh lásky v niekoľkých podobách, ktorý mne osobne prišiel celkom reálny i napriek malej dávke duchariny.
Prehnaná túžba môže skutočne človeka doviesť až na samé dno, z ktorého sa často nedá odraziť, ale pokiaľ sa to podarí, môže nás nepriamo doviesť na cestu k vytúženému cieľu a popritom získať aj malý kúsok šťastia pre niekoľko ubolených sŕdc a pokoj nejednej zblúdelej duši.
Táto kniha mne osobne ulahodila a zaujala ma práve štýlom akým je napísaná, ako aj dobrou charakteristikou postáv, ktoré mi pripadali celkom reálne vykreslené.

DominaCZ
08.09.2020 1 z 5

Ňáko mě nebralo číst o tom, že je ona nádherná tak, až se za ní každej pořád otáčí a jak duch podráží služce nohy, až padá ze schodů a láme si nohy, aby mu mohla hlídat holku a bejt tak s ním...mě štvalo, že ona furt fňuká, že přišla o děcko. Jistě, ztráta, ale mlet o tom POŘÁD ?!!!!
Otravný.
Na jednu stranu to rozbilo manželství, na druhou si s ex manžou psala mejlíky jako nej kámoška ?! Divný. (aspoň jsem to tak pochopila, bylo tam stejný jméno jako jeho).

sestricka1
24.01.2020 4 z 5

Bylo to pěkné počtení, i když za pár dní už nebudu vědět, že jsem knihu četla. Je to jedna z těch, které pro danou chvíli zaplní mysl něčím milým a pěkným a za pár chvil se vše rozplyne.

petra4080
19.12.2019 2 z 5

Hm, vůbec nevím, jak knihu hodnotit.
Neříkám, že to je propadák, ale znovu bych to určitě nečetla. Děj nijak zvlášť neutíká a příběh je tak nějak o ničem.

dark.ma93
22.11.2019 3 z 5

Přečteno za dva večery a to nejsem cílovka těchto knih, ale tato měla cosi do sebe :)

Martinaa24
30.07.2019 5 z 5

Knížka se mi opravdu moc líbila, i když postava Elizabeth byla ke konci tak trochu přitažená za vlasy, ale nijak moc mi to nevadilo.

birgitte
08.01.2019 5 z 5

Krásně napsaná, ale velice smutná kniha....

alekis
17.08.2018 5 z 5

Mohla bych tu opsat pomalu polovinu knihy citacemi. Utkvělo mi jediné, že whisky je usměvavá tvář, která drží v ruce nůž. Asi skotská průpovídka. (Dovolím si sem přidat jednu americkou, obdobu našeho "černá ovce rodiny". "V každé rodině se najde nějaký zloděj koní" - no není to kouzelné? Řekla bych, že zdrojem mi byla taky nějaká - tentokrát americká romance :-).
Zpět ke knize. Je to romance, je ale tak inteligentně a krásně napsaná, že toužím přenést na všechny čtenářky (možná i některé čtenáře?), které oblibují tento žánr, svoje dojmy a pocity. Je to klišé, hledali se, až se našli, ale nehledejte v tom nic, čeho se přehršle nachází v jiných románech. Je to příběh ze života a o životě, o rodině, o vzájemné lásce (a občasné vzájemné nenávisti v rodině), o trápení a osamění, no, je tam toho docela dost. Už jsem dočetla, už jsem zas v jiné, ale úplně jiné knížce, a pocity brzo vyprchají... Ale je to dobré čtení, doporučuju a počítám, že si to jednoho dne zopáknu :-).
Ještě taková ta "duchařská rovina" - od úplného popírání kdysi, jsem se otočila úplně opačně: neexistují žádné "nadpřirozené" věci a děje. Všechno je přirozené. To, co my chuďátka malí lidičkové nevidíme, co nevnímáme - neznamená, že to neexistuje. Možné je úplně všechno, o čem se domníváme, že je to úplně nemožné. Už se těším, až to jednoho dne (snad) poznám :-).

Musím sem připsat: autorka je zdá se Italka, a přitom napsala krásnou knihu ze Skotska, asi má skotskou duši... Kdo by si chtěl poslechnout skotskou baladu v nejlepším vůbec možném podání na you tube: The Corries, Loch Lomond. Roy Williamson už je dlouho mezi nejzářivějšími hvězdami, ale nejkrásnější hlas Skotska, naštěstí, je pořád ke slyšení.

Arsi
28.07.2018 4 z 5

Ideální kniha na dovolenou. Krásný, emotivní příběh o nenaplněném mateřství. Sice s předvídatelným koncem, ale to vůbec nevadilo.

intelektuálka
02.07.2018 4 z 5

Křehký příběh poraněné duše mladé ženy, které se nepodařilo naplnit touhu po mateřství...
Po rozpadu vztahu se vrací do malé skotské vesničky, aby znovu našla sílu k životu...

A netuší, že jedna dobrá duše ze záhrobí osnuje plány....

Čtení pro letní dny, ze kterého budete mít pěkné pocity.
Pro ženy doporučím.

dom.ini
30.10.2017 4 z 5

Já nejsem úplně moc na takové řekněme spirituální věci, posmrtné životy, stěhování duší apod., ale v této knize mi to, až na jednu scénu, nijak nevadilo. Naopak to celému příbéhu dodávalo zajímavý rozměr. I když samotný příběh nebyl pro mě ničím zvláštní a originální, tak se velmi příjemně četl a bylo to takové velmi něžné odpočinkové čtení. Velmi zajímavá mi připadala postava Fiony, jejíž příběh by podle mého nebylo špatné rozpracovat například v nějaké další knize.

strippedd
14.08.2017 2 z 5

Oddechovka, která neurazi. Pro nenarocneho čtenáře pecka, pro mě předvídatelné, ale četlo se to hezky. S klidem žádné drama. Člověk chce někdy číst dobré konce.

Lucik87
31.07.2017 4 z 5

Krásný, milý příběh. O zraněných duších, o uzdravování a lidské potřebě mít někoho blízkého. Moc se mi líbily pasáže Elizabeth, které obsahovaly plno přenádherných metafor. Skvělá oddechovka.

LaCoccinelle
13.01.2017 5 z 5

Krásná knížka, přečtena za jeden den. Poutavý, i když trochu předvídatelný příběh (což ale vůbec nevadilo).

Jaruce
02.01.2017 5 z 5

Milý příběh, i když málo kdo má na růžích ustláno, ale i tak vždycky je naděje, vůbec mi tam duchařina nevadila, naopak bylo to milé a já věřím na osud, také se mi líbilo, že i v lásku na první pohled je možné věřit - jsem totiž romantik :-).

Štítky knihy

pro ženy Skotsko

Autorovy knížky

Daniela Sacerdoti
skotská, 1973
2014  78%Stůj při mně

Kniha Stůj při mně je v

Právě čtených2x
Přečtených185x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených15x
Knihotéce139x
Chystám se číst120x
Chci si koupit8x
dalších seznamech5x