Stříbrný šíp

Stříbrný šíp https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23843/bmid_stribrny-sip-U5K-23843.png 4 8 3

Sedm přízračných bílých koní Smrti křižuje oblohou a nikdo z družiny, doprovázející goonu Jívu z Briny na cestě za spravedlivou odplatou, si nemůže být jist, že nenasedne na běloušův hřbet jako další v pořadí… Přesto musejí bojovat – ne pro slávu, ale o život pro sebe a spravedlnost pro utlačovaný národ. Vědí, že většina z nich nepřežije… -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Wales
více info...

Přidat komentář

Luigi1
02.09.2022 4 z 5

V lázních se čte vše.

špulo
18.02.2022 4 z 5

Plne súhlasím s komentárom od trudoša. Ak si chcete oddýchnuť od ťažko a do detajlu prepracovaných fantasy á la Sanderson či Williams alebo vám lezú cez krk vatovité diela typu Kolo času, toť ideálne čtivo pre vás. Spomínaným pánom by sa táto kniha rozrástla na pár dielov, prípadne na mamutiu sériu. Ja som rád, že Medek zvolil spôsob priamej cesty k jadru príbehu bez akýchkoľvek vecí navyše. Čistokrvná žánrovka, ktorá vycucla z fantasy to naj a rezla to skratkou cez cca 300 strán. Zabudla síce na originalitu, ale to je v podstate všetko, čo by som jej mohol vytknúť. Keby sa mi chcelo ;))


trudoš
25.03.2017 3 z 5

Sympatický fantasy román v duchu mnohadílných epických ság, ovšem skromně rozehraný (a hlavně uzavřený) na tří set stránkovém prostoru. Což je nakonec plus i mínus Stříbrného šípu, protože mimo na dřeň osekané osnovy nenabízí vlastně nic moc nového. Ale i když vyprávění postrádá prvek originality, rozhodně funguje do nejmenších detailů. V tomhle ohledu je znát, že se autor poučil z neduhů subžánru a umně se vyhýbá zaběhnutým klišé, zároveň však zůstává věren nepsaným pravidlům dobrodružné zápletky. Zvukomalebná stylistika, zábavní hrdinové i záporáci, svižný spád a absence nudných popisů, to vše přispívá k atraktivnímu prožitku z četby. Co naopak neprospívá, je velká konkurence obsahově silnějších děl, která klasický kánon nechala dávno za sebou. Přesto si nemyslím, že by tahle jednohubka mohla jakéhokoliv fanouška fantastiky nějak urazit, spíše naopak. Už jen proto, že je to zase jedna z mnoha tváří Leonarda Medka a důkaz jeho spisovatelské všestrannosti.

Štítky knihy

fantasy

Autorovy další knížky

Leonard Medek
česká, 1962
2001  87%Stín modrého býka
2004  81%Dobrodruh
2020  89%Taranitový triptych
1996  82%Půlnoční jezdec
2008  86%Libyjská suita

Kniha Stříbrný šíp je v

Přečtených14x
Knihotéce8x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x