Třetí stříbrná kniha snů

Třetí stříbrná kniha snů https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260495/bmid_treti-stribrna-kniha-snu-mbY-260495.jpg 4 674 134

Je březen, jaro v Londýně je za dveřmi a Liv Silberová stojí před třemi zásadními problémy. Zaprvé: Lhala Henrymu. Zadruhé: Ta záležitost se sny je čím dál nebezpečnější. Arthur přišel na kloub tajemstvím snového světa, díky nimž může páchat neskutečné zlo. Musí ho bezpodmínečně zastavit. Zatřetí: Livina matka Ann a Graysonův otec Ernest se chtějí v červenci vzít. A zlá Okrb, Graysonova babička, má na svatbu velké plány, každopádně však jiné než nevěsta. Liv má zkrátka plné ruce práce s tím, aby odvrátila všechny hrozící katastrofy... Spektakulární závěr snové trilogie! A konečně zjistíte, kdo je Secrecy!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Silber: Das dritte Buch der Träume , 2015


více info...

Brambora_Šeby
Brambora_Šeby
05.03.2024 4 z 5

Opět hezká kniha, avšak řekla bych, že z celé série byla nejslabší. Místy mi děj připadal celkem zdlouhavý, ale našla se i nějaká ta akce. Sérii jako takovou hodnotím určitě kladně.

sangreseth
sangreseth
12.02.2024 5 z 5

Báječná kniha s opravdu hezkým koncem. Všechno dopadlo, jak mělo, přitom se ale postavy z problémů nevykroutily příliš snadno. Celé to bylo tak nějak správné a mrzí mě, že už to končí.


kikizubik
kikizubik
31.01.2024 4 z 5

Rereadingy nepraktikuji často, ale po filmové adaptaci jsem musela, protože jsem kompletně zapomněla vše důležité z této série a hlavně co se týče finále. Bylo to pěkně zakončené. Postavy mi budou chybět a jen fakt, že nikdy neochutnám výtečné dobroty od Lottie je tragické. Grayson je má momentální fiktivní crush, kam se hrabe Henry, haha. Kdyby autorka napsala sbírku krátkých příběhu z této série nezlobila bych se, protože nemám ještě dost, potřebuji víc!

M.C.SMITH
M.C.SMITH
04.11.2023 4 z 5

Naprosto perfektní zakončení série, bomba.
Celá série je super a já jsem moc, moc ráda, že jsem si ji pořídila. Věřím, že se k těmto knihám za čas vrátím a znovu si je s velkou chutí přečtu.
Autorka sérii napsala vtipně a mne sedla.
Pro mne to byla skvělá záležitost. Mohu jen doporučit.

MollyCornelia
MollyCornelia
29.01.2023 4 z 5

4*/5*
Krásné a zdravé zakončení série. Stejně jako u předchozích dílů originální, čtivé a lehce vtipné. Postavy mi byly sympatické, oproti minulým dílům se vystejnil můj zájem o svět snů a reálno. Líbila se mi propletenost a propojenost dějovou linek a dalších záležitostí, a romantika do toho všeho tak nějak hezky zapadala.
Nedávám plný počet hvězd kvůli naivitě Liv a protože některé části byly trochu klišé.
Celá série byla ovšem moc fajn, oddechová :).
Doporučuju hlavně holkám od 13 let.

majavcelicka
majavcelicka
27.11.2022 4 z 5

Ale jo... Dalo se to číst. Ale nějak mi chyběl ten wow efekt. Nevím proč už od první knihy mi Henry nebyl moc sympatický a naopak jsem furt tajně doufala, že skončí s Liv Grayson. Pořád se vůči sobě chovali velice dobře, on se k ní choval utěšitelky a ochranovatelsky. Jediné proč jsem tenhle díl četla, tak bylo, že jsem chtěla vědět, kdo je Secrecy a jak vůbec vznikla chodba se dveřmi.

jitka_dankova
jitka_dankova
13.08.2022 5 z 5

Sérii Stříbrných knih snů hodnotím celou velmi vysoko, protože ve svém žánru jsou knihy opravdu na vynikající úrovni. I když já sama se k nim vracet už nebudu. Jde o spletitý příběh, ve kterém středoškoláci odhalují jednu velkou záhadu ze svých životů a snaží se rozklíčovat jeden spletitý záhadný svět. Obvykle se těžko věří tomu, že by děti bez pomoci mohly takto něco řešit a vyšetřovat, ale tady je to krásně podané. Prostě v tom podivném snovém světě to dává dokonale smysl. Kdo by tomu taky z dospělých věřil... Samotný způsob psaní z pohledu hlavní hrdinky je takový, no, dost ukecaný. Řekne všechno, co má na jazyku a co ji k tomu napadne. Text dost bobtná, člověk zjistí i to, co nechce, ale je to svým způsobem roztomilé a je to prostě jasný rukopis té postavy a odhaluje se tím její osobnost.
Proč už se ke knize nebudu vracet? Reálně jsem se fakt bála. A to jsem mamka od dětí. Prostě knížka je fakt strašidelná, nenápadně, ale je. A taky mi vůbec nevyhovovala romantická linka v knize - ta nedorozumění, ta nejistota, to jak chtěli budovat ten vztah, její pocity. Prostě toto mne po stránce dívčího románku zrovna neoslovilo.

haaabi
haaabi
02.08.2022 2 z 5

Tak mě bohužel tředí díl nudil. Přišlo mi, že je to pořád všechno dokolečka. Předchozí díly se mi líbily hodně, ale tento mi přišel takový zbytečný.

Bekynóza
Bekynóza
06.04.2022 4 z 5

Ve třetím díle se příběh Liv ještě více zamotá, nebezpečí dosahuje ještě mnohem vyšší míry a člověk prostě musí hlavním postavám držet palce.

Třetí díl byl neskutečně napínavý stejně jako předchozí díly. Nemohla jsem knížku odložit, dokud jsem ji nedočetla. Na druhou stranu konec mi nějak nevyhovoval, měla jsem trošku jiné očekávání, čekala jsem možná něco více dramatického. Osobně si myslím, že první díl má mnohem zajímavější a strašidelnější konec, než tento díl, který je finální. Přišlo mi to až moc jednoduché (SPOILER) přeci jen Arthur byl takový skoro génius a že by si nechal ujít takovou šanci? To samé náhlý obrat Anabel byl takový jako lusknutím prstu, nějak mi to nesedělo (KONEC SPOILERU). Na druhou stranu si myslím, že téma snového světa je docela náročné a při představě všech možností, jak by to mohlo skončit, je těžké se zavděčit všem čtenářům.
Abych ale jen nekritizovala, musím říct, že celou knihu jsem byla jak na trních, jak to vlastně dopadne. Snová říše je prostě úžasná, celý koncept je skvělý a je mi líto, že už to tímto dílem končí. Hrozně se mi líbila pravidla ve snovém světě a všechny nové možnosti, které hlavní postavy objevily. Nad některým chováním Liv jsem sice musela kroutit hlavou, nicméně v jejím věku bych na to nahlížela stejným způsobem. Ve finále ale zvítězila loajalita a společná pomoc a to se mi na těchto YA knihách moc líbí. I když mne osobně konec třetího dílu tak nenadchl, jako konce předchozích knih, musím říct, že vůbec nelituji toho, že jsem sérii začala číst. Je to naprosto úžasná série a pokud máte rádi YA knihy, magii a hlavně sny, je to určitě četba pro vás. Kniha nepozbývá humoru, lásky, kamarádství ani tajemnem a já tuto sérii opravdu mohu jen doporučit.

Jo, a až odhalíte své snové dveře, nezapomeňte, že na temné chodbě pravděpodobně nejste sami ;).

Butterfly340
Butterfly340
26.03.2022 5 z 5

Skvělé zakončení série, až je mi i líto, že jsem Stříbrné knihy snů dočetla :)

Začátek byl trochu pomalejší, text působil tak nějak strojeně. Nevím, čím to bylo, ale po pár stránkách se to zlepšilo.
Celkově mi však tento díl přijde jako ten nejslabší ze série, přestože s koncem a rozuzlením zápletek jsem byla spokojená. Prostě, první dva díly byly top, tenhle byl taky dobrý, ale na ty první dva neměl... I tak jsem si ale čtení užila a vřele doporučuji.

Lucius30
Lucius30
24.06.2021 4 z 5

Příběh Třetí knihy snů ubíhal svižně a obsahoval hodně vtipných situací propletených s tajemnými událostmi na chodbě snů. Ve třetím díle se vrátily zpět ty temnější podtóny, které mi scházely ve druhém díle. Myslím, že sérii dělají výjimečnější a čtivější. Knihu jsem si užila, ale nenadchla mě tolik jako jednička (ale bavila mě více než dvojka).
Vytkla bych snad jen jednu věc a to, že konec mi přišel takový useknutý. Těšila jsem se, že ve finální kapitole bude popsána velká svatba, kde se všechny postavy sejdou a celý příběh se nějak uzavře... ale nakonec byla svatba jen zmíněna v postu Secrecy.
Celá série byla naprosto parádní a neuvěřitelně čtivá (a taky se krásně vyjímá v knihovně). Autorka v ní vytvořila originální svět plný možností a fantazie doplněný o skvělý humor a postavy. Stříbrné knihy snů bych doporučila všem, kdo hledají nenáročnou oddychovku.

lucygreen
lucygreen
16.05.2021 4 z 5

Rereading a bylo to super! Už dlouho jsem se tolik nenasmála u knihy, všechny postavy jsou naprosto skvěle vykreslené a děj je taky zajímavý, plný upečených dobrot, skvělých vztahů mezi postavami a super atmosféry. Nelituji, že jsem si dala rereading celé série po pár letech, 2. díl byl trochu slabší, ale ne zas tak moc. Určitě doporučuji! Hodnocení: něco mezi 4 a 5 hvězdičkami.

Jajus
Jajus
08.04.2021 5 z 5

Není tajemstvím, že miluju Kerstiinu sérii Drahokamů. Takže pro mě její další série byla jen samozřejmá - sice trochu pozdě, ale přece. A - strašně mě to chytlo. Koncept snění dává knize nový rozměr, ve snech můžete přece všechno! Takže... Ze srdce doporučuju. Fakt.

ELLISAMEG
ELLISAMEG
06.04.2021 5 z 5

Tahle knika mě naprosto uchvátila. Bylo to jako bych vyřešila jedno tajemství.

picris
picris
14.03.2021 3 z 5

První díl super, druhý nudný (vlastně si z něj téměř nic nepamatuji) a třetí na rozmezí mezi těmito dvěma. Děj plynul, na konci zajímavé příjemné vyústění, ale na druhou stranu tak trochu víte, že takhle to asi nějak dopadne už od druhého dílu. Když už autorka nutně potřebovala napsat díly tři, měla se lépe zaměřit na nové fantazijní prvky, protože se omílalo stále to samé dokola. Jak už někdo přede mnou napsal, vše by se vešlo do jedné knížky. Škoda, po přečtení První Stříbrné jsem se na další díly nemohla dočkat, ale nakonec jsem byla nadšena akorát z těch úžasných obálek.

Charloteen
Charloteen
21.01.2021 5 z 5

Celá trilogie byla strašně miloučká :) V tomto díle bych ale ocenila více akce. Stále jsem čekala na zvrat a on přišel až na posledních stránkách. Celá řada určitě stojí na přečtení! A konec byl nečekaný, takže jsem usoudila, že čekání na zvrat se vyplatilo.

loty13
loty13
12.01.2021 5 z 5

(SPOILER) Když démoni neexistují, tak jak se mohli ocitnout ve snovém Labyrintu?

Pěkná knížka četla se dobře. Nepředvídatelný konec. Občas se mi nelíbily konce kapitol. Otevřený konce nemám ráda.

sydneysage04
sydneysage04
06.01.2021 5 z 5

Tahle kniha je ze série nejlepší. Řešilo se víc věcí zároveň, u záležitosti s Rasmusem jsem se dost zasmála.
A jsem ráda, že konečně vím, kdo je Secrecy :)

Knihomolka223
Knihomolka223
03.12.2020 5 z 5

Naprosto boží knížka! Miluju knihy od Kerstin Gierové! Líbilo se mi, že se konečně o snové chodbě dozvěděla i Mia.

Bajuli
Bajuli
05.11.2020 5 z 5

(SPOILER) SPOILER: Právě mi došlo...Vy co jste knihu už přečetli.. Víte, jak si Liv přála, aby démoni neexistovali v prvním díle.. Sakra ono se jí to splnilo! Ano jsem úplně šílená, že to tady píšu, ale příjde mi to neskutečné, jak to Kerstin napsala. Vše do sebe zapadlo. Henry se zamiloval.. Páni.. Klobouk dolů před touto úžasnou spisovatelkou!!♥️