Bouře začíná

Bouře začíná https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116532/bmid_boure-zacina-9DO-116532.jpg 4 103 21

Strážci minulosti série

1. díl >

Jakeovi rodiče zmizeli a mohou být na jakémkoli místě na světě – a zároveň v kterékoli době v minulosti. Rodina Djonesových má totiž ohromující tajemství: patří ke STRÁŽCŮM MINULOSTI, tajné společnosti, která cestuje staletími a brání zločincům, aby zasahovali do dějin a přetvářeli si je po svém. Na začátku pátrání po rodičích je Jake vytržen z Londýna 21. století, přemístěn do Francie 19. století a dopraven do Bodu nula, kde se nachází ústředí společnosti strážců. Zde se seznámí s podivuhodnou skupinou agentů a vůbec poprvé uslyší o obávané rodině Zeldtových, která má v plánu zničit náš svět, jak ho známe… Minulost je v nebezpečí; jen Jake Djones ji může zachránit!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The History Keepers: The Storm Begins , 2011


více info...

Přidat komentář

Liduka
06.03.2023 4 z 5

Začátek mě moc nebavil, protože tam byl dost pomalý rozjezd, ale jakmile se ocitli agenti v minulosti, tak to nabralo spád a nemohla jsem se odtrhnout. SPOILER: Rozhodně si přečtu další díly, abych věděla, jak to dopadne s Topaz a s Jupitem a Rose. Copak má ten chlapík asi za tajemství.

pipa36
19.07.2020 5 z 5

Sérii jsem náhodou našla v knihovně, protože mě zaujala obálkou. Letmo jsem otevřela a nahlédla - a zavřela až po dočtení. Nejsem cílovka, ale i přes dětskost a určitou naivitu příběhu je děj opravdu napínavý a ve spojení s možností cestovat v čase zajímavý. Série u nás šla z ruky do ruky a všem se to moc líbilo.
Škoda, že knihy tohoto typu (pro děti okolo 10 let) mají na DK tak málo hodnocení a je tedy velmi složité se v tomto žánru jakkoli orientovat. Stejnou náhodou jsem před časem v knihovně narazila na sérii Ulysses Moore - taky byla staršího data vydání, ale dětem se moc líbila.


kachnica14
29.07.2019 5 z 5

Už ze začátku mi přišla úžasná a taky že jsem měla pravdu.

Jass
08.01.2019 2 z 5

Knížky obvykle nevzdávám, ale rozečtenou ji mám už tři roky, o dočtení jsem se pokoušela několikrát... ale zkrátka mě to tak hrozně nudilo! Hlavní postava nesympatická a nudná, ostatní postavy nevýrazné a nudné, děj... nudný... zápletka... ona tam nějaká byla? Už dost, nechci knížce křivdit, možná, že nějaký nepředvídatelný děj nakonec nepředvídatelně dorazil, ale mě to vážně pekelně nebavilo. A loni jsem zjistila, že nemusím dělat věci co mě nebaví, takže au revoir!

any333
23.11.2018 5 z 5

Popravdě, očekávala jsem něco podobného jako Oksa Pollocková, ale nakonec jsem se dočkala spíš Elyonovy země. Nejspíš to bude tím stylem, který je spíš pro mladší, než bych na první pohled typovala. Každopádně jsem pořád nepřestávala věřit, že se příběh rozjede, protože se tu objevilo hned několik originálních prvků, takže jsem si říkala, co by se muselo stát, kdyby to nebylo.
Mé přání se mi splnilo asi v druhé polovině, kde to kromě vtipných Nathanových dodatků držela velice solidně nad vodou i návštěva v minulosti, s níž souvisí i vměstnání se inkognito mezi tamější obyvatele, odkrytí některých plánů organizace a také intriky mezi těmi, co zůstali na základně.
Co se týče hlavního složení týmu, asi nebude překvapením, že se mi nejvíc zamlouval právě Nathan, přestože to někdy už docela přeháněl. Ale to bylo právě to legrační, ne? Jinak si myslím, že se nám tu vyskytly základní archetypy toho, co by taková parta měla obsahovat, takže za klasiku dávám maličkaté plus. Stejně kladně hodnotím i autorovu zběhlost v jazycích, protože na nás vychrlil skutečně obdivuhodné množství poznámek pod čarou a zaměstnával nás tedy i jinak, než jen dějem.
Po druhém dílu sáhnu, protože jsem zvědavá, jaké další dobrodružství prožijí. Teprve uvidím, jestli se mi tam potvrdí moje nová domněnka, a pokud ano, budu mít alespoň nějaké v pohodě oddechové čtení.

Lili000
02.01.2018 4 z 5

Líbil se mi spíše konec, začátek byl nudný, ale jinak pěkná kniha.

Elen telemna
14.03.2017 4 z 5

Knížka se mi líbila. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na autorův styl psaní a než jsem se do toho začetla. Ale jakmile jsem si zvykla, začala mě kniha hrozně bavit. V některých částech jsem se nedokázala od příběhu ani na chvíli odtrhnout. Zaujalo mě, jak autor pojal způsob přemisťování v čase. Vždy, když se knihy píšou na toto téma, cestuje se časem pomocí nějakého přístroje nebo brány. Cestování časem bylo v tomto příběhu velmi originální...
Když jsem dočítala poslední kapitolu, pomyslela jsem si: To jako myslíte vážně? Takto to končí? To má být happy end? Tak to si musím rychle přečíst další díl!!! :D

vlkove
19.05.2016 2 z 5

Kniha mi nesedla, dlouhý rozjezd a autorův styl psaní není mě osobně zrovna po chuti. Kniha je určena pro mladší čtenáře, troufla bych říct tak od 11-14 let. Knihu samozřejmě neodsuzuji.
Obálka je opravdu krásná.
Dávám ★★ hvězdy. :)

Cabernet1
05.05.2016 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na autorův styl. Zpočátku mi přišel až moc jednoduchý a celkově na mě knížka působila dětsky (napomohla tomu i velká písmena). Potom jsem se ale začetla a první dva díly jsem zhltla jedním dechem. Bylo to super! V té době ještě nebyl napsán třetí díl, jinak bych ho rovnou také přečetla. Teď už ale nemám chuť se do pokračování pouštět, protože vím, že bych si znovu musela zvykat na ten styl a že jsem navíc už skoro všechno z předchozích dílů zapomněla.

Jolilinka
25.03.2016 5 z 5

Od knihy jsem toho osobně moc neočekávala, zvláště po nudném začátku, který se nejprve ne a ne rozjet, každopádně po cca pěti kapitolách příběh nabral na obrátkách a já jsem se nemohla odtrhnout od čtení. Autor má skvělý a poutavý styl psaní, je to zábavné a prostě skvělé. Musím dát pět hvězd, protože jsem byla opravdu velice mile překvapena a rozhodně knihu doporučuji ;)

vodopad152
27.11.2015 5 z 5

Kniha byla úžasná. Na začátku mi bylo Jake opravdu líto, ale potom jsem si tu knihu úplně hrozně užila. Milostná zápletka je super a překvapení na konec jak by smet. Když jsem tu knihu dočetla řekla jsem sestře: tu knihu nemůžeš číst je to totiž droga. DOPORUČUJI! !!!

Jity-Lovies
04.06.2015

Tuto knížku jsem si půjčila v knihově v době, kdy jsem toho měla až moc do školy a potřebovala jsem relax. Je to dětská knížka, která je plná dobrodružství a moc mě bavila :)

Sali88
15.03.2015 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že mě knížka až tolik bavit nebude, ale nakonec jsem jí přečetla rychle, a bavila mě :)

ElisR1
27.12.2014 4 z 5

Začátek sice nebyl nic moc, ale jakmile se příběh rozjel, jen těžko se od knihy dalo odtrhnout.

KachnaN
08.10.2014 5 z 5

Knížky na téma cestování časem mám moc ráda. A proto se mi líbila i tahle. Četla se skvěle, žádné zbytečné natahování, příběh byl zajímavý. Doporučuju :)

anibeni
28.04.2014 4 z 5

Kniha se četla velmi příjemně, příběh je dobrodružný, zajímavý.... Kdybych nečetla serii Strážci času, která je námětem stejná, asi bych byla velmi nadšená a hodnotila plným počtem, ale při srovnání je tato kniha taková dětštější... Nicméně hned se jdu pustit do druhého dílu..

Mikko
03.03.2014 2 z 5

Špatné to nebylo. Nápad výborný. Ale pro mě je tu jedno velké ALE. Kniha je zaměřena spíše na mladší čtenáře. Téměř ve všech rolích byly děti. Ať už hrdinové, padouši nebo vojáci. Takže u mě moc nezabodovala, nicméně to neznamená, že to tak bude u všech. Zkuste :)

estelina2300
31.01.2014 5 z 5

Velmi hezká knížka. Nic víc nejde dodat :-)

iwůna
12.01.2014 5 z 5

Velmi dobrá knížka. Ze začátku jsem měla radši Nathana ale pak jsem si oblíbila i Jakea. Klidně bych jí četla znovu.

Charlota007
14.09.2013 2 z 5

Podle komentářů a doporučení známých jsem se na knihu moc těšila a bohužel jsem měla díky pozitivním ohlasům asi moc velká očekávání. Nejen že jsem se do knihy nemohla začíst, ale ani hrdinu jsem si moc neoblíbila =( .

Štítky knihy

cestování časem

Autorovy další knížky

Damian Dibben
anglická, 1965
2012  82%Bouře začíná
2013  84%Cirkus Maximus
2014  86%Noční loď do Číny

Kniha Bouře začíná je v

Právě čtených1x
Přečtených175x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených13x
Knihotéce98x
Chystám se číst103x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x