Strážci galaxie

Strážci galaxie https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334846/mid_strazci-galaxie-bGH-334846.jpg 4 76 13

Jsou to hrdinové jako žádní jiní. Po léta působili Strážci galaxie v nejvzdálenějších koutech marvelovského univerza a chránili vesmír před těmi nejrostodivnějšími hrozbami. Připojte se k těm největším hvězdám Marvelu a prožijte s nimi dobrodružství, která nemají obdoby.

Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Guardians of the Galaxy , 2014


více info...

Přidat komentář

Luigi1
04.07.2023 4 z 5

Parádně napsané kde se můžeme setkat s se strážci

ArkAngel
14.07.2022 3 z 5

Slušné překlenutí mezi Star-Lordovým komiksem, kde se Strážci víceméně dali dohromady a Tajnou invazí, kdy vidíme, že Skrullové něco dělají i mimo Zemi. Do všeho se ještě přimotává "původní" tým Strážců Galaxie, který je z budoucnosti, takže to pro nově složenou partu není úplně jednoduché. Víceméně dobře udělaný začátek dnes již velmi populárního týmu.


MartyManCZ
24.01.2020 3 z 5

Starý příběh překvapivě dobrý. S tím novým jsem ale trochu na vážkách, po těch DC záležitostech co jsem teď četl mi to přijde, jako kdyby Marvel byl jen pro chytrý :)) Zajímavé číst od Abnetta po sobě takhle rozdílné příběhy. Až tolik mě to nebavilo, ale zase je zajímavé to pojetí. Uzavřený prostor, neustálé hádky, loajalita, rozpory začínajícího týmu, zamotaný to je...nic jednoduchého. Myslím že nějaký popcornový fanda Marvelu by z toho vůbec nebyl moudrý. Myslím, že příběh který přijde po tomto začátku by už mohl stát za to...

Aki12
23.12.2018 5 z 5

Přestože jsem byl moc zklamaný, že další pokračování komiksu nenajdu, byl jsem rád, že jsem si mohl knihu přečíst!
Na knize jsem nenašel žádné slabé momenty, dokonce ani v úvodním komiksem, který je většinou v NHM nudný. Naopak zde vybraný úvodní komiks dokazuje, že Strážci galaxie byli už od začátku napínaví, akční a čtiví.
Druhý komiks je úplně jiný level! Příběh mi utekl jako voda a přes spousty úchvatně nakreslených zápasů, vtipných hlášek a napínavém ději najednou kniha nepokračovala. Každý hrdina v komiksu je zajímavý a má své místo. Doufám, že se tady v Česku přeloží další knihy ze série Strážci galaxie.

martinstefko
29.09.2017 4 z 5

Pokud po knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 14: Strážci galaxie" sáhnete, myslím, že nebudete litovat, a i když není komiks tak odvazový, jako jeho filmová provedení, pořád je to dobrá jízda, u které vám bude líto, že skončí.

Bobik9
03.08.2017 3 z 5

Nemyslím si, že to bylo tka dobré, jak všichni tvrdí. První starý příběh byl tradičně docela nuda, ale to nehodotím. Ale novější příběh a začátek týmu, který známe dnes, také nebyl žádným zázrakem. První dva-tři komiksy se ztrácíte v postavách a nerozumíte tomu, co říkají. Chybí souvislosti a všechno je tak nové a pro člověka, který se Strážci nezajímá, naprosto nepochopitelné. Kresba je super, pár vtípků tam je a postupem času je to i zábavné. Ale pdole mě moc pozdě. Spíše průměr.

Hwaelos
29.07.2017 4 z 5

Super. U tohohle bych určitě uvítal pokračování víc, než u Bendisova runu, který nedávno odstartoval u Crwe. Jen je škoda, že se to díky vydání v NHM v blízké době jistě nestane.

Placi
13.07.2017 4 z 5

Parádní kniha, kde se můžete setkat s původním týmem strážců, tak s tím novým, který všichni známe z kin. Příběhově skvělé, druhá část má perfektní kresbu a opět notnou dávku humoru, který ke strážcům zkrátka patří.

Veve721
03.03.2017 5 z 5

Tento svazek NHM se mi hrozně moc líbil. Dokonce se odvažuju tvrdit, že šlo zatím o nejlepší komiks vydaný v rámci červené marvelovské řady. Alespoň tedy podle mě, proto hodnotím plnými pěti hvězdičkami. Velkým plusem je dokonale vybraný úvodní komiks, který sám o sobě dokazuje, že Strážci galaxie byli výborným nápadem už před pár desítkami let. Moderní komiks je úchvatně nakreslený, neskutečně čtivý, akční a napínavý. Hlavní hrdinové jsou zajímavou směskou klaďasů i záporáků, mocných i obyčejných, hloupých osob i inteligentních zvířat. Nemohla jsem se od něho odlepit a mám příšernou radost, že ho máme konečně přeložený do češtiny. Jen kéž by vyšlo i nějaké pokračování...

Atlantis
01.03.2017 4 z 5

Velice kladně hodnotím starý komiks. O prapůvodních Guardians jsem věděl jen to, že k nim patřil i Yondu. Starý příběh společně s popisem dalších eskapád, který je klasicky v zadní části svazku, mi evokoval staré sci-fi příběhy s Markem Stonem nebo Perry Rhodanem. Krásně naivní a celkově lehce zvláštní. Jako příklad si vemte epizodku, kdy vesmírné lodi vypadne dynamo z osy. Tohle už dneska v žádném sci-fi nenajdete.
S čím mám malinkatý problém je tentokrát překvapivě nový příběh. I když akce nechyběla, pořád jsem měl pocit, že tak nějak přešlapujeme na místě. Navíc je vidět, že jde teprve o počátky Guardians, jak je máme rádi a některé postavy nemají ještě úplně vybroušené charaktery. Drax je moudřejší, Gamora agresivnější, Star Lord nudnější. Schválně porovnejte s Thanos Imperative, kde už jsou všichni rozjetí a nastavení tak, jak je rádi vidíme.
Za mě tedy velice solidní komiks, který v červeném UKK patří k dosavadním vrcholům. Další díl, který mám v plánu koupit, je až číslo 18 - Deadpool.

hroubek
01.03.2017 4 z 5

Poprvé jsem se o Strážcích galaxie dozvěděl díky filmu a hned jsem si je zamiloval. To, že jde o druhý "tým" jsem vůbec netušil dokud jsem nečetl Korvakovu ságu. Tento komiks je hodně fajn. První příběh s Thorem a původním týmem je správně akční a napínavý. Druhý příběh se současným týmem zábavnější a hravější. A taky lépe šlape, jelikož jsou tady postavy jako Star-Lord, Gamora, Rocket nebo Drax. Největším problémem celého příběhu je, ale marvelovská kontinuita, díky které jsem si komiks nemohl pořádně vychutnat. A týká se to Adama Warlocka a hlavně celé události okolo Annihilation. Bez z toho abych ten příběh znal si tento komiks prostě nemůžu naplno užít, když se na něj neustále odkazuje. Komiks je hodně fajn a bavilo mě ho číst a rád ho doporučím každému komu se líbil film, jen asi nepoberete všechno důležité.

Terva
01.03.2017 4 z 5

Celá kniha sestává z několika sešitů, které jsou posléze rozděleny na dva příběhy.
Příběhy, které se časově odehrávají s odstupem tisíce let.

První příběh se jmenuje „Bouře v jednatřicátém století“.
Je snad jasné v jakém období se odehrává.
Obsahuje komiksy, které vycházely někdy okolo roku 1970.
Není zde klasická nám známá filmová partička. Například Groot je padouch, je žlutý, není to strom a má tikadla. V příběhu jsem postrádal humor. Vše je až moc vážné. Jednoduchá, nevýrazná kresba, ale velmi povedené barvy. Tohle mě moc nebralo, ale z hlediska příběhu je to zajímavé. Hlavně pak porovnávání a míchání postav s časovým odstupem je přinejmenším velké dobrodružství.

Malá ochutnávka:
Páni, nikdy jsem neviděla, že by Yondu odložil svůj luk........

Druhý příběh se jmenuje „Odkaz Strážců Galaxie“
Píše se rok 68 000 Shi´arského kalendáře v cyklu Zářivého křídla,
podle Kree je 456 Khen-vell sahu.
A na zemi? Na Zemi je rok 2008 křesťanského kalendáře.
Obsahuje komiksy napsané roku 2008 a 2009.
Hned od prvních řádků a první kresby je jasně cítit obrovská změna. Barvy jsou něco nádherného, kresba Paula Pelletiera je bombastická. Hláška střídá hlášku. Příběh je nadupaný akcí a nestvůrama. Je tu i spousta překvapivých postav, u kterých by jste to nikdy neřekli. Nebudu je popisovat, byl by to spoiler, ale když vás například na konci prvního filmu Strážců Galaxie překvapil Kačer Howard, věřte, že tady budete překvapeni ještě víc. Otázkou je, co všechno si Marvel dokáže převést na filmové plátno.
Rozhodně ze všech nejlepší a nejhezčí je poslední sešit. Nese číslo šest série Strážci galaxie vol.2 nazvaný SMRT a patří do podpříběhu Tajné invaze.
Tady už jsem to nevydržel a jako Cosmo jsem hladově začal nad kresbou a obsahem slintat.
Tleskám!!!
CITÁT – Přiznávám, že věci se vyvíjejí rychle a selský rozum si dnes zdánlivě vybírá dovolenou.......

Malá ochutnávka:
ROCKET: Co to říkáš Groote, kámoši...stromečku?
GROOT: II IIII IIIII!
ROCKET: Jo to seš.

Na konci knihy si pak můžete přečíst stručnou šesti stránkovou studii, které je ze zákulisí Strážců Galaxie. Zjistíte, že vše jE tak trochu jinak a možná se vám to vše srovná v hlavě. Hlavně počet Strážců Galaxie od roku 1969 až po rok 2014 je ohromující.

Jako celek je to vyvážené, ale výrazně rozlišné.
Prvnímu příběhu jsem dal tři GROOTY a druhému jsem udělil pět GROOTŮ.
Statisticky čtyři GROOTY.

Do sekce povídky jsem oba příběhy vložil, vyplnil obsah, samostatně ohodnotil a okomentoval a přidal jsem pár citátů.

Já jsem Groot!!!!!

Lenka.Vílka
24.02.2017 5 z 5

Tenhle komiks jsem si užila. Jak ten starý (chápu, proč si fanoušci vyprosili samostatné příběhy), tak nový. Mrzelo mě, že se Strážci nemám ještě zářez a teď jsem to mohla napravit. Obojí, příběh i kresba, mě bavily a číst byl fakt zážitek. Nenapadá mě jediné negativum. Snad jen to, že kniha neměla víc stran... :(