Strážce úsvitu

Strážce úsvitu https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64701/strazce-usvitu-64701.jpg 4 139 22

Grace, specialistka na středověké rukopisy, ani ve snu nenapadne, že by v hromádce starých listin mohla najít cestu ke ztracenému pokladu. Když se jí podaří rozluštit legendu o templářských rytířích, ona i její rodina se stanou terčem nelítostného zabijáka. Grace, aby se zachránila i pomstila, musí získat za spojence černého Nialla.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Son of the Morning , 1997


více info...

Přidat komentář

Shanib
26.04.2023 3 z 5

No nevím...90% knihy jsem čekala, kdy se Grace setká s Niallem. To je zatraceně dlouho. Ze začátku mě bavilo číst o úprku Grace a jak uniká svým pronásledovatelům, ale po chvíli mě to omrzelo a občas jsem něco přeskočila. Na druhou stranu smekám před autorkou, že o tom zvládla napsat tolik stránek v poměru ke zbylému ději. Co mi jinak dlouhodobě u spisovatelky chybí, jsou epilogy. Vždy když kniha skončí, přijde mi, že je závěr hrozně utnutý.

Danuše7
06.12.2022 5 z 5

Trochu fataskní, ale napínavé. moc se mi líbila


petraj30
25.03.2022 4 z 5

Líbilo se mi to mnohem víc, než jsem původně čekala. Byly tu sice nějaké nesrovnalosti a zmatky, taky to působilo až moc nereálně, a ten jejich vztah nevztah...asi škoda mluvit, ale jako celek to bylo super.
Nialla bych chtěla ještě víc poznat, abych si udělala přesný obrázek. Grace jsem záviděla její odvahu, ale aby měla takové štěstí ve všem na co sáhla, mi přišlo přehnané.
Konec by chtěl o pár stránek prodloužit, ale jinak i přes malé hodnocení se mi to líbilo

bekule
15.03.2022 4 z 5

Hodně dlouho jsem se knize vyhýbala,odrazovalo mě nízké hodnocení ale nakonec se opět s většinou neshoduji.Mě se líbilo, cestování v čase mě baví vždy , u Lindy už jsem jednou potkala a i tady bylo zpracováno pro mě velmi povedeně , tady ještě navíc okořeněné tajemstvím templářů. Jediné mínus za co strhávám hvězdičku je milostná zápletka, ta je fakt divná.

alekis
28.01.2021 3 z 5

Milá Lindo, ačkoliv cestování v čase je moje oblíbené téma, tak v této podobě mě příliš neokouzlilo. On a ona se setkali, všechno dobře končí, knihu odkládám... protentokrát už napořád.

lendinka.k
18.07.2020 5 z 5

Líbila se mi ta část, kdy hrdinka utíká svým pronásledovatelům. Příběh je ale na mě moc nereálný -cestování časem mě nebaví, ale nakonec jsem to zkousla. Jinak se to čte samo, jako vše ostatní od této autorky.

handulli
13.01.2020 3 z 5

Knihu jsem se už dlouho chystala přečíst, ale až letošní ČV mi ponoukla ten správný impuls. Grace má moje vysněné povolání. První třetina knihy mě moc nebavila, do čtení jsem se spíše nutila a bavily mě jen ty úseky, kde se Grace věnuje překládání rukopisu. Zhruba v polovině knihy se to zlomilo a já hltala kapitolu za kapitolou.
V podstatě musím souhlasit se vším, co už zaznělo v komentářích níže (pozor spoiler):
Hlavním hrdinům bych věnovala více společného času. Upřímně mně moc nebavilo číst dokola o tom, jak Grace zázračně utíká nájemným zabijákům. Proti tomu jak se první část knihy vleče, tak posledních 50 stran jsou v neuvěřitelně zrychleném sledu, což mi přišlo jako velká škoda. Str. 305-306 (také se už o tom někdo zmiňoval) je neuvěřitelný chaos ve jménech.
Knížky L. Howard mám ráda, ale tohle se moc nepovedlo, a přitom to mělo takový potenciál! Záhada kolem templářů, poklad a cestování časem.

ladyKristyn
29.11.2019 4 z 5

Mám ráda knihy od Lindy. Jsou pěkně psané, pohodové, mají spád a rychle se čtou.

kvetinkabrno
22.04.2019 3 z 5

Žádná velká věda to není, ale jako oddechovka to ujde.

moudivlacek
12.11.2017 3 z 5

Nebylo to špatné, ale ani mě to moc nenadchlo, přestože autorka patří mezi mé oblíbené spisovatele. Asi mi nesedlo to cestování časem a prima detektivka. Grace jsem obdivovala, Nialla mi bylo líto - nikdy nemohl mít svůj vlastní život, musel ho podrobit vyšší moci a osudu.
Pro mne - průměrné čtení, neurazilo, ale ani se ke knize vracet nebudu.

akdar72
17.09.2017 4 z 5

Tak trochu Cizinka na víkend. Strážce úsvitu nenadchne, ale ani neurazí.

xindl007
22.06.2017 4 z 5

Jaké bylo moje překvapení po asi desáté straně,kdy jsem zjistila,že už jsem v minulosti knížku četla. Ale ráda jsem si ji přečetla znovu.

renefer
16.05.2016 1 z 5

S touto knihou jsem měla problém jako s žádnou jinou. Dvakrát jsem ji odložila, potom jsem se k ní zase vrátila a hrdině ji dočetla. Námět je sice zajímavý, ale autorka láme jednání hrdinů až k naprosté nelogičnosti, jen aby z toho vytřískala správný tvar příběhu.
No schválně - uvidím v domě cizí muže se zbraní a místo abych volala policii, pobíhám kolem domu a nakukuji do oken....

cukrovka
16.11.2015 5 z 5

Kniha se mi libila. Prolínání současnosti s minulostí bylo příjemné. Mám ráda tajemství okolo Templářů a zde to bylo zajímavě použito. Konec byl na můj vkus rychle uzavřen.

tynkavre
03.02.2015 5 z 5

Podle obalu jsem soudila, že se bude jednat o "slaďák", ale to, co se vyklubalo jsem opravdu nečekala! Krásný příběh :-)

Paithe
24.12.2013 3 z 5

Docela to ušlo, čekala jsem něco trochu jiného, ale napětí se objevilo. Chvílemi se mi ji už nechtělo číst, ale byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Myslím, že jsem udělala dobře, ke konci jsem byla opravdu potěšená. :)) Mimochodem - docela hezká obálka a název také - takový nadpřirozený. :D

vaili
24.10.2013 3 z 5

Takové nečekané menší scifi, ale vcelku to jde :)

Evaevelína
25.05.2013 3 z 5

na knihu jsem se těšila neb prolínání mezi současnosti a minulosti mě lákalo. No tady to bylo na můj vkus špatně, skoro celá kniha se zajímá útěkem a řešením středověkého rukopisu,občas se zmíněj i o Neilovi co zrovna ve své době dělá a jak vnímá Grace,také ona nějak vnímá ve snech co zrovna dělá Niell.Prolínají se až na konci knihy. Ještě tam je plno chyb,kdy tiskař nedal jméno, které tam mělo být..no posudte sami..stránka 305,306
A konec byl fakt moc rychlej..asi došel papír..

zoja
06.03.2013 4 z 5

Jak už bylo napsáno, závěr byl nějak hodně rychlý, což je škoda. Nebudu psát co mi tam chybělo, ať budoucím čtenářům neprozradím konec, ale ti co četli to určitě budou vědět :).

modranka
10.01.2013 3 z 5

Príbeh tak trochu koketuje s astrofyzikou, s paralélným svetom, prechodom z času do času. Kto má rád tento druh literatúry, príbeh sa mu bude určite páčiť. Ja som čakala trochu viac.