Stráž času (9 povídek)

Stráž času (9 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42252/bmid_straz-casu-straz-casu-jkE-42252.jpg 4 83 11

Stráž času série

1. díl >

Vynález stroje času s sebou přináší spoustu nových vzrušujících možností a také mnoho dříve neznámých a nepředvídaných problémů. Kromě vědců kteří vítají možnost zkoumat historii se v nejrůznějších etapách vývoje lidstva objeví hodně těch, kteří nejsou spokojeni se svou současností nebo s některým úsekem své minulosti. Pokoušejí se ji tedy změnit. A tak musí vzniknout i nová „časová policie“.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Sci-fi

Vydáno: , Talpress
Originální název:

The Time Patrol


více info...

Přidat komentář

Mr.JaroCZ
17.09.2020

Mohu-li srovnat, pak překlad Václava Kajdoše (titul Strážci času) byl čtivější, než překlad Veroniky Volhejnové (titul Stráž času). A to je škoda...

kokrokr
27.05.2020 4 z 5

Čtenáři milující historii a cesty časem nemají co řešit. Některé povídky jsou ale zbytečně dlouhé a jejich děj plyne dost pomalu. Nejlepší čtenáře však za odměnu možná navštíví i Danellián a třeba jim prozradí jejich osud nebo čísla do sazky.


Disease
05.02.2020 3 z 5

Ve své době asi opravdu pecka, dnes už spíš pro nostalgiky. Čím delší byly povídky, tím hůře se četly.

B4LU
06.12.2019 3 z 5

Taková pohodová četba. Ten koncept cestování časem je sice zajímavý, ale není příliš rafinovaný a s nejasně nastavenými pravidly. Pokud ale člověk od tohoto odhlédne, pak ho čeká příjemná oddechová četba z různých historických období a jejich paralelních realit.
Vracet se k tomu nebudu, ale špatné to není.

Boby17
30.09.2019 4 z 5

Zajímavé čtení, jehož podstatou je snaha Stráže času zabránit uskutečnění alternativní historie. Nápad výborný, chvílemi ale příběhy byly dosti rozvláčné a v několika případech jsem se hůře orientoval ve jménech a rodových a rodinných vazbách. Jinak ale docela spokojenost a k tomu čtyři hvězdy.

madem
28.07.2018 4 z 5

Manson Emmert Everard tak nějak po válce neví, co s životem, se přihlásí na inzerát hledající mladé muže s dobrou fyzickou kondicí. Z dobře placené práce se stane hlídání správného běhu dějin.
Po ukončení akademie hned po první akci poruší on a jeho kolega několik pravidel a stane se nevhodným pro stálou práci. Proto je jmenován nezávislým strážcem: vyslaný řešit problém v kterémkoliv místě a čase.
Problém s povídkami je ten, že kdykoliv se začtete, ony končí. Snad jen poslední tři mají každá přes sto stran a zážitek z nich je velkolepý.

Lidka_c
06.11.2017

To je tak, když seč člověk na něco těší...
Předchozí vydání z roku 1970 bylo notně osekané a cenzura se opravdu vyřádila. Přesto to byla moje oblíbená knížka.
Je pravda, že tato knížka je tlustší (miluji tlusté knížky!), ale plná překlepů a pravopisných chyb. Nedá se to číst.

Bulba
30.10.2016 5 z 5

Kdysi jsem četl výběr, který u nás vyšel a teď jsem si přečetl úplné vydání. Delší povídky mají více historický charakter, kratší jsou akčnější. Jedná se o klasiku na téma cestování v čase.

poiu
09.12.2015 4 z 5

Moc příjemně se mi tato kniha četla, dobrodružství nezávislého agenta Stráže času Manse Everarda mě bavily. :-) Byl to takový zajímavý výlet do historie, poučný, čtivý... Trochu mi tam ale chyběly třeba nějaké příběhy z bližší minulosti (divoký západ, 1WW... apod.)

Čtyři hvězdičky dávám kvůli povídce Smutek Góta Odina, který mě štval tím, jak se tam ten "Poutník" neustále vracel, nedokázal se odtrhnout od té "svojí" rodiny a jak neustále zasahoval do minulé časové linie :-/ .... Ani mi ho na konci povídky nebylo líto.

Jinak by to bylo za 5 * :-)

Skip
14.02.2015 4 z 5

Cestování časem a agenti Stráže na různých časových i prostorových úsecích. Všelijakým těm smyčkám a přesmyčkám jsem moc nerozuměl, ale naštěstí s nimi autor moc nezahlcoval, takže jsem si docela užíval všechny ty příběhy propojené nezávislým agentem Stráže času Mansem Everardem. A jelikož se všechny odehrávaly v minulosti, tak jsem se i poučil, když jsem zabrousil na Wikipedii, abych se podíval, jak to bylo třeba s městem Tyr, gótským králem Ermanarichem atd.

kilometr
27.05.2013

Knihu nebudu hodnotit,protože jsem ji po přečtení cca 100 stan odložil.Přišla mi nezajímavá.Doporučil mi ji spolucestující na trase Vsetín-Valašské Meziříčí.Pěkně jsme si o knihách pokecaly.Snad příště dostanu lepší tip....:-).