Stravou proti zánětu

Stravou proti zánětu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357744/bmid_stravou-proti-zanetu-7V4-357744.jpg 4 34 11

Ve chvíli, kdy nás imunitní systém začne chránit proti toxinům a škodlivým látkám ve stravě, vodě nebo ovzduší, spustí se v našem těle zánět. Jako přirozený biologický proces reaguje na vnější podněty proto, abychom zůstali zdraví. Problém nastává tehdy, když v těle přetrvává a přechází do chronického stavu. Jak autor popsal ve své knize Zánět - skrytý zabiják, zvyšuje kaloricky bohatá, na živiny a antioxidanty chudá strava v současné konzumní společnosti tendenci k dlouhodobému a často neviditelnému zánětu a s ním spojených civilizačních nemocí, jako jsou alergie, autoimunitní nemoci, cukrovka, obezita, srdečněcévní nemoci, psychické poruchy nebo nádorová onemocnění. Lidé pravidelně konzumují mnoho potravin, které jim nedělají dobře. Po provedení stravovacích změn a vynechání některých druhů, na které může tělo být citlivé nebo přímo alergické, zpravidla netrvá dlouho a začnou se cítit lépe. Tuto knihu jsem autor připravoval na základě praktických zkušeností a moderních vědeckých poznatků. Zahrnuje srozumitelně popsané principy protizánětlivé stravy i originální a nutričně vyvážené recepty splňující zásady protizánětlivé stravy. Je návodem, který vám pomůže sestavit si vlastní jídelníček z potravin, které působí protizánětlivě a snižují riziko chronických nemocí. Najdete zde recepty pro všechny příležitosti, předkrmy, přílohy, saláty, polévky, hlavní jídla bezmasá i s masem a dezerty.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Eminent
více info...

Přidat komentář

Kvítek84
29.12.2021 3 z 5

Pro mě opáčko toho co už od zdravém stravování znám, ale poslední dobou bohužel moc nedělám. Inspirace na nějaký nový recept určitě dobrá!

Lucie_1986
04.12.2021 5 z 5

Knihu jsem si vypujcila v knihovne a pro muj ucel plne poslouzila - zanet v tele pro me nebyla hlavni problematika, chtela jsem spise dalsi informace o kontretnich potravinach, o specialnich jidelniccich apod. V zaveru knihy spousta receptu vztahujici se k tematu knihy.


Chloe12
15.04.2021 5 z 5

Skvělá kniha do začátku. Když onemocníte jste většinou zahlceni informacemi a je těžké se zorientovat, co vlastně dělat. Co je špatně a co dobře? Pokud vás trápí autoimunitní onemocnění nebo se zabýváte protizánětlivou stravou v dnešní těžké době, kdy péče o naši imunitu je více než důležitá, sáhněte po této knize. Dá vám srozumitelné počáteční informace a vám nepůjde hlava kolem.

elyonka9643
03.09.2020 3 z 5

Pro někoho, kdo neví o benefitech paleo stravy vůbec nic, tak ideální kniha do záčátku. Ale pro mě, která už jsem podobných přečetla několik to nic moc kromě pár nových receptů nepřineslo.

Metroušek
24.02.2020 4 z 5

Protizánětlivá strava je chutná, rozmanitá a zdravá, a považuji ji za jednu z úplně nejlepších možností, jak bychom se měli stravovat. Knížka si udržuje Frejův vysoký standard, a ačkoli nejsem příznivcem kombinace s recepty, které mám raději jako samostatnou kuchařku, respektuji, že to může být pro mnohé čtenáře výhodou. Z vlastní zkušenosti vím, že zkombinovat Frejovy zásady s Kuchařkou ze Svatojánu znamená móc chutnou a zdravou baštu. Nic lepšího vám opravdu nemůžu doporučit.

Nelly
13.02.2020 4 z 5

Super knížka se zajímavými informacemi. Některé recepty jistě využiji, jen peněženka bude sténat...

Olous1
19.01.2020 4 z 5

Perfektní kniha,jen ty recepty asi moc dělat nebudu,spíš poslouží jako inspirace.

Stani95
14.08.2019 5 z 5

Výborná kniha se zajímavými recepty, ke kterým se budu vracet.

Gibis
20.07.2018 5 z 5

A to jsem si myslela, jak zdravě jím :) Vůbec jsem netušila, že některá zelenina mi může více škodit, než prospívat (rajčata, papriky, lilek, brambory...) Asi nedokážu ze dne na den úplně změnit styl svého stravování, ale určitě dokážu do svého jídelníčku zařadit mnohem více protizánětlivých potravin, jak nás David Frej nabádá: "Čím více protizánětlivých potravin zařadíte, tím budete zdravější" a ta myšlenka se mi moc líbí. Přehledné zpracování surovin do tabulek, čeho jíst více, čeho méně a co raději úplně vynechat. A vzorové jídelníčky....skvělé!

RenataP
01.05.2018

Že brambory zvyšují hladinu krevního cukru a působí na tělo podobně jako třeba bílý chleba, jsem nevěděla. Když si pročtete knihy Davida Freje, většinou velmi rychle pochopíte, jak strava dokáže tělo devastovat, stejně jako mu pomáhat k vitalitě. U téhle publikace jsem vděčná za její praktičnost, jídelníčky, vzory, recepty a…. hurá do toho! Je to vlastně tak jednoduché!

harena
21.01.2018 4 z 5

Stravou proti zánětu je pokračováním knihy "Zánět - skrytý zabiják. Dozvíme se, jakým jídlem můžeme bojovat proti jakémukoliv zánětu v těle a myslím, že velkým přínosem jsou jeho originální vzorové jídelníčky . Srozumitelně popsané principy protizánětlivé stravy nám můžou pomoci sestavit vlastní jídelníček. Praktické rady nejen pro nemocné..