Stockholm: Přísně tajné

Stockholm: Přísně tajné https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333680/bmid_stockholm-prisne-tajne-KFG-333680.jpg 3 51 21

Solveig Berg série

1. díl >

Stockholm - Přísně tajné je napínavý příběh o honbě za uznáním a láskou v současném Stockholmu, který se okamžitě po svém vydání stal bestsellerem ve Švédsku, Německu, Itálii a dalších zemích. Odehrává se v prostředí luxusních klubů, v atmosféře upadající slávy prestižních magazínů a klade čtenářům otázku: Komu vlastně můžeme věřit, hrajeme-li hru, ve které neplatí žádná pravidla? Jeho hlavní hrdinkou je mladá novinářka Solveig Berg. Kvůli osudové chybě přišla o práci a její okolí s ní nechce mít nic společného. Prázdnota a osamělost probudí k životu temné vzpomínky a Solveig je ochotna udělat doslova cokoli, aby se vrátila zpět na výsluní. Lennie Lee vydává úspěšný pánský časopis, žije v přepychovém bytě na té správné adrese a neustále je obklopen krásnými ženami. Ale najednou se něco stane. Prodeje prudce klesají, přátelé se od něho odvrací. Situace se zdá bezvýchodná, když Lennie dostane nabídku uspořádat pro vlivného podnikatele bombastickou oslavu. Odměna je dostatečná, aby vyřešila všechny jeho problémy – pokud ovšem Lennie přežije. Když je slavná modelka a bloggerka Jennifer Leone nalezena mrtvá, cesty Solveig a Lennieho se zkříží a kolotoč nebezpečných a bizarních vražd a událostí se začíná roztáčet.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , No Limits (David Laňka)
Originální název:

Sthlm Confidential , 2014


více info...

Přidat komentář

ZuzanaZ83
23.07.2023 1 z 5

Kniha z prostředí celebrit a mafie. Námět docela fajn, ale to zpracování bylo fakt strašné. Hlavním postavám jsem nevěřila ani slovo, děj a povaha postav strašidelně nedotažené. Tohle mi fakt nesedlo. Jediné plus jsou krátké kapitoly.

BlaV.
01.12.2022

právě čtu, je to psané dost divně, dle níže psaných recenzí nevím, zda ji neodložím, uvidím - ale pokud to píše autorka prostředí, které zná, může na tom být i něco pravdy - prostě lidé nejsou vždy kladní superhrdinové - jen se sami mohou považovat z něco lepšího, když mají peníze, mejdany, drogy.... - dočetla jsem a nakonec hodnotím jako ne zas tak špatné, trochu mi to připomíná některé knihy z českého prostředí (Vekslák, Mafie po česku apod.)


maličkán
12.09.2022 4 z 5

Bála jsem se do knihy pustit, když jsem tady viděla tak slabá hodnocení, avšak mile mne překvapila. Četla se skvěle, připomíná mi knihy od Jackie Collins.

cukrovka
14.01.2022 2 z 5

Postavy jsou nesympatické, nezajímavé. Děj nudný, bez nápadu. Jediným pozitivem jsou krátké kapitoly.

Aghatte
16.04.2021 odpad!

Naprostá ztráta času.... Zbytečně potištěné stránky. Nedá vám to nic, jen pocit marnosti.

alabra
16.10.2018 3 z 5

Jednoduchý děj, ploché postavy, nenáročné odpočinkové čtení.

cérka
24.08.2018 2 z 5

Knížku jsem si vyhlédla jíž před delší dobou, tuším že byla prezentována jako hit knižního čtvrtku, a já se na ni hodně těšila. Očekávala jsem kvalitní severskou krimi a dostalo se mi nepromyšleného, jednoduchého, brakového, bulvárního románu. Kompletně všechny postavy mi byly nesympatické. Ze začátku jsem se jen stěží orientovala v ději i v jednotlivých postavách. Prostě, opravu nic moc!

MichaelaBublina
19.08.2018 1 z 5

Knížka mi připadala o ničem, alespoň jsem nezachytila žádnou zajímavou myšlenku. Hodně jednoduchá, vlažná, nutila jsem se alespoň 100 stran přečíst, ale pak už to nešlo. Kdo koho zabil je jedno, tak nějak by to zasloužily všechny postavy...

Mandlevest
12.05.2018 3 z 5

Nic moc. Čte se rychle, ale to je asi jediné pozitivum.

Terez67
06.05.2018 4 z 5

Na to, že detektivky nečtu tak tahle se mi líbila jako nic extra ale byla napínavá a byla čtivá :) takže za mě dobrý :) ale vrátím se k romantice zas :) jako dala bych 3,5* ale bohužel to nejde :)

baroo
30.03.2018 3 z 5

Nebylo to zase tak strašné. Jen nečekejte severskou detektivku jak je známe, tohle je velmi jednoduchý společenský román s vraždou.

babsi66
21.02.2018 2 z 5

Měla jsem trochu dojem, jakoby autorka přes víkend sjela všechny možné kriminálky, vyzobala z nich ta největší klišé a vše je nacpala do téhle knížky.

Vcelku slibnou anotaci ve výsledku dost kazily podivně vystupňovaný děj, který v podivně zvolených momentech ustrnul, aniž by byl zřejmý důvod či účel. Výsledkem je nulové napětí a skomírající zvědavost čtenáře. Popisy luxusního života mě také nijak nebraly a šablonovité postavy, z nichž mi nebyla sympatická ani jedna, to také nevytrhly.

Evidentně tedy ne každá severská krimi je skutečnou severskou krimi.

ŠtěpikB
24.11.2017 2 z 5

Kniha se dobre cte, ale neprijde mi, ze by to byla takova pecka, jak se o ni pise... jednoduchy detektivni pribeh je obalen zivotnim stylem tzv high society s jejich povrchnim vnimanim sveta. Spousta zbytecne omacky okolo, konec az trochu komicky. O chybach v textu radsi nemluvit!

faba
06.11.2017 1 z 5

Čtení této knihy bylo pro mě utrpením. Dal jsem na čtenářské recenze a bohužel nejsem naladěn na stejné vlně. Vůbec se mi to nelíbilo. První třetina knihy byla nuda, nuda a zase nuda. Nic se tam nedělo. To co tam hrdinové řešili za problémy, tak to jsem vůbec nechápal. A jestli takto žijí (a určitě žijí), tak nás potěš příroda. V druhé se děj začal rozvíjet, ale žádná sláva to nebyla a třetí třetina... vlastně už nevím jak to skončilo a o čem to bylo. Není všechno severské „severské". Škoda peněz za tuto knihu.

bgott
10.10.2017 1 z 5

Knížku jsem dočetla, ale byla to škoda času. Něco tak slabého jsem nečetla už dlouho.

zdendula31
16.08.2017 2 z 5

Slabší průměr..moc mě nenadchla.

Hana62
20.06.2017 3 z 5

Nic moc. Mám ráda severské detektivky, toto ale není typická detektivka. Zklamání...

rottovat
12.05.2017 3 z 5

Na knihu mě nalákal rozsáhlý rozhovor s autorkou, ale po přečtení samotného díla musím říct, že se mi tedy nelíbilo. Čte se to velmi rychle, jazyk je prostý a ničím výjimečný. Ale celkově mi příběh přišel plytký, vyumělkovaný, čišela z něj až přílišná snaha o dokonalost s cílem dosáhnout úrovně špičkových spisovatelů typu Larsson, ve výsledku se však jedná o průměrný příběh s podivnými postavami (chvílemi jsem měla pocit, že čtu román pro teenagery) odehrávající se v bizarním prostředí módního časopisu. Všechny ty popisy luxusních značek mi přišly tak nějak mimo mísu. Když to shrnu, tak jako oddechovka před spaním je to dobrý, ale že byste se nemohli dočkat, až se vrhnete na čtení, abyste věděli, jak to bude pokračovat dál, tak to ne.

Pavlnka
08.05.2017 2 z 5

Ani jsem nedočetla. Drhla hned od začátku a po 120 stránkách, které mě vůbec nezaujaly, jsem to vzdala.

konicekbily
08.05.2017 3 z 5

Rádoby zrychlené akční čtení ze života současného "mladého" Švédska. Nevidím to na nic lepšího než je průměr.

Autorovy další knížky

Hanna Lindberg
švédská, 1981
2017  57%Stockholm: Přísně tajné
2018  88%Stockholm: Recept na vraždu

Kniha Stockholm: Přísně tajné je v

Právě čtených1x
Přečtených62x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce44x
Chystám se číst48x
Chci si koupit6x