Stíny před úsvitem

Stíny před úsvitem https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292424/bmid_stiny-pred-usvitem-EOY-292424.jpg 5 25 8

Z nejhlubších temnot až ke světlu lásky k sobě… Přišli jsme na svět, abychom byli šťastní. Taky vám celý život říkali, že štěstí druhých je přednější než to vaše? Že se máte obětovat pro jiné, jinak budete sobci? Že musíte dělat, co po vás kdo žádá, jinak vás nikdo nebude mít rád? Nejspíš ano. A je to veliká lež. Určitě jste také slýchali, že sebeláska smrdí. Tak ani tohle není pravda. Láska k sobě je klíčem ke štěstí. Autorka vyrůstala v poklidné krajině uprostřed divoké přírody Utahu, ale přesto její dětství zdaleka pokojné nebylo. Za zbožnými fasádami obyvatel mormonského města se skrývala čirá hrůza. Teal, dívenka nadaná mimosmyslovými schopnostmi, v nich budila strach a nelibost. A už v útlém dětství upoutala pozornost člověka, který pod maskou úctyhodného občana ukrýval pravou tvář sadistického devianta. V jeho rukou vytrpěla nekonečných třináct let brutálního zneužívání. Když se jí konečně podařilo uprchnout, byla z ní zlomená, bezmocná bytost na pokraji sebevraždy, plná bolesti a nenávisti k sobě. Jenže se nevzdala. Započala svou cestu z propasti zoufalství, z nejhlubší temnoty… až se nakonec, krůček po krůčku, vynořila na světle. Naučila se milovat nejen ostatní, ale i sebe. Naučila se odpouštět a zvítězila. Dnes učí jiné po celém světě, jak také oni mít rádi sami sebe. Teal ve své knize bez příkras vypráví svůj šokující příběh, ale současně ukazuje cestu a vysvětluje metody, s jejichž pomocí se lze uzdravit i z nejhoršího utrpení. Nabízí komplexní sadu 29 praktických „nástrojů“, ze kterých si každý může pro sebe vybrat ty pravé. Tealina slova vám budou rezonovat v duši ještě dlouho poté, co tuhle knihu dočtete a povedou vás na cestě ke štěstí a sebelásce – bez ohledu na to, kdo jste a čím jste si v životě museli projít.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Shadows before Dawn , 2015


více info...

Přidat komentář

bosorka@
21.09.2023 4 z 5

Na mne je celkový dojem/styl knihy příliš americký. Když si tohle odfiltruji do umírněného rámce skutkové stredoevropske podstaty samotného příběhu a smyslu takové katarze, je to přesto silná a uvěřitelna (u mormonu bohužel dost běžná) věc. Autorka tu u nás byla v duši K viz youtube a působila trochu sympatičteji a trochu mene otravne než v knize. S touto formou sebeprijeti se lze částečně ztotožnit a někomu s podobnou naturou snad může pomoci. Je z toho vseho mozneho přesto nejvice patrny, ještě jeden velmi emotivní a silný, pusobivy dojem z nepodlehnuti naprosto zoufale situaci a vydrapani se po svem zase k sobě což bezvýhradně oceňuji.

DYRKA98
12.08.2021 5 z 5

super kniha


Jandýs
09.09.2019 3 z 5

Když jsem knihu rozečetla, byla jsem upřímně trochu vyděšená, že se vše bude točit kolem tajemna a nadpřirozených schopností.. nicméně po tomto úvodu přišla již autorka s povzbuzujícímí a inspirujícími návody, jak se postavit před zrcadlo a uvidět se v celé svojí kráse, spatřit a vyrovnat se s tím, jací jsme bez srovnávání s ostatními, jak dosahnovat pomocí malých krůčků osobního štěstí a zdolávání životní cesty. Kniha byla v této části určitě přínosná.

petulikk
04.02.2019 5 z 5

Možná nejsilnější kniha z ranku osobního rozvoje.

Jeronym
24.12.2018 5 z 5

Zjistil jsem, jak důležité je, mít se rád. A mám se rád. :)
Co, já se miluji. :D A budu se milovat víc. Doporučuji vám to samé. Mnoho věcí teď vidím jinak. Další vzoreček, co zapadá do rovnice a navíc s pozitivním znaménkem. Tolik podstatných informací (že ani nedokážu popsat, ale klidně si rád popovídám), které mi do všech dosavadních poznatků o světě sedí...
Pro mě kniha číslo 1 v duchovní oblasti.

Leliel
31.01.2018 5 z 5

Nejsem duchovně založený člověk. Knihu jsou si koupila, protože mě zajímal příběh autorky a tak mě docela mrzelo, že mu byla věnována jen necelá třetina knihy. (Zejména proto, že nesnáším nedočtené knihy a děsila jsem se dvouset "osvícených" stran.) K mému překvapení nebyl ale zbytek vůbec špatný. Když si člověk odfiltruje ty "vesmírný věci" (což jde překvapivě snadno), nejen že to pořád dává smysl, ale vlastně to byla čtivá psychologická příručka. Určitě doporučuji nejen těm, který hledají lásku sami k sobě (kterým je kniha určena), ale i těm, kteří chtějí pochopit, jak to v hlavě lidí, kteří si prošli ehm sra***, funguje.

TamaraKrejčí
06.12.2017 3 z 5

Moc mě to nevzalo, kdyby to byl vymyšlený příběh, řeknu si OK. Ale, že se tady mluví o realitě, teda nevšedního dne, tak za mě ne. Příliš mnoho utrpení a osvobození jako, jen tak?? mnoho věcí mezi nebem a zemí a přitom ne a ne se z toho dostat?? Ikdyž mám tolik nadpřirozena v sobě??

Varvara
16.05.2016

Jsem teprve na začátku, ale ten vypadá dost slibně!
"Neměla jsem se ráda a neměla jsem nejmenší potuchy, jak se mít ráda. Už sama idea sebelásky mi byla odporná. Vyrostla jsem v rodině, která nade vše vyzdvihovala nesobeckost, oběť a službu, takže už samotný koncept sebelásky mi připadal jako zločin. Sebelásku jsem viděla jako satana, který se snaží zničit ušlechtilou stránku mé povahy a připravit mě o šanci být milována někým jiným. ... Musím přijít na to, jak se milovat. Vyzkouším úplně všechno. Zdálo by se, že existuje nepřeberné množství různých teorií. Lidé zabývající se problematikou osobního rozvoje a svépomoci hovoří o lásce k sobě neustále, ale většina z nich neví, co sebeláska opravdu znamená. Budou vám vykládat od rána do večera, že se musíte mít rádi, a vypočítávat důvody, proč se máte mít rádi, a dokonce vám i vysvětlí, proč si lásku zasloužíte. Ale nikdo vás neučí, JAK to udělat nebo jak ta sebeláska vypadá v praktickém životě." A tak si Teal musela najít vlastní, efektivnější způsob, o kterém píše vzápětí.

Štítky knihy

zneužívání sebeláska

Autorovy další knížky

Teal Swan
americká, 1984
2016  90%Stíny před úsvitem
2017  89%Návrat k sobě

Kniha Stíny před úsvitem je v

Právě čtených6x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst45x
Chci si koupit19x