Stíny minulosti

Stíny minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232411/mid_stiny-minulosti-TVE-232411.jpg 4 71 18

Katy Wadeová se po desetiletí práce pro impérium vysoce postavené rodiny Gilchristových rozhodne založit si vlastní podnik. Před odchodem však musí vyřešit poslední problém. Gilchristovi potřebují zachránit svůj záhadně se snižující majetek, a pro tu práci se hodí jen jediný muž - Luke Gilchrist. Příbuzní ho celý život nutili platit za skandál jeho otce a Luke přísahal, že se domů už nikdy nevrátí. Katy teď musí Lukea přesvědčit, aby využil svých obchodních zkušeností a rodině pomohl. Stačí však, aby pohlédla do jeho podmanivých zelených očí, a pochopí, proč ho ostatní označují za mizeru.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Family Man , 1992


více info...

Přidat komentář

pip11
28.07.2021 3 z 5

Tak tento příběh mě zrovna nenadchl. Prostředí ani postavy mě nezaujaly tak, jak jsem očekávala. Místy to bylo ucházející, avšak celkově jen průměr.

Kudík
01.02.2021 4 z 5

Katy, za těch cca 10 let při práci pro Gilchristův klan, poznala jejich typickou charakteristiku až musela začít jednat s jedním mírně atypickým, a to Lukem. Sice se mi moc nelíbilo, jak o něm z počátku ostatní mluvili jako o parchantovi, i když nesplňoval ani jednu definici tohoto slova. Jeho pokus o vaření, boj se špenátem a hlavně "pořízení" Zeka bylo působivé, a i vtipné. Katy byla takový až naivní "anděl", ale zase s příkladnou péčí o ml. sourozence. Z postav se mi však nejvíc zamlouvala Liz, škoda, že nedostala více prostoru a hned po ní Zeke s miskou a pánečkem. :)


mikika
06.08.2019 3 z 5

na to, že jde o harlekýnku z 90.let, to není až tak úplně blbé a zastaralé, holt Paní spisovatelka.

angelbooks
18.05.2018 5 z 5

Skoro naráz jsem začala číst dvě knihy od mé oblíbené autorky a tak jsem nevěděla, kterou dočíst dříve. :D
Nejprve bych chtěla zhodnotit obálku, tak opravdu nic moc, ale mám ráda citát: ,,Nesuď knihu, podle obalu.'' A tak jsem knihu nesoudila podle obalu, ale příběhu.

Začátek se tedy trošku natáhl na pár stránek, ale pak už se to četlo jedna báseň. Občas mě iritovala stará dáma, ale jinak to je skvělé dílo. Dávám plný počet a doporučuju. :)

tanja
04.04.2018

Zase další knížka s naprosto ošklivým a a nesouvisejícím obrázkem. Přitom v originále jsou tak hezké. Mělo by se dodržovat u knížek původní návrh autorky!

ardeas
02.11.2017 3 z 5

Tak aby bolo hneď na začiatku jasné, Katy má divný charakter. Na to, ako sa opisuje a pokladá za tvrďáčku, tak je samá mäkota. Vážne. Luke jej to stále opakuje. Vždy verí v to "dobré" a aj sa podľa toho správa. To, že si vie zakričať, ešte neznamená nič.
Celkovo je to biznis román s prídavkom erotiky. Nič nové, čo by som už nečítala. Luke, ktorý má dobre spracovaný charakter, je nosným prvkom, ku ktorému poopierali ostatné postavy.

Laf
12.08.2017 4 z 5

Pěkné, místy napínavé, čtení. Zajímavé zápletky a sympatické postavy. Pohodové čtení pro chvíle klidu.

renefer
08.03.2017 4 z 5

Kniha se moc dobře četla, nebyl to až tak velký slaďák a opravdu jsem se u čtení bavila. Mé velké sympatie získal Zeke - pes s miskou :-) Hvězdičku dolu za postupné zhloupnutí hrdinky, která mi ze začátku byla velmi sympatická ,ale pak se tak nějak změnila v hloupoučkou naivku.

konimka
11.02.2017 3 z 5

Je to takové milé odpočinkové čtení pro ženy, ale musím říct, že už jsem pak byla chvílemi alergická na neustále se opakující slovní spojení, že je Katy anděl /strážný/, a že Gilchristovi dost často přirovnává k čarodějnickému sabatu, jak všichni chodili pouze v černé atd....

Nikol18
23.10.2016 4 z 5

Jde poznat, že jde o dřívější knihu, styl je hodně quickovský, ale zbytečně melodramatický a zdlouhavý. Děj jako takový je zajímavý, ale jelikož se nejedná o paranormální romanci nebylo moc dobré, že Gilchristovi Katy neustále přirovnávala k čarodějům a čarodějnickému sabatu, kdyby to bylo občas, nebylo by to tak zlé, ale bylo toho tam až příliš, ale nakonec se to dalo snést, kniha skončila jak jsem předpokládala a bylo to příjemné čtení, ale přeci jen mám raději knihy s paranormálním nádechem, přesto těmi obyčejnými nepohrdnu.

abulis
20.09.2016

pro DK197: paní Amanda rozhodně neopisovala od té madam co napsala odstíny šedi, stačí se podívat na rok vydání obou knih ;-) (pro pomaleji chápající - rok vydání v originále)

Zuzara
10.03.2016 5 z 5

Kniha se mi líbila, je psaná čtivě, možná trochu zdlouhavě, ale jinak pro příjemný odpočinek

malen
04.11.2015 2 z 5

Pro mne druhá a myslím, že i poslední, kniha od této autorky. Vůbec mne nenadchlo.

DK197
20.10.2015 4 z 5

Při popisu rodiny Gilchristových jsem si vzpomněla na dvě věci - Addamsovu rodinu a Stmívání. :D Ale žánrově ani jinak to k tomu nepřirovnávám. Naopak bylo příjemné mít v popředí atypickou rodinu, která není atypická vlivem toho, že jsou hříčkou scifi, ale prostě tím, že jsou to atypičtí lidé.

Podobnost s 50 odstíny šedi ve stylu - on vášnivý samec, ona nezkušená a křehká, mě trochu nakrkla. A málem rozesmála. Jo vím, že padesát odstínů bylo terno (podle vražené reklamy), ale to neznamená, že už nic jiného lidi nebudou chtít číst.

Jestliže však tohle pominu, kniha mě dostala. Super propojení romantiky s erotikou. Nebylo to ani nepřeslazené, ani nevkusně porno-tické.

Kniha má několik zápletek, z toho jednu podnikatelskou, a všechny se nakonec zaplétají do sebe a utvrzují člověka v tom, že vše může souviset se vším. A párkrát jsem se zasmála.

Takže ano, nadchla mě.

misa-
05.10.2015

Nedočetla jsem. Jak mám tuhle spisovatelku ráda, tak tohle se jí nepovedlo. Škoda

putpuda
16.08.2015 3 z 5

Tak, dnes jsem se prokousala do konce, no nevím, pro mě až moc "slaďárna". Chtěla jsem ji odložit, (v každé druhé větě je někdo čarodějnice nebo čaroděj :o), pak jsem si to rozmyslela..... když už jsem začala, tak ji dočtu, ale přišlo mi to spíše jako dívčí román. No třeba mi zrovna nesedla tahle kniha, byla to má první od Amandy. Tak zkusím ještě jinou a uvidíme, buď mě to chytne nebo ne.....

zdenka700
14.05.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, taky mi chvilku trvalo, než jsem ji sehnala. Z počátku mě překvapilo, historie rodiny Gilchristových. Nejzajímavější a nejúchvatnější věcí celé knihy pro mě bylo, jaké vlastnosti měli postavy, jak to bylo propracované. Prostě skvělé.

kika 13
23.02.2013 4 z 5

Romantický děj láska to se čte samo.

Autorovy další knížky

Amanda Quick (p)
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Stíny minulosti je v

Přečtených107x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce94x
Chystám se číst27x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x