Štěstí
Autor: Jiří Stránský
Soubor deseti povídek českého scénaristy se vrací do 50. let mezi politické vězně, kteří byli často za nicotné prohřešky internováni v pracovních táborech. V částečně autobiografických povídkách si autor všímá zdánlivě všedních situací, okamžiků. Oproti předchozímu vydání rozšířeno o povídky Žabák, Legendy a Citron.
http://www.databazeknih.cz/images/73_/730/-7930.jpg 4.54Žánr: Literatura česká - Povídky
Rok vydání: 1998, počet stran: 196 (více)
Nakladatelství: Hejkal
Rok vydání originálu: 1969
Vazba knihy: vázaná
ISBN: 80-86026-04-3
Nejprve se musíte přihlásit.
Komentáře knihy Štěstí:
Kačudovič + 1

Některé povídky tvoří základní kámen scénáře pro filmovou verzi Zdivočelé země, konkrétně její části odehrávající se v kriminále (zejména povídka Žabák.) Autor představuje prostřednictvím několika jedinců onu nezvratnou vnitřní sílu, kterou potřeboval každý, aby v takovém prostředí, jakým byly uranové koncentrační tábory přežil se ctí. (02.02.2012)

Autor knihy:

Jiří Stránský