Štěně

Štěně https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32012/mid_stene-K26-32012.jpg 3 29 9

Zkušený vojenský velitel Erell Gouach odchází na konci války na pustou planetu na samém okraji Galaxie. Touží po samotě, po klidu. Ten mu samozřejmě není dán. Vyslyší volání o pomoc linoucí se z hlubin Vesmíru a v tu ránu mu opět jde o život.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

Le Laupiot , 1991


více info...

Přidat komentář

Meda77
06.12.2021 3 z 5

Vcelku odsýpající akční scifi střílečka, ačkoli může působit přímočaře a tuctově, tak jde o docela dobrou čtecí jednohubku na cestu nebo na vyprázdnění hlavy. Lepší 3.

ArtomMozkovič2
16.09.2020 3 z 5

Pokud člověk hledá pomalejší akci ,však zajímavou tak je na správné adrese, ale pokud považujete od knížky nějakou myšlenku,názor i filozofický smyšlení, tak jste absolutně na špatném místě. Jediná úvaha je jen opsaná fráze jak je politika špatná,přece to znáte.Však kdo neočekává od Sci-fi nějaké moudré smyšlení.


Dédečko75
05.09.2020 5 z 5

Skvělé scifi

ludek.n
18.04.2018 3 z 5

Jednoduchý a nevýrazný příběh bez vyšších ambicí, namíchaný z klasických ingrediencí: trocha akce, trocha filozofie, trocha sentimentu, to vše obalené vojenskou maskáčovou dekou a vražené do kosmického prostoru. Rozuzlení je natolik okaté a předvídatelné, že těžko někoho ohromí. Je to takové to čtení do vlaku, které ukrátí dlouhou chvíli, ale po dočtení už po něm člověk ani nevzdechne.

Souteska
24.10.2016 5 z 5

Já tu knihu miluju! Ano, je to střílečka, postavy asi nejdou moc do hloubky, na druhou stranu v tak malém rozsahu vystihl autor dost věcí - pocity hlavního hrdiny z války, naděje na nový život, každodenní radosti. A popis akcí je podle mě brilantní, pletky s vojáky autor nezapře. Super čtení na vyčištění hlavy, kdo neholduje dlouhatánským psychorománům, najde moc pěkně napsaný scifi příběh.

Zelený_Drak
01.02.2015 1 z 5

Číst se to dalo, svým způsobem to bylo poutavé - člověk byl zvědavý, jak to skončí. Planeta, na které se většina děje odehrávala, je dobře popsaná a atraktivní. Problém je příběh a jeho hrdinové. Co se týče vyjadřování vnitřních hnutí hlavního i vedlejších hrdinů, je to bída. Zápletka je velmi jednoduchá. Vlastně se jedná o kombinaci protiválečné a protikorporační sci-fi. Překvapivé je, že autor předpokládá fungování nějakých oficiálních orgánů či médií, i když nepřítelem je společnost, která má zjevně dost prostředků k uplácení na mnoha úrovních. Účelem celého díla je vyjádření myšlenky, že politika je prohnilá a svět by měly řídit počítače s malou skupinou nezkažených lidí. Takže utopie.
Zachycené problémy jsou ale i po necelém čtvrtstoletí od vydání knihy velmi aktuální.

Ben Nevis
24.10.2012 3 z 5

Nezaujalo mě to ani jako protiválečná agitka ani jako akční střílečka. Čekala jsem víc emocí, víc informací o hlavním hrdinovi, ale hlavní část knížky se věnuje boji proti nezajímavému protivníkovi. Scifi svět, ve kterém hrdinové žijí, by mohl být hlouběji zpracovaný. Samotné "štěně" je nakonec jenom okrajovou záležistostí, možná drobným katalyzátorem motivací.

RimmerCZ
16.02.2012 4 z 5

Tahle knížečka mě velice upoutala. Neumím přesně říct čím, nejspíše hlavním hrdinou, kterého jsem si zamiloval. Obálka vypadá brakově, nicméně její obsah je pro mě velice zajímavý. Dýchá z toho trochu amatérština v názvech (hlavně zbraní), ale nevím, zda to není překladatelem a beztak to je jedno.
Velice pěkné počtění na cesty.

Márinka
30.11.-0001 2 z 5

Na obálce knihy s názvem Štěně je medvídě. Jako malá holka jsem se těšila na roztomilého galaktického huňáče a ono je to klučičí střílečka :o).

Štítky knihy

akční antimilitarismus

Autorovy další knížky

Paul-Jean Hérault
francouzská, 1934 - 2020
1992  66%Štěně
1992  62%Stavitelé světa

Kniha Štěně je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce42x
Chystám se číst3x