Štěky Broka Špindíry

Štěky Broka Špindíry https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139083/bmid_steky-broka-spindiry-cgn-139083.jpg 4 52 12

Štěky Broka Špindíry série

1. díl >

Připravte se na pořádnou psinu! Brok je obyčejný podvraťák, jehož život je stejně pestrý, jako jeho původ. A těžký. Ze všech stran ho ohrožují kočky, nedostupné feny, plíživí sloni, naštvaní kreslíři, agresivní hospodští, bulvární patníkoví novináři, popudliví kouzelníci, snobská prasata a dokonce i celý cirkus. Ovšem klid, bude to legrace. Aspoň pro nás. Jeden z nejlepších (ne-li vůbec nejlepší) českých stripů se konečně objevuje v důstojném (a především kompletním) vydání. Na stránkách této knihy můžete sledovat Broka celé čtyři roky jeho psího života... což je 28 let lidského života – a to už je nějaký špalek! Tak to prožijte s ním. Koneckonců, pes je přítel člověka. A co byste pro svého přítele neudělali?... celý text

Přidat komentář

alishek
16.12.2023 3 z 5

Musím říci, že bohužel mne to tolik nezaujalo, prostě na kocoura to nemá, tohle mě dovedlo se maximálně pousmát.

Štěpinambura
14.09.2023 5 z 5

Perfektní a zábavná kniha - takhle jsem se dlouho nezasmála!


Lka
01.01.2022 4 z 5

Humorně povedený komiks. Líbilo se mi, jak se Brok obrací na ilustrátora. Naopak mě moc nebavila část z cirkusu.

trudoš
07.12.2020 5 z 5

„Už jste se někdy ráno probudili a zmlátilo vás vlastní delirium?“
Tohle se vážně povedlo. Komika sice asi neuspokojí vysoké intelektuální nároky, ale jako relax plný lehkého humoru poslouží perfektně. Sledujeme osudy svérázného psiska od jeho přežívání na ulici přes pobyt ve zvířecím útulku až po konečné nalezení nového domova v cirkusové aréně. A přestože by se mohlo zdát, že většina vtipu bude založena na pointách, jimž porozumí jenom pejskaři, autor sází spíš na lety prověřenou inspiraci Murphyho zákony.
Brok Špindíra tak možná nedonutí k záchvatům celodenního smíchu, ale vtipný je dost a v některých momentech i překvapivě autentický. Jde o jednoduché skeče, které fungují, aniž by přitom byly křečovitě chtěné. Jistě, není to Garfield ani Snoopy, ovšem právě v tomhle je kouzlo celého komiksu. Petr Kopl nekopíruje nejúspěšnější novinové stripy, ale daří se mu vytvářet něco zcela vlastního, čím může směle konkurovat slavnějším kolegům. Držím palce, aby nadhled vydržel sérii co nejdéle.

Corso
06.08.2020 4 z 5

Prijemne prekvapenie. Je to pekne nakreslene, neodflaknute, stripy maju pointu a je to vtipneeee. Naozaj. Existencialne unudeny (a nudny) Garfield moze ist handry fajcit oproti tomuto dielku.

bibi.r
28.11.2019 3 z 5

Některé "štěky" byly vtipné a některé spíše trapné. Neurazí / Nenadchne.

iceVS
23.09.2019 4 z 5

Psí život :-)
Moc mě tedy nebavila ta cirkusová část, ale jinak dobrý.
Psích komiksů není nikdy dost.

p3tris
27.04.2019 5 z 5

Pes, který se vyrovná těm nejslavnějším kocourům? Ano! A ještě jednou ano! Brok je neskutečně vtipný a i když ke konci už trošičku ztrácí koule, stejně je to jeden z nejleP(S)ÍCH stripů vůbec. A mě jen může těšit, že je z našich luhů a hájů. Kolika roků se psi vůbec dožívají? 12-ti? 16-ti? Já doufám, že to alespoň na dvě knížky u Broka ještě bude.

niki-chan
09.02.2019 3 z 5

Celkem vtipné příběhy ze života psa.

veronikarada
06.12.2017 5 z 5

Další kniha která zaplaší smutek. Ale opravdu pro děti to není to pravé čtení.

p1314
11.04.2017

Tuhle knihu jsem si přinesla z dětského oddělení knihovny s tím, že ji děti (1. stupeň, doporučeno pro 3. - 4. třídu) prý rády čtou. Chci se Vás zeptat, myslíte si, že je kniha vhodná pro děti? Já si to nemyslím. Jaký je Váš názor? Díky ;-)

Kapis
12.06.2013 5 z 5

Výborný humor, perfektní kresba, parádně stavěné a vybroušené excelentní pointy přímo ze života. Včera jsem se tak řezal v autobuse, až se lidi otáčeli - a bylo to povětšinou když šlo o žraní/válení se v exkrementech, což pejsci opravdu rádi - u toho stripu s tím opičím trusem v oku jsem se neudržel a vyloženě jsem se řehtal na celý bus. Naštěstí se až zas moc neohlížím co si o mě myslí okolí;) Děkuji Degovi s Dracem že mi komiks nechali loni podepsat a upgradnout obrázkem a nápisem "ostravskYmu chacharovi" - a tím se zároveň dostávám ke svému oblíbenému tématu - celý komiks je psán ukázkovou obecnou češtinou, která mě tak sere, ale vzhledem k tomu, že pan Kopl evidentně takhle mluví zcela běžně a je to jeho plnospektrální produkt, vyznívá to v komiksu naprosto přirozeně a vůbec mi to nevadilo, ba naopak. Děkuji i Crwi, že to vydalo a není sporu, že Brok si plně zasloužil Fabulu Rasu za rok 2012. Jednoznačně! A já bych poprosil další várku milý pane Kople, bezpečně jste strčil do kapsy hvězdné a celosvětově známé zvířecí stripové konkurenty:-)