Šťastní lidé čtou a pijou kávu

Šťastní lidé čtou a pijou kávu https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280736/bmid_stastni-lide-ctou-a-pijou-kavu-Eid-280736.jpg 3 1074 353

Dá se vyléčit zlomené srdce? Mladá Pařížanka Diane je přesvědčená, že šťastní lidé čtou a pijou kávu, a proto tak nazve svou kavárnu. Když však při automobilové nehodě zahyne její manžel i malá dcerka, Diane ztratí smysl života. Zcela se uzavře před světem a přestane se starat i o svou literární kavárnu. Nakonec se rozhodne odjet do Irska, které toužil navštívit její muž, a na jeho bouřlivém a drsném pobřeží dát do pořádku svůj život. Netuší, že tu potká muže, který rázem její život změní. Záhadný fotograf Edward, kolem nějž se dějí podivné věci, ji přiměje vrátit se do života. V současné době se podle knihy natáčí i film.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

Les gens heureux lisent et boivent du café , 2013


více info...

Přidat komentář

milena8281
02.02.2024 4 z 5

Podle názvu knihy jsem čekala nějaké veselé čtení, možná něco motivačního, proto mě děj knihy překvapil - hlavně začátek, kdy vlastně spadnete po hlavě rovnou do té nejsmutnější části. Vlastně jsem hrdinku tak trochu chápala. A název pro kavárnu je kreativní. Zajímalo by mě, jak by to znělo ve francouzštině. Vždycky jsem snila o tom, jaké by to bylo mít takovou čtecí kavárnu..... škoda, že jí není věnován větší prostor. Ale Felix byl boží :D

Alienn
28.12.2023 3 z 5

Asi jsem čekala trochu víc a to mám tyto romantické příběhy ráda a také mám ráda kávu. I tak se ale dám do druhého dílu, abych věděla jak to dopadne, i když tuším.


Librorumistka
17.10.2023 odpad!

Tak tahle kniha za mě určitě ne! Podle názvu jsem čekala milou oddechovku s atmosférou Paříže a se sympatickou hlavní postavou, která bude mít ráda knihy a kávu. Ani jednoho jsem se však nedočkala. Kniha mě hned na začátku zaskočila, ale řekla jsem si, že kniha i tak může být dobrá. Bohužel ne Největší problém pro mě byly postavy, především Diane, která je extrémně nesympatická a toxická ke všem ve svém okolí. Příběh jako takový byl až na prvních třicet stránek více méně o ničem a ani romantika se tu nepovedla. Tohle byl za mě bohužel opravdu velký přešlap a bohužel vám jí určitě doporučit nemůžu.

StihOMam
26.09.2023 1 z 5

Kava se v knize parkrat nalije, knihy se okrajove zmini, o stesti nemuze byt rec. Depresivni cteni, ktere jsem po 50 stranach chtela vzdat - a mela jsem to udelat. Ten promarneny cas uz mi nikdo nevrati..

denča1000
08.08.2023 3 z 5

Velmi pěkné, klidné oddechové čtení. Příběh je přečten jedním dechem a těžko se od něj odpoutává, ale ten konec se mi buď nelíbil, nebo má kniha pokračování ??

katerina3502
28.04.2023 1 z 5

Kniha o které vlastně nevím co napsat. Název hezký a to je vše. Nudné čtení, žádný vyrazný děj, hlavní hrdinka úplně mimo. Rozhodně kniha, ke které se vracet nebudu.

Tamirai
14.04.2023 3 z 5

Oddychovka. Od názvu som čakala niečo viac ako som dostala, ale keď som knihu čítala, tak sa mi kniha čítala dobre a ja som si pri nej oddýchla aj mi slza ukvapla.

Alma-Nacida
11.03.2023 odpad!

Ježkovyvoči, to teda nedávám. Až mi příště vypadne proud, zavolám do Francie, to určitě pomůže... Nečekejte žádné šťastné lidi, kteří čtou, kafe si tam hlavní hrdinka dá, ale to je vše.
Audiokniha čtená Michaelou Baladovou, scény na hřbitově mě neskutečně iritovaly; hysterický styl četby mi vůbec nesedl. A toho "Félixe" s dlouhým é snad ani nikdo nemůže myslet vážně. Autorka čtenáře citově vydírá a hrdinka mi šla na nervy, takže po výpadku proudu odpadávám i já.

Pentlička
18.02.2023 2 z 5

Název zní pěkně, ale je velmi zavádějící. Postavy na mě působily divně, hlavní hrdinka mě nenadchla, někteří lidé byli příliš hrubí a náladoví. Kniha neměla skoro žádný děj, vše se dalo předvídat. Kniha mě spíše zklamala, potenciál tématu nebyl naplněný.

harena
14.01.2023 4 z 5

Romantický a zpočátku smutný příběh, kdy hlavní hrdince při autohavárii zahyne manžel s dcerkou. Což už víme z anotace. Hrdinka se snaží se svou ztrátou vyrovnat a odjíždí do Irska. Lehce psané, nakonec příjemně oddechové čtení a možná nový vztah, který navázala v Irsku, bude pokračovat v druhém dílu. Uvidíme.

markoj05
20.12.2022 5 z 5

nejak moc cigaret, a ten konec....

MojeMonca
14.12.2022 3 z 5

Šlo to

zandu
11.11.2022 2 z 5

Začátek a konec nejhezčí, ačkoli velmi smutný. To ostatní...prostě román, u kterého nemusíte přemýšlet - on, ona atd...
Kniha se čte velmi rychle, je to taková jednohubka.
A úplně nejkrásnější je název knihy :-)

JFK117
08.11.2022 3 z 5

Rychle se čte, rychle zapomene,ale nenudí a neurazí.

kamka1103
27.10.2022 5 z 5

Knihu mám ve formě audioknihy, takže jsem ji poslouchala při úklidu a pak i při kávě. Smutný začátek, zvláštně nadějný prostředek a konec, který jsem nečekala, ale aspoň nezapadal do stereotypu červené knihovny. Zřejmě si pořídím i druhý díl. Celkově se mi kniha líbila.

Whobey
04.10.2022 2 z 5

Podle názvu jsem si představovala, že to bude kniha, která mě pohladí na duši, příjemná četba, třeba i s něčím hlubším v sobě. Bohužel nic z toho ve mě kniha nevyvolala.
Na duši mě nepohladilo nic. Ani úvodní tragédie, ani charaktery postav, ani popisy prostředí, které byly osekané na ta nejjednodušší klišé. Vztahy mezi postavami mi přišly všelijaké, moc nechápu ty prudké proměny charakteru, které mi v knize připadaly, že přišly z ničeho nic.
Dvě hvězdy dávám za závěr, tím to autorka vylepšila a dala tomu pro mě trochu uvěřitelnosti.
Podruhé bych se ke knize nevrátila.

tinka1974
30.07.2022 5 z 5

Tak nevím co jsem čekala a čím mi tento román zaujal. Asi názvem. A i když jsem po první kapitole nečekala moc, dostala jsem hodně. Příběh zraněných lidí a jejich cesty k návratu do života a k důvěře. Nepamatuji se, kdy jsem naposledy brečela. Klika, že jsem příběh poslouchala, asi bych měla problém dočíst. Těším se na druhý díl a dokonce jsem v recenzích našla zmínku o filmu. Třeba se mi ho povede někde najít, ráda bych se podívala, jak se s tím filmaři vypořádali

Romalu
12.07.2022 4 z 5

Nebude to knížka, ke které bych se vracela. Bylo příjemné ji číst, ale znám i lepší na podobné téma. Ale hvězdičku navíc ode mě dostává za ten název!

Annicka
23.06.2022 2 z 5

To byla ale blbý a přímočarý :-) Asi kdyby přede mnou nebyly další hodiny cesty, tak to odložím... Čte se dobře, ale na druhou stranu, co se stane, se dá z většiny odhadnout, celé je to postavené na různých klišé románů pro ženy. Jednu hvězdičku navíc, za to, že ten konec mohl být ještě víc klišovatější.
Ale abych byla spravedlivá, prostě asi jen nejsem cílová skupina...

ydnac
09.06.2022 3 z 5

JSEM ŠŤASTNÁ A PIJU KÁVU :-)

Proto jsem si tuhle knížku půjčila :-), líbil se mi název a také mám ráda knihy s Eiffelovou věží na obalu :-) což nezaručuje dobrý obsah, ale prostě mám ráda Paříž :-) (doporučuji můj seznam :-)
Tato knížečka není kdovíjaké veledílo a hlavně jsem čekala něco úplně jiného, ale musím říct, že se mi moc dobře se četla.
Začátek je smutný, prostředek nadějný a konec...
Vlastně jsem občas nechápala rozhodnutí postav, ale tak nějak jsem si řekla, že to nebudu řešit.
Krátká jednohubka a další knihy od této autorky si klidně přečtu :-)