Stíny Impéria

Stíny Impéria https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26690/bmid_stiny-imperia-wU0-26690.jpg 4 63 7

Stíny Impéria popisují události, jež časově zapadají mezi epizody Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Darth Vader, temný lord ze Sithu, dosud žije – a bojuje se zločincem stejně mocným a děsivým, jako je on sám. Povstalci jsou téměř na kolenou. Han Solo je zmražen v karbonitu a dopraven k vlivnému gangsterovi Jabbovi Huttovi. Zatímco princezna Leia organizuje s Lukem Skywalkerem a Landem Calrissianem výpravu na záchranu Hana Sola, Darth Vader se střetává s prohnaným a nemilosrdným nepřítelem. Xizor, hlava mocného zločineckého syndikátu, si hodlá naklonit císaře a postupně zbavit Vadera jeho výsad, Vader však nemá v úmyslu se svého postavení vzdát bez boje. Xizor i Vader vědí, že císařovu přízeň získá ten, kdo najde Luka Skywalkera. Po Lukovi tak náhle pasou dva nejstrašnější muži v galaxii – jeden chce, aby žil… druhý naopak, aby zemřel.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Shadows of the Empire , 2007


více info...

DK_Ronie
DK_Ronie
19.01.2024 4 z 5

Nejdriv jsem se nemohl zacist. Mel jsem pocit, jakoby se to jen “lacine snazilo vest na vlne a odkazu puvodni trilogie. Pak me to zacalo bavit. Pak jsem si zase rikal, zda uz to neni moc natahovane. A konec me zase bavil. Trochu jako na houpacce, ale celkovy dojem prevlada urcite pozitivni. Nicmene hvezdu dolu dam, protoze jsem to cetl hned po Zrodu Darth Vadera a v takto primem srovnani mi to proste prijde slabsi.

Zak66
Zak66
19.12.2021 5 z 5

Kniha Stíny Impéria je skvělá výplň mezi episodou V a VI. Cesta Luka k poznávání Síly a zdokonalování se v ní byla super. Postavy Landa, Leii, Chewieho, C3PO, R2 a Vadera jsou stejně dobré jako ve filmech a nové postavy v čele s Dashem Rendarem a princem Xizorem jsou taky dobré. Především princ Xizor je skvělým záporákem a jeho souboj s Vaderem je parádní. Taky se blíže podíváme na zločinecká syndikát Černé Slunce. Akce je tu napínavá a závěrečná bitva měla grády.


daniel6725
daniel6725
28.10.2021 5 z 5

Mám rád, když jsou knihy spojovníkem mezi známým dějem a přesně to jsou i Stíny impéria. Potkáme se tady s Lukem, Leiou, Landem, Chewiem, palpatinem, Vaderem, droidy a jako bonus přibude nová, zajímavá a pikantní postava prince Xizora. Luke se okolnostmi zlepšuje v užívání Síly, nahlédneme pod pokličku Vadera a Leia je tady zobrazena jako člověk s tužbami a vášněmi. Ideální kombinace akce, vtipu, romance a sci-fi. Přečetl bych si to klidně znovu.

wullcann38
wullcann38
23.09.2021 4 z 5

Před pár dny jsem četl omnibus, a světe div se: je to stejné jako kniha.
Takže jsem zas tak překvapen nebyl (Viz. něco jako ,,znásilnění" Leyi.), ale knihu jsem si opět přesto užil.
Takže za mě:82%

DarthSoren
DarthSoren
02.03.2018 5 z 5

Stíny Impéria se dají definovat jako stíny plížící se ve formě galaktického podsvětí. Jednou z nejsilnějších skupin je organizace Black Sun se svým šéfem a snad třetí nejmocnější osobou v galaxii - princem Xizorem, který v téhle knize usiluje o Vaderovo místo po boku císaře Palpatina. Aby Vadera vyvedl z míry a oslabil jeho pozici u císaře, zaměří se na jeho syna, Luka Skywalkera. Velice zajímavý příběh s velice zajímavými postavami - je tady samozřejmě Luke, Leia, Xizor je kapitola sama o sobě, jako náhrada za zmraženýho Hana je tady jeho pašerácký kolega Dash Rendar a svojí roli tady odehrá i velice pohledný android - Guri. Viditelně to není příběh pro děti (témy podsvětí a sexuality), díky čemu to ale byla kniha zajímavější a uvěřitelnější. Good, good...

Palorizek85
Palorizek85
03.02.2018 5 z 5

Opět další výborná kniha z řad Star Wars. Více se zabývá skupinou "Black Sun" ale o to je to zajímavější.

Djkoma
Djkoma
14.05.2017 4 z 5

Svět Hvězdných válek je obrovský a má v sobě mnoho zajímavých příběhů. Jedním z nich jsou i Stíny Impéria, které časově zapadájí mezi episodu 5 a 6. Luke zjistil, kdo je jeho otec, Han Solo je nehybně zalit v karbonitu, Leia se rozhoduje, koho miluje víc... a mezi tím se začíná odehrávat příběh ze stínů, který se pravděpodobně do filmů nikdy nedostane (nejen kvůli "dospělých" scén o sexuální přitažlivosti). Ve stínech se skrývá zločinecká organizace a její vůdce, Xizor, který se snaží zalíbit Imperátorovi, bojuje proti Vaderovi, hraje dlouhé promyšlené hry na všechny strany a ve výsledku je unikátním hrdinou, který dotváří pozadí především Coruscantu. Steve Perry měl velkou výhodu při psaní knihy, protože všechny důležité postavy jsou čtenáři známé z filmů a on řešil jen pár postav okolo nich a Xizora. Tím odpadá zbytečné popisování a seznamování a rovnou se skáče do děje, který velice příjemně rychle plyne a má jasný směr. Cesty osudu postav jsou klikaté a ve výsledku musí dojít k setkání a zlomu, který nastavene a v závěru je kniha velice silná. Odebranou hvězdičku bych vysvětlil maximálně tak, že kniha využívá existujícího světa, postav a sama ve výsledku přináší jen pár zajímavých informací navíc. Myslím, že při nahlédnutí do fungování Impéria a stínů pod ním, toho mohlo být odhaleno o něco více.

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

Steve Perry
americká, 1947
2016  79%Vetřelci komplet - svazek 1
1998  78%Hnízdo na Zemi
2010  87%Star Wars omnibus: Stíny Impéria
2000  74%Net Force
2007  83%Stíny Impéria

Kniha Stíny Impéria je v

Právě čtených2x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce63x
Chystám se číst16x
Chci si koupit13x
dalších seznamech4x