Star Wars: Návrat Jediho

Star Wars: Návrat Jediho https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273445/mid_star-wars-navrat-jediho-qXy-273445.jpg 4 85 12

V jiné galaxii, v jiné době... Poslední rytíř řádu Jedi Luke Skywalker se vrací na rodnou planetu, aby zachránil svého přítele Hana Sola ze spárů zločince Jabba Hutta. Tam se ale dozvídá velmi zlé zprávy. Proradný Jabba uvěznil také princeznu Leiu a udělal z ní otrokyni. Impérium tajně staví novou bojovou vesmírnou stanici, ještě obávanější než byla Hvězda smrti. Temné síly nabývají na intenzitě a hrozí definitivně zničit snahu povstalců na znovuobnovení svobody v Galaxii. Jakou roli budou hrát v rozhodujícím souboji šokující poznání o vlastní rodině, které na Luka Skywalkera čekají?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , CPress
Originální název:

Return of the Jedi , 1983


více info...

Přidat komentář

RMarkéta
31.10.2023 5 z 5

Záverečná dobrodružství Luka Skywalkera a jeho věrných přátel. Sága se tak uzavřela. Tedy,co se původní trilogie týká. Tady se fantazie George Lucase rozjela na plné obrátky. Střet mezi Lukem, Vaderem a Palpatinem je nezapomenutelný. Tak to samozřejmě mělo být.

bafometamendes
23.05.2021 5 z 5

Návrat Jediho je můj NEJ-oblíbenější díl a proto jsem se moc těšila, až si tuto knihu přečtu. Musím uznat, že když se do tohoto příběhu vžijete, tak si kniha rychle a poctivě čte! To co mě ale znovu zarazilo se vyskytlo, už i v předchozím díle a to je překlad. Chápu to, že kniha byla přeložena před necelými třiceti lety a tudíž odpouštím překlad mnoha slov. Umpřímě než jsem zjistila, kdy se tento díl přeložil, myslela jsem si, že daný člověk nikdy neviděl Star Wars. Hold se liší překlad současné doby a doby minulé. Byla bych ráda, kdyby se kniha znovu přeložila do součastného překladu, který známe z filmů. Každopadně, pokud máte 6. díl také tak rádi, tak neváhejte a přečtěte si ho, rozhodně si tím rozvinete jedno z úžasných dobrodružství z předaleké galaxie ;)


wullcann38
20.11.2020 5 z 5

Dobrá kniha

DarthSoren
13.12.2019 5 z 5

Na rozdíl od předchozích dvou dílů, kde mi neskutečně vadil překlad, teď dávám plných 5 hvězdiček. I zde byl překlad pár krát mimo, ale asi jsem si na to už zvykl. Je to prostě skvělá knížka, ze všech originálních asi nejlépe napsaná. I když se pořád jedná v podstatě jenom o přepis scenáře. Kéž by v češtině vydali i novelizace prequelové trilogie, ta je v anglickém jazyce úplně boží a nejsou to už jenom opisy filmu, ale přidávají do příběhů a charakterů postav mnohem víc. Návrat Jediho :D je ale i tak velice povedená publikace. "Jsem Jedi, jako byl můj otec přede mnou."

Rawen616
25.09.2019 4 z 5

Je to možná trochu paradox, ale právě tato kniha je ze všech tří původních novelizací SW nejlepší. První díl psaný přímo Lucasem byl spíše takovou jeho klukovskou fantazií a neoplýval kdovíjakým literárním stylem ani nepřinášel tolik nového co bychom neznali z filmu. Druhý, který je ve filmové verzi jasně nejlepší a nejtemnější byl v knižní podobě jen suchým přepisem děje z filmu. Ale teprve tady mi přišlo, že autor se pokusil o něco víc než o pouhou novelizaci filmu. Vlastně tu spousta věcí dávala daleko větší logiku než ve filmu. Například závěrečná bitva dává v knize daleko větší smysl neboť zde se dočteme i něco více o vývoji strategie během střetnutí flotil Aliance a Impéria a celkově má o dost lepší atmosféru. Totéž platí i o střetu Luka, Vadera a Palpatina atd. Pořád je to jen kniha podle filmu, ale dobré hodnocení si rozhodně zaslouží.

hippiesak
04.07.2018 5 z 5

Z prvních 3 knih o STAR WARS je tato nejlepší! Toto je poctivá kniha. Ne jako ty první dvě. Tato malá kniha se super čte a byla fakt TOP.

danny_21
20.06.2018 4 z 5

Završení prvotní trilogie opět pod perem jiného autora a zase místy odlišné od pozdějšího filmového zpracování, což v tomto případě není na škodu. Ať tě síla provází - 75 %

NalinnMane
29.04.2018 4 z 5

Z celé trilogie nebyla ani nejhorší ani nejlepší. Hezky se četla.

I_love_books
04.08.2016 5 z 5

Tento díl se mi z knižního zpracování původní trilogie líbil nejvíce. V některých ohledech byl více propracovaný než film samotný.
Jediné, co mi více vadilo, byly informace z Obi-Wanova rozhovoru s Lukem, které vůbec nesouhlasili s dějem v Epizodě III. - Pomsta Sithů. Kdo viděl třetí epizodu a četl tuhle knihu, ten si toho pravděpodobně také všiml. Tento neshod informací je ale pochopitelný, jelikož originál knihy vyšel v roce 1983, tudíž dlouho před třetí epizodou.
Kniha se mi velmi líbila, dávám jí pět hvězdiček a mohu ji doporučit fanouškům Star Wars.

Palorizek85
07.03.2016 5 z 5

Hezké čtení.

Ardein
18.04.2014 4 z 5

Čtivé a velmi pěkné. Ale film mám mnohem radši. :)

SiuxBeast
17.04.2014 4 z 5

To samé jako u prvního dílu, hezky se to čte

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

James Kahn
americká, 1947
1993  82%Návrat Jediho
1992  78%Indiana Jones a Chrám zkázy

Kniha Star Wars: Návrat Jediho je v

Právě čtených3x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených10x
Knihotéce108x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x