Stalkeři

Stalkeři https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302283/bmid_stalkeri-87d-302283.jpg 4 303 79

Detektiv Mark Heckenburg série

1. díl >

Detektiv seržant Mark Heckenburg vyšetřuje podivné zmizení osmatřiceti žen. Každá z nich vedla spokojený život, než beze stopy zmizela. Podivné okolnosti i počet obětí Heckenberga znepokojují, ovšem jeho nadřízení mají na celou věc odlišný pohled. Chtějí případ odložit.Lauren Wraxfordová se zoufale snaží najít svou sestru. Všechny stopy, které se jí zatím podařilo nalézt, vedou do míst, kam si sama vstoupit netroufá, a tak požádá Heckenburga o pomoc. Nesourodá dvojice se společně noří do temného světa gangsterů a organizovaného zločinu.Věděli od začátku, že je nečeká procházka růžovým sadem, ovšem když narazí na skupinu, která si říká Klub sympaťáků, vědí, že teď už jde opravdu do tuhého. Těchhle sympaťáků se totiž všichni bojí. Žádný práskač na ně nic neprozradí. Všeobecně se o nich ví jen to, že dokážou zařídit cokoli. Pokud za to zaplatíte dostatečně vysokou cenu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Stalkers , 2013


více info...

Přidat komentář

mataj
20.10.2023 4 z 5

Odhodlaný detektiv Hecke je přesvědčený o vzájemné souvislosti nevysvětlitelných zmizení mnoha žen, ale ani po dvou letech pátrání nemá výrazné výsledky. A i když ho jeho nadřízený stáhne z vyšetřovaní a nařídí mu dlouhou dovolenou, nezastaví ho to a v hledání pokračuje na vlastní pěst. Spolu s Lauren, sestrou jedné ze zmizelých žen, se konečně dostávají blíž a blíž k nebezpečné skupině únosců, kteří si říkají Klub sympaťáků. A že jim půjde o život je víceméně jisté.

Crozz
09.01.2022 5 z 5

Jízda od začátku do konce.


Kami33
30.10.2021 3 z 5

Pro mě velké zklamání. Knížka se četla rychle, a to je asi jediný důvod, proč jsem ji dočetla. Ale ten obsah. Dva roky pátrání a nic a najednou průlom. Hlavní hrdinové, kteří si poradí se všemi protivníky a navíc pokaždé dokáží utéct. Děj se odvíjí jako puzzle, vše do sebe bezvadně zapadá. No, přišlo mi to jako dílo talentovaného žáka středoškoláka. Trošku naivní.

čef
25.10.2021 5 z 5

Pro mne dost dobré, i když sem tam jsem neviděl důvod pro různá opakování a rozebírání situací v dlouhých rozhovorech, které v důsledku brzdily spád této story. Částečně otevřený konec mne nenadchl, ale chápu, že autor si chce něco nechat na příště. Další díly si určitě přečtu rád.

ZuzanaZ83
01.05.2021 4 z 5

Přestože má kniha něco přes 400 stran, čte se velmi svižně. Zajímavá zápletka s pro mě poměrně novou problematikou, přímočará dějová linka bez odboček. Určitě se k Heckovi vrátím v dalších dílech série.

poki1982
01.02.2021 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou a jsem za to ráda. Velmi dobrý příběh, kniha plynula. Rozhodně si pořídím celou sérii.

V28
12.01.2021 4 z 5

Na můj vkus až moc akční a zběsilá jízda ve které jsem se občas ztrácel. Jinak čtivé, případ trochu neuvěřitelný, ale proč ne.

SimonaP
08.11.2020 3 z 5

Knížka se číst dala, i když jsem čekala něco víc vzhledem k názvu knihy. Vadily mi akční scény a již skoro klasika, kdy jdou dva lidi sami proti velmi nebezpečným pachatelům.

lee5747
29.08.2020 3 z 5

Knížka se čte dobře, chvílemi jsem se ale do ní musela nutut, přijde mi že děj byl zbytečně natahovaný. Knížka jako taková spíš ve mě nechává hnusný pocit ze samotného tématu, který nutí člověka se zamýšlet v jakém světě vlastně žijeme...

Petucelli
27.08.2020 5 z 5

Kniha, ktera chytne od prvnich stranek

moudivlacek
14.06.2020 5 z 5

Detektiv Heck mi silně připomíná detektiva Bosche od spisovatele Connelyho. I tento autor mě nadchl. Heck totiž není žádný superman, bojuje s nadřízenými, má potíže při vyšetřování, každopádně je rozhodnut dopátrat se vraždy. Heck se tedy snaží držet se hranic zákona, ne vždy se to ale podaří. Nyní se k němu navíc přidá civilistka, bývalý voják Lauren. Bohužel Heck brzy zjistí, že ne všichni v řadách policie jsou "čistí".
První setkání s autorem, a už nyní mohu rozhodně prohlásit, že ne poslední. Jsem zvědavá na pokračování.

hanzmb
02.05.2020 4 z 5

Docela napínavý thriller. Solidně odvedené řemeslo. Bohužel zápletka se postupně vytrácí. Závěr až příliš zjednodušený, ne moc reálný. Tak spíš dobrý pro americký béčkový film. Nejasná je i pracovní pozice hlavního hrdiny. Na to kolik odvádí práce si dost dovoluje. Snad v dalším díle budou dotažené věci, které autor nechal otevřené. Taková malá past na čtenáře.

PavkaHu
18.01.2020 3 z 5

Ještěže se to alespoň ke konci trochu rozjelo.

mol378
04.01.2020 3 z 5

Rozjezd slibný, pokračování zdlouhavé, konec předvídatelný (že hlavní hrdina neumře, víme) bez překvapení. Průměr, jedna hvězda navíc za odporné a zcela uvěřitelné a reálně proveditelné know how zločinecké bandy. Fuj. Konzumní nenáročný thriller, možná dám ještě i další díl série a uvidím.

Lucek
13.12.2019 2 z 5

Další díly série si ráda nechám ujít.

kap66
30.10.2019 2 z 5

Hvězdičky za podstatu zápletky. Kvůli zpracování řadím ale Stalkery k thrillerům, kterým říkám umělohmotné – rozumějte: jsou napsané účelově ve vztahu ke čtenáři, ale z hlediska děje, postav, prostředí atd. obsahují bezúčelné prostředky.
Příklad za všechny: na začátku únosci sledují dívku, ona si toho všimne (což nebylo těžké) a je k smrti vyděšená, přestože ÚČELEM bylo unést ji živou a zdravou; celá děsuplná scéna je ve vztahu k ději nesmyslná a je cílená pouze na čtenáře.
Postavy působí nekonzistentně, jak Mark (scéna v baru při seznámení s L.), tak vojačka Lauren, kosící chlapy jako žito, ale se slzami stále na krajíčku.
Ošívala jsem se i při umělých, nepřirozených promluvách. Lauren popisuje matčinu výchovu: "Šla nám co nejlepším příkladem." "Vštěpovala nám, že se máme chovat slušně a podle etikety a nevšímat si posměšků a zloby." V monolozích a dialozích svůj díl viny nese asi i překladatelka, např. v popisu Markovy přitažlivosti. Nejprve on sám o sobě uvažuje: "Věděl, že vypadá celkem k světu, takovým drsňáckým způsobem." Lauren ho pro změnu vidí takto: "Vypadal celkem k světu, takovým ošlehaným drsňáckým způsobem." Co je ale věcí překladatelky určitě a k umělohmotnému dojmu přispělo, je zamilovanost do knižního "zet" – co chvíli někde něco "zeje" či "zelo".
"Celé tohle vyšetřování …se zvrhlo v EXTRÉMNĚ VÁŽNOU ZÁLEŽITOST." A to je přesně ono. Úplně všechno v téhle knížce je extrémně vážné, protože zřejmě přesně takový má být thriller v autorově pojetí. Je to ale šablona. Z umělé hmoty, jak jinak :-).

artepeli
26.10.2019 2 z 5

Nápad zajímavý, ale děj mi přišel trochu přitažený za vlasy. A kniha mě moc nevtáhla, jak bývá u tohoto typu zvykem. Možná pro to, že mi ani nebyl nijak sympatický hlavní hrdina.

Aymira
15.10.2019 3 z 5

Stalkeři vypráví o druhu organizovaného zločinu, který je běžným kriminálníkům utajen. Spíše ale než popis jejich práce je kniha vyprávěním o pátrání jediného muže po celé bezpáteřní bandě. Do cesty se mu připlete civilistka a jak už to tak bývá, vznikne mezi nimi intimní pouto a bez její pomoci by zřejmě nepřežil. Kniha je plná akčních scén, které někdy mohou působit příliš zdlouhavě i z toho důvodu, že je jasné, že hlavní postava při nich jen tak zemřít nemůže. Na některé vodítka v pátrání se narazí jako by náhodou a konec zůstal v podstatě otevřený.

ivoiro
12.10.2019 4 z 5

Celkem slušný příběh, u kterého jsem se nenudil.

MirkaProk
29.09.2019 5 z 5

Tuhle knihu jsem si půjčila v knihovně, aniž bych si přečetla o čem je a co od ní mám očekávat. A byla jsem mile překvapena, jakou dobrou knihu jsem si půjčila. Velmi slušná detektivka, která člověka vtáhne do děje a nepustí. Má to svižní spád, tak že přečteno za dva dny. Určitě si přečtu další knihy od tohoto autora.

Štítky knihy

anglická literatura thrillery akční

Autorovy další knížky

Paul Finch
britská, 1964
2016  85%Stalkeři
2017  88%Znesvětitel
2018  85%Mrtvý muž přichází
2017  83%Klub zabijáků
2019  87%Kořist

Kniha Stalkeři je v

Právě čtených4x
Přečtených402x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených16x
Knihotéce238x
Chystám se číst263x
Chci si koupit36x
dalších seznamech2x