Srdce smečky

Srdce smečky https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331923/bmid_srdce-smecky-hCz-331923.jpg 5 45 18

Malý chlapec. Kruté město. A psí smečka, která ho zachrání. Srdcervoucí příběh podle skutečných událostí. Když Ivan přijde o matku, ocitne se opuštěný na ulicích Moskvy s nepatrnou šancí přežít krutou zimu. Pomoc však přijde v nečekané podobě, když se Ivana ujme smečka psů, kteří se mu na ulici brzy stanou víc než jen společníky: poskytnou mu rodinu. Ivan, který míval tak rád pohádky, teď začne prožívat tu svou. On a jeho smečka bloumají po městě i venkově, vynalézají nové způsoby, jak nacházet potravu a bezpečný úkryt, utíkají před nebezpečím a žebrají o peníze. Ivan se však nemůže před světem lidí ukrývat věčně. Když mu konečně nabídnou pomoc, bude schopen ji přijmout? A bude ji vůbec chtít? Kniha vycházející ze skutečných událostí je srdcervoucím příběhem o přežití a dojemným zamyšlením nad tím, co dělá člověka člověkem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , CPress
Originální název:

The Dogs of Winter


více info...

Přidat komentář

Betti
04.02.2024 5 z 5

Srdce smečky je zdrcující příběh chlapce z ulice, který se přidal ke psí smečce a spolu dlouhá léta přežívali. Ještě smutnější je, že je kniha napsaná podle skutečné události, kdy se po rozpadu Sovětského svazu dostalo spousta dětí na ulici.

Renike
26.01.2024 5 z 5

Tak takhle kniha mě totalně odrovnala. Vzala jsem si do ruky knihu pro děti o psech a dostala jsem hrůzostrašný zdrcující příběh o malém chlapečkovi dle skutečné události z let, kdy mi bylo již cca 18let. Neskutečné. Nádherné vyprávění, smutná kniha celou dobou, ale fandila jsem jak psům tak i Málčíkovi. Přiznám se, že i slza ukápla po 40.kapitole. Příběh pro silné povahy! Byla to 2.kniha od autorky, co jsem od ní četla, ještě zkusím sehnat i třetí.


Ibišekk
10.11.2023 5 z 5

Četla jsem to před více než šesti lety, ale doteď mám ten příběh v hlavě. Nádherně napsaný a ten fakt, že je to podle skutečných událostí, dodává knize další plus. Dojemný příběh malého Ivana, který zničehonic přijde o matku nejde nedoporučit. (A jakožto milovnice psů tu knihu mam ráda o dost více)

Viki_mami
05.01.2022 5 z 5

Tato kniha je krásná a dojemná. Mám moc ráda psy, takže na konci jsem se rozbrečela ( četla jsem v rozmezí 8-9let). Doporučuji :)

fojtikjirik
05.07.2020 5 z 5

Docela emotivní příběh ruského Mauglího napsaný podle skutečné události, místy hodně krutý. Těžko uvěřit, že se odehrál v Evropě takřka na sklonku 20. a 21. století.

Luigi1
02.06.2020 5 z 5

Osud Ivana se mi"moc"líbil.Zanechal ve mně velký knižní zážitek.Příběh s tolika emocí zanechal ve mně beznaděj osudu,který"může postihnout",ale s jinými aktéry.Doporučuji ji přečíst.

oskli
19.11.2019 5 z 5

Čteno souběžně se synem (8,5 let), líbila se nám oběma. Oceňuji, že spousta děsivých skutečností je v knize naznačena tak, aby dospělák přesně věděl, o co jde, ale dítě jen tuší, že je to něco strašného, ale nevidí to konkrétně. Díky tomu může číst a nemít z knihy noční můry.
S knihou mám ale jeden problém - autorka vycházela z faktické události (čtyřletý novodobý Mauglí), ale chování a přemýšlení chlapce popsala tak, že s věkem 5letého kluka moc nekorespondoval. To podle mě odpovídalo dítěti kolem sedmi, osmi let (tomu odpovídá i obrázek na obálce). Přesto však příběh stojí za přečtení, akorát je potřeba připravit se na velkou nálož emocí. Pocity radosti a štěstí tahle knížka nevyvolává ani náznakem. Já to zoufalství a beznaděj cítila skrz každou stránku.

aydam
09.09.2019 5 z 5

Příběh mě rozsekal na maděru!
Nádherně odvyprávěný, napínavý, drsný i citlivý zároveň.
Rozhodně doporučuji!

avahoc
23.05.2019

Knihu jsem půjčila náhodou, aniž bych o ní vůbec kdy slyšela. Čítávám každý večer dětem (12 a 15 let). Po přečtených asi 5 listech jsem myslela, že ji odložíme, bylo to dost drsné. Jsem ráda, že jsem tak neučinila. Je to dojímavý příběh, který srdce ždíme, co to dá. Při čtení se mi několikrát zlomil hlas a myslela jsem, že ani dál už nebudu moc číst. Bavilo to i 15-ti letého syna. Jelikož v rodině milujeme psy a jelikož jsem taky máma...ta představa všech těch situací je šílená.

jfialova
22.04.2019 5 z 5

Drsný příběh o malém klučinovi bez domova. Naše děti jsou asi o kapánek mladší než je cílovka, nicméně nemohli jsme se od čtení odtrhnout. Chodili si dokonce dobrovolně po obědě lehnout, abychom mohli pokračovat se čtením :-) Nyní čelíme nátlaku na pořízení pejska... Na mě jako dospělého čtenáře a rodiče tento příběh působí rovněž velmi silně, děsí mě, že jde o příběh reálný. Dokument Děti ze stanice Lenigradská, z kterého kniha částečně vychází, doporučuji ke shlédnutí, je to ale pouze pro silné povahy :-(

Pejuška
25.03.2019 5 z 5

Opravdu nádherný příběh, děkuji za něj. Lituji malého Mišku, ale měl to štěstí, že se jej ujajili pesani, a moc se mi líbilo, že drželi při sobě a Miška nemyslel jen na to, jak naplnit svoje bříško, ale napřed, jak uspokojit jídlem celou smečku a poté sebe. Tento příběh by si měl přečíst každý, určitě vede k zamyšlení. Kniha pohltí a už Vás nechce pustit. Střídá se ve Vás tolik emocí, to moc knížek nedokáže.

Aniday
11.03.2018 5 z 5

krásný, přesto velice smutný příběh, který se mě dotýkal velmi osobně, a proto autorce patří můj velký dík...

Terka10
09.01.2018

Kniha se mi opravdu moc líbila, ale přišla mi opravdu moc smutná a krutá... A ten konec bych tedy opravdu napsala ne tak smutný... Mám hrozně moc ráda zvířata, a tak mi asi na konci bylo více smutno, než ostatním...

Tebby
20.11.2017 5 z 5

Knížka se mi opravdu líbila. Určitě bych ji doporučila i dál. :)

Petruše1
28.07.2017 5 z 5

Nedá se napsat několika slovy, kolik emocí jsem zažívala při čtení této knihy. A hlavně, kolik slz mi stékalo po tvářích.

Dandy1
16.06.2017 5 z 5

Nádherný příběh o soužití malého chlapce se smečkou psů. Ale jen do té doby, než si uvědomíte, že tohle je krutá realita. Obraz společnosti po rozpadu SSSR.

miroslava0119
15.04.2017

Knížka je krásná, skoro ani nejde přestat číst. A když přestanete, stejně na její hrdiny jen tak nepřestanete myslet. Rozhodně rovněž doporučuji.

JanaDor
12.03.2017 5 z 5

Kniha je psaná s citem pro malé čtenáře a je určena dětem od osmi let. Já bych ji dala přečíst všem, ať si váží toho, jak se mají dobře doma v rodině v bezpečném zázemí. Kniha je velmi působivá a dojala i mě, dospělého čtenáře. Přečetla jsem ji během jednoho odpoledne a věřím, že se bude líbit i synovi. Už se těším, až si ji spolu přečteme.

Autorovy další knížky

Bobbie Pyron
americká
2014  90%Cesta domů
2017  96%Srdce smečky
2022  97%Zůstaň

Kniha Srdce smečky je v

Právě čtených1x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených13x
Knihotéce30x
Chystám se číst28x
Chci si koupit7x
dalších seznamech5x