Mrazení

Mrazení https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32070/mrazeni-32070.jpg 4 37 5

Správci počasí série

< 3. díl >

Třetí část série Správci počasí. Joanne Baldwinová, svérázná čarodějka milující rychlá auta a značkovou módu, už je opět ve své lidské podobě a musí zvládnout nezvedeného puberťáka Kevina, který, jak se zdá, ovládá nejmocnějšího džina na světě. Aby toho nebylo málo, minulost zjeví opravdu ošklivou vzpomínku a dobrodružný koktejl doplní ještě spolek protivných, ale velmi mocných starců.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Chill factor , 2005


více info...

Přidat komentář

Micho86
18.04.2024 4 z 5

V předchozích díle jsem fakt rostla z toho překladu - v textu chyběla spousta teček, jakože fakt velká spousta, mnohým větám nebyl dopřán úctyhodný konec, štvalo mě to. Já vím, že to není vina autorky, ale i tyhle faktory mají velký vliv na výsledný dojem, je mi líto.

V tomhle díle vyšla korekce mnohem lépe, i obsah byl super, bavila jsem se mnohem líp než u předchozího svazku.
Některé pasáže na mě působily poněkud krkolomně, hlavní hrdinka také častokrát litovala svých řečí bezprostředně po tom, co je plácla, asi jí ujely nervy.
No každopádně mise byla tentokrát jasná a smysluplná, dostali jsme míň Davida a víc Lewise, to bylo taky zajímavé, nové informace o džinech a systému organizace správců taky cením a Marion si ode mě získala víc sympatií, než jsem vůbec tušila, že jí budu ochotná dát.

V komentáři k předchozímu dílu jsem si postěžovala na odfláknuté záporné postavy, takže Orryho autorce chválím a organizaci Ma'at taky vnímám jako příjemné ozvláštnění děje, tahle banda staříků by ještě mohla být zajímavá.

Obálka ke zbytku série podle mě vůbec nepasuje, ale třeba by vás zase nemusela tolik odradit, tenhle díl hodnotím kladněji než ten předchozí a těším se na závěr.:)

petulik330
11.05.2021 1 z 5

Knihu jsem nedočetla a to z důvodu, že se mi zdála být velmi podobná předcházejícímu dílu.
Hlavní hrdinka se opět sama pokusila se zachránit svět a ostatní správci po i šli jako " psi po uzeném".


Metla
18.04.2019 4 z 5

Správkyně počasí Joanna Baldwinová je zpět; tentokrát se jí průsery neřítí v patách, ale sama je aktivně vyhledává. V minulosti se totiž pár věcí hrubě nepovedlo a Jo by ráda zjednala nápravu. Pronásledování ji zavádí do Las Vegas, kde se dostanou do hry noví hráči i staré události.
Děj je jako obvykle v této sérii vyprávěn „ich formou“, hlavní hrdinka je stále ta samá osobitá mladá žena se zálibou v rychlých autech, kvalitním oblečení (toho vyjmenovávání značek různých hader a škrpálů bylo na můj vkus přes míru), charismatických chlapech a sarkastických průpovídkách. Komu se líbily první dva díly cyklu, nebude ani tentokrát zklamán: akční relaxace s přídavkem estrogenu, ve které se málo střílí, ovšem hodně manipuluje s přírodními silami, neztratila nic ze své zábavnosti (možná jen mírně zdrsněla). 75%

manaj
02.11.2013 5 z 5

Kniha se mi velmi libila, ma spad jako predchozi dily. Jsem zvedava na posledni dil Spravcu pocasi Dedictvi boure, uz se do nej poustim.

Dandulka
30.08.2013 5 z 5

Moc hezky tato série pokračuje. Umřít a znovu obživnout, to může jen Správce počasí!!!!

Štítky knihy

americká literatura

Autorovy další knížky

Rachel Caine (p)
americká, 1962 - 2020
2019  86%Na dně
2017  82%Z kostí a inkoustu
2019  89%Proti proudu
2011  72%Prokletý dům
2020  82%Ve víru

Kniha Mrazení je v

Právě čtených1x
Přečtených66x
Doporučených2x
Knihotéce113x
Chystám se číst34x
Chci si koupit5x