Společenstvo Pevnosti

Společenstvo Pevnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197697/bmid_spolecenstvo-pevnosti-197697.jpg 4 40 6

Sborník těch nejlepších povídek, které se objevily v časopise Pevnost v letech 2002–2012. Sestavil Tomáš Němec a Martin Fajkus. Reprezentativní výbor povídek, které se objevily v časopise Pevnost během prvních jedenácti let jeho existence. Uvnitř této knihy na vás čekají příběhy takových vynikajících vypravěčů jako jsou Miroslav Žamboch, Juraj Červenák, Petra Neomillnerová, Vladimír Šlechta či Jiří Walker Procházka. A to je jen pár jmen z plejády autorů, kteří v Pevnosti zanechali nesmazatelný otisk, a jimž naopak časopis přirostl k srdci. A to přestože se většina z nich snaží tvářit jako světem protřelí drsňáci… Neváhejte tedy přijmout pozvánku na šílenou jízdu po světech české fantastiky, při níž budete mít jedinečnou možnost seznámit se s neohroženými hrdiny, kteří nosí meče proklatě nízko u pasu, stejně jako s borci oblečenými v kůži a s nechutně velkými bouchačkami v holstrech, či s ženami, o jejichž vnadách se vám ani nesnilo. A to nepočítáme všemožné záporáky, bestie a démony, ze kterých by se strachy rozbrečel i Darth Vader. Ale vy se bát nemusíte. Máte totiž v rukou to nejlepší z Pevnosti!... celý text

Přidat komentář

MCGinger
11.08.2018 4 z 5

Reprezentativní výběr, za mě nejlepší je povídka Draci nad Gdaňskem.

Eyghon
18.05.2017 5 z 5

Fakt dobrý výběr, většina povídek je nadprůměrných. Těch 700 stran stojí za to přečíst.


palec
05.12.2016 5 z 5

Výborná sbírka.Nevidím žádný rozdíl mezi českou a světovou fantastikou,snad jen ta světová má asi lepší marketing.

katka1510
14.10.2015 2 z 5

Výběr má bohužel velmi proměnlivou kvalitu. Jsou tam jak velmi kvalitní texty od kvalitní autorů, tak i povídky, u nichž se člověk musí ptát - jak se něco takového mohlo dostat do výběru nejlepších povídek?

cori
26.04.2015 4 z 5

Všechny povídky jsem už kdysi četla v časopisu, ale je skvělé přečíst si je takto v celku. Za vrcholy sbírky považuji Draky na Gdaňskem od L. Kyši, Poslední ze čtyř od O. Nečase a Peklo pod palmami od L. Medka. Viz mé komentáře u jednotlivých povídek.

finka
28.05.2014 5 z 5

Ač nevyhledávám povídky (pro mě moc krátký lit. útvar) tak musím říct, že mě jako celek sbírka uchvátila. Nudily mě jen tři povídky, nebyly špatné, jen všední - asi to bylo i skvělou konkurencí ostatních. Nejlepší pro mě byla Gnothi Seauton od Petra Schinka, na druhém místě Tanečník od Žambocha.
Doporučuju!