Spletité sítě

Spletité sítě https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41399/spletite-site-41399.jpg 4 30 5

Temná elfka Liriel Baenre, která se rozhodla žít na povrchu, pokračuje ve své cestě na ostrov Seveřanů, Ruathym. Tam chce dokončit splétání runy, jež jí umožní pochopit magii povrchu a zároveň pomůže jejímu příteli, bojovníku Fjodorovi ovládnout bersekrovské šílenství, které ho stále více ovládá. Liriel proto osvobodí z podzemních kobek Přístavu Lebek pirátského kapitána Hrolfa a nalodí se na jeho koráb. Netuší však, že se řítí přímo doprostřed zničující války…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Tangled Webs , 1996


více info...

Přidat komentář

Luigi1
10.02.2021 5 z 5

Liriel se nevzdává a bojuje,to se mi moc líbí.Doporučuji

Ma-ra
08.03.2020 4 z 5

Zase jsem měl stejný problém, jako u prvního dílu. První polovinu knihy jsem hltal neskutečnou rychlostí. Tato pirátská část mě neskutečně bavila. Pak se to celé nějak zvrtlo. Autorka začíná tvořit spletitou síť intrik a začátek byl poměrně slibný. Nakonec, jako by se sama ztratila ve víru všech přidaných postav. Hlavní záporáci se u konce knihy prostě vypaří. Tak slibně rozjetá kniha a konec je jen další čekání, jak to bude celé pokračovat dál… Nic to nemění na tom, že jsem si knihu užil. Autorka nás seznámila s podmořským světem Forgotten Realms a Liriel konečně má i pár přešlapů. Pro mě lepší a originálnější, jak první díl.


Gordonlord
31.12.2019 1 z 5

První díl jsem dočetl již před lety, ale pamatuji si, že mě poměrně bavil.

"Spletité sítě" mají zajímavé postavy, docela zamotaný a komplikovaný děj, ale přesto jsem se do toho nedokázal ponořit. Možná proto, že příběhová linka neustále utíkala ke zbytečným postavám (ZASE!!! nekonečný problém snad všech knih ever - spousta postav že se v tom člověk ztrácí a většina z nich naprosto zbytečná) a slepým dějovým odbočkám. Postavy, které měly fakt velký potenciál, mě vůbec nebavily a bylo mi vážně jedno, jak to celé skončí a kdo umře. Nehledě na to, že v komplikovaném ději a nejasných zápletkách a slepých mini-dějových linkách jsem se dost ztrácel.

Možná jsme si jen s Elaine v tomhle případě nesedli (četl jsem v originále pár jejich knih a to byla mnohem vyšší liga, jako třeba "Elfsong" a pár dalších dílů s Arilyn Moonblade v hlavní roli)

Navíc je bohužel znát, že to píše žena a s jejími popisy emocí, rozhovorů a reakcí postav na citové podněty se nějak nedovedu sladit ani se do nich vžít.

jan14s
21.03.2017 5 z 5

O něco slabší, přesto skvělý díl.

Dašička
18.11.2014

Mám moc ráda legendu o Drizztovi, proto jsem ráda, že jsem narazila na tuhle sérii. Moc pěkně napsané. přečetla jsem jedním dechem všecky tři díly. Doporučuju:)

Štítky knihy

draci elfové magie

Autorovy další knížky

Elaine Cunningham
americká, 1957
2009  78%Drowova dcera
2010  71%Temná pouť
2010  74%Spletité sítě
2011  68%Poutník

Kniha Spletité sítě je v

Přečtených49x
Doporučených3x
Knihotéce75x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x