Souboj s osudem

Souboj s osudem https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52302/souboj-s-osudem-52302.jpg 5 7 3

Životní příběh českého letce Františka Truhláře, zejména ona část, týkající se druhé světové války. Kapitán Václav R. Bozděch zpracoval knihu podle autentických zápisků Františka Truhláře. Příběh o Frankym (Františkovi) na rozdíl od knihy Filipa Jánského Nebeští jezdci ukazuje leteckou válku více realisticky. Franky se musí vyrovnat nejen se zraněním a popáleninami, které utrpěl při havárii letadla, ale po uzdravení (uzdravením se míní, že mohl létat, ne že byl zdráv a zranění byla zahojena) brzy havaroval podruhé a opět skončil v nemocnici.... celý text

Přidat komentář

Tclaw
10.07.2021 5 z 5

Těžko hledám vhodná slova. Neskutečné utrpení a ještě neskutečnější vůle Františka Truhláře k životu i boji. Byl odvážný, byl mladý a tolik toho obětoval. Takové jako on bychom si měli připomínat a nikdy nezapomenout. Nikdy. Kniha je perfektně napsaná, vystihuje velmi intenzivně celé to utrpení, nemohl jsem přestat číst.

Libec
13.11.2020 5 z 5

Kniha ktera nesmi chybet v knihovne kazdeho ctenare ktery se zabyva touto tematikou. Mohu doporucit.


Nerolinka
15.03.2015 5 z 5

Kniha, která chytne za srdce nejednoho čtenáře. Určitě knihu, doporučuji protože síla s jakou letci snášeli bolest stojí za to ocenit.