Přines mi hlavu Čarovného Prince

Přines mi hlavu Čarovného Prince https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28240/souboj-o-milenium-prines-mi-hlavu-carovneho-prince-28240.jpg 4 98 12

Souboj o milénium série

1. díl >

Mladý ambiciózní démon Azzie splácející své dluhy z pokeru nezáživnou službou v pekle, přichází se skutečně skvělým nápadem. Sám satanáš mu předá černou kreditní kartu, tedy neomezený úvěr zlých sil. Podnikavý Azzie se přes četné překážky vrhne do práce. Vylupuje hroby, sestavuje mrtvoly, žádná ničemnost mu není cizí. Ostatně u ďábla je to jedině v pořádku. Při tom všem stihne nějaký ten flirt, dobře se nají a napije, zkrátka počíná si jako docela sympatický chlapík. To, že vše dopadne jinak, není vinou trpaslíka, malé Brigitty ani toho, že došel led na odřezané údy. Nic nepokazí ani džentlmentský Babriel vyslaný silami dobra jako nezávislý pozorovatel. Azzie ztroskotá na neuvěřitelné zkostnatělosti, hlouposti a malichernosti pekelné byrokracie. A možná i na tom, že povaha lidí je nevypočitatelná: i pokud jsou sešiti z porůznu sebraných částí. Je to hra. Ovšem brilantní hra. Autoři si nekladou meze. Mísí mýtus, pohádku, moderní charaktery, z prostředí do prostředí se přenášejí čarováním, alchymií, avšak i klasicky na koštěti nebo na létajícím koberci.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy

Vydáno: , Classic And
Originální název:

Bring Me the Head of Prince Charming , 1991


více info...

Přidat komentář

Wraith
15.02.2019 5 z 5

Vtipný a překvapivě svěží příběh o netradičním souboji dobra a zla, ke kterému dochází vždy čase milénia.
Rozhodně nelituji toho, že jsem se dal do čtení a pokud má člověk rád pohádkově laděné příběhy, pak si jistě tuhle knížku nenechá ujít.

GIF242
05.02.2019 5 z 5

Velmi zábavné čtení


E.Hyde
02.01.2019 4 z 5

Nic podobne prasteneho jsem jeste necetla. Kniha se ubirala smerem, ktery jsem vubec necekala, coz mi slo trochu proti srsti. Libila se mi predstava demonu a andelu vykonavajici svoji praci stejnym zpusobem, jako kdyz urednik financaku zaseda za svuj stul v kanclu. Divadlo s princeznou a princem se jevilo dosti pritazene i za vlasy fantasmagoricke hlavy, ale finalni pointu celeho pribehu to neovlivnilo. Kniha prectena diky nove vyzve.

cert rohatej
01.08.2017 5 z 5

tak tohle bylo humorne, bohužel ke konci se mi zdalo ze tandemu zelazny/sheckley poněkud dochazi napady které me ze zacatku tolik bavili, anebo mi prisla poněkud ohrana "scena".

nycol
06.07.2017 5 z 5

Knihu mám už dlouho a čas od času si jí přečtu znovu, abych si ten šílený příběh vychutnala znovu.

Eldar80
20.07.2016 4 z 5

Musím říct, že něco tak praštěného jsem snad ještě nečetl. Skutečně to vzbuzuje dojem jakoby to bylo od Pratchetta. Zejména na začátku příběh připomíná poněkud morbidní pohádku, ve které se to výstředními nápady jen hemží. Ale ikdyž je Zelazny můj oblíbený autor, tohle mě nějak nesedlo. Kniha sice byla příjemně čtivá, ale tak nějak se musím přiznat, že mi bylo jedno jak příběh dopadne. Možná proto, že hlavní hrdina Azzie je démon, který se pokouší zvítězit v klání sil Dobra a Zla. Díky tomu pozorujeme počínání Azzieho jakoby z odstupu. Není to vyloženě vtipné, ale pár velmi podařených momentů kniha obsahuje. Jen kvůli tomu dávám knize 4 hvězdy, protože některým hlodům jsem se skutečně zasmál. Jinak kniha ničím nevyniká. Nejspíš kvůli spoluautorovi se liší od Zelaznyho běžné tvorby určitou hravostí, kterou jeho ostatní díla postrádají. Jednoduché, zábavné, přiměřeně krátké a nevhodné pro děti. 75%

Terva
28.10.2015 3 z 5

Na tento příběh jsem si ne a ne zvyknout. Špatně jsem se prodíral začátkem až mě skoro nebavil prostředek. Naštěstí mi velmi sedlo vyvrcholení, což vlastně zachránilo celou knihu a zvýšilo hodnocení o jednu hvězdu. Asi je tam těch absurdit až moc a blokují tu hlavní byrokratickou myšlenku. Ti zatracení diblíci se začali ulejvat zrovna ve chvíli, kdy si Azzie konečně udělal trochu pohodlí....... Jo a ještě jeden postřeh z příběhu - je tu spousta skoro nevyslovitelných jmen. Možná i tady je zakopaná Ylith. Možná je však konec světa závislí na princi a princezně. Bohužel do druhého příběhu se mi nechce a raději pojedu na dovolenou, abych si od Azzieho odpočinul.

Budulman
11.09.2015 5 z 5

Kdysi jsem ji četl zamlada a dodnes si pamatuju některé pasáže... Rozhodně se do ní v brzké době pustím znova, abych si osvěžil ten skvělý humor, tolik podobný panu Pratchettovi.

Andžin
26.11.2013 3 z 5

Zelazny je můj oblíbený autor. Knihu sem četl po Amberu a tak sem si chvilku zvykal. Azzie Elbub to však docela pozvedává. Pekelná byrokracie mi pak připomíná některé vlastní zážitky :-D.

corwin78
17.01.2013 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knih od Rogera Zelaznyho, Vynikající humor, skvělé nápady a hlavně neodolatelný hlavní "hrdina" :-)

Linduska16
25.12.2012 5 z 5

Výborná kniha. Četla jsem jí v pubertě, a po letech jsem se k ní opět vrátila. Bála jsem se, abych si nezkazila vzpomínky, ale opět jsem se skvěle bavila. Pohoda, odreagování, inteligentní humor...
Pratchetta mám taky ráda, ale tohle je něco trochu jiného...

Alix
30.11.-0001 4 z 5

Já si nemohu pomoct, mně to prostě připomíná Pratchetta!

Autoři knihy

Robert Sheckley
americká, 1928 - 2005
Roger Zelazny
americká, 1937 - 1995

Kniha Přines mi hlavu Čarovného Prince je v

Právě čtených1x
Přečtených156x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených11x
Knihotéce103x
Chystám se číst28x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x