Sokyně

Sokyně https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25029/bmid_sokyne-hNr-25029.jpg 4 53 11

Juno, Athéna, Diana a Venus Chambersovy jsou stejně jako jejich antické jmenovkyně krásné, mají modrou krev a hromadu peněz. Bohužel ne vlastních. Patří jejich strýčkovi Clementovi, nevyzpytatelnému podivínovi, žijícímu v ústraní tropického ráje. Jenomže na sklonku života se starý pán rozhodne ke svatbě s Thajkou, která by mohla být jeho vnučkou. A jelikož mladá manželka a brzy snad i nová rodina potřebují spousty peněz, neteřinky by měly přijít zkrátka. Zbývá jim jediný rok snového života a pak nejspíš zůstanou bez halíře. Rozhodnou se vyhlásit strýčkově snoubence tichou válku ženských zbraní. Podaří se jim zničit svoji „soupeřku“, anebo přijdou na to, že k penězům se dá přijít i jinak než ze svěřeneckého fondu? A není život plný výzev a nejistot, kdy je potřeba dokázat, co v člověku skutečně vězí, neskonale zajímavější?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Glitz , 2008


více info...

Přidat komentář

Gabriela_K
18.10.2020 5 z 5

MOŽNÉ SPOILERY
Bavily mě příběhy a osobnosti všech čtyř hlavních hrdinek. Líbilo se mi, jak je společný cíl stmelil a jak se během příběhu měnily a změnily. Zajímavý byl konec, kdy jsme se dozvěděli pravé tváře všech.
Kniha mě bavila. Nebude sice patřit mezi mé nejoblíbenější, ale můžu ji s klidem doporučit.

SPOILER:
Jediná výtka: Chybělo mi tam více příběhu Juno a Jacka, konkrétně jejich znovu objevení manželství.

LenkaLuna
09.04.2017 5 z 5

Mě se tato knížka líbí se všech nejvíc právě protože se děj rozloží mezi 4 hlavní postavy (každá postava je charakteristicky úplně jiná) takže je příběh zajímavě rozdělen. To že je to ve skutečnosti nemyslitelná ,,kravina" tak s tím i souhlasím, ale i takový typ knížek existuje (je jich většina :D , ale to přece od knížek očekáváme pokud čteme knihy od takovýchto autorů). Je taky možné že se mi kniha líbí nejvíc protože se odehrává v Londýně a já prostě Londýn miluju, a častokrát sáhnu pro knížku právě z tohoto důvodu (něco podobného mám i u Paříže) takže to je další plus. A nesouhlasím s uživatele katynais že jsou tyto příběhy od L. Bagshawe o bohatých ženách, právě naopak většina knížek začíná tím že jsou hlavní hrdinky z chudé rodiny ale jako ,,zázrakem" se stanou úspěšnými a bohatými - to možná uživatelce na těchto knížkách vadí. Ale za mě má tato knížka plný počet hvězdiček.


ewisek22
02.08.2016 4 z 5

Pohádka, která mě neskutečně bavila. Jako malou shopaholičku byly mému srdci blízké především popisy oblečků...:)

ovpana
06.12.2015 2 z 5

Hezké , nenáročné čtení na dlouhé večery

petra106
18.05.2014 4 z 5

Tento román (i další od sester Bagshaweových) beru jako pohádky pro dospělé, takže děj byl sice předvídatelný, ale přesto zábavný. Jako u každého z nich mi vadilo velké a zbytečné množství zdrobnělin (krček, tvářičky, srdíčko, roláček atd.).

Dataline
06.02.2014 3 z 5

Její knihy mám ráda, ale zbytečně složitě popisuje každý detail, tak to přeskakuji. Čtivé, ale do domácí knihovny bych si ji nekoupila, vískrát bych si nepřečetla.

ctenarkalenka
21.01.2014

zdravím všechny čtenáře....
Já osobně mám její knížky ráda... knížku Sokyně jsem dostala na vánoce od sestry a trvalo mi to cca dva týdny....
Co bych tak mohla říct, každý z Vás má jiný názor, že to není realné a nebo zlá knížka... Co bych já vytkla je, že by mohla trošku ubrat na tom jak každou dokonale popsala co si zrovna vzali na sebe a mohla víc popsat situace, to mě chybělo :) jináč si osobně myslím, že když člověk neděla a je na něčem závislí a naraz je donucen něco dělat, podle mě je to dost možné že se do toho tak zabere až ho to začne bavit... co dál... zatím moje nej knížka je Vášeň.... ale každého názor...
a že je na stejný způsob každá knížka? to mě nevadí... Lenka

avad
29.12.2013 1 z 5

Román se mě nelíbil hlavně proto, že není ani trochu pravděpodobný.
Z rozmazlených, bohatých a rozhazovačných hrdinek v románu "Sokyně", které nejsou schopné nic ušetřit z půl miliónů liber ročně,které jim rok co rok padne do klína. Dovedou jen rozhazovat, bavit se, nakupují jen to nejdražší a najednou se z nich stanou pomalu ze dne na den úspěšné podnikatelky, které si konečně začnou vážit peněz, když jim pedantský, nevyzpytatelný a podivínský strýček sníži přísun peněz z důvodu sňatku s mladou Thajkou. A nakonec - happy end - když strýčka postihne infarkt a zemře a dědičkami jeho obrovského majetku se stanou, kdo jiný než naše hrdinky a všichni jsou šťastní.

katynais
04.08.2012 4 z 5

Moc se mi líbila a pak si přeju být také tak bohatá. Jediné co mi vadí, že její knihy jsou postaveny na stejne pointě. Bohaté rozmazlene holky,které začnou pracovat a v práci jsou úspěšně.

Izu
22.07.2011 1 z 5

Asi její nejhorší kniha,takovou kravinu snad nemohla myslet vážně....

Val
26.04.2011 3 z 5

Sice těžko uvěřitelný příběh, ale docela jsem se bavila :-)

Autorovy další knížky

Louise Bagshawe (p)
anglická, 1971
2010  81%Vášeň
2012  73%Osud
1998  66%Kariéristky
2007  70%Jiskření
2014  79%Krása

Kniha Sokyně je v

Právě čtených1x
Přečtených101x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce63x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x