Sociální práce v praxi

Sociální práce v praxi https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57570/socialni-prace-v-praxi-57570.jpg 4 21 2

Sociální práce v praxi. Specifikace různých cílových skupin a práce s nimi. Současná sociální práce zkoumá i v praxi řeší širokou škálu sociálních problémů týkajících se nejrůznějších skupin lidí. Užívá k tomu mnohé poměrně obecné přístupy společné prakticky všem sociálním pracovníkům (jejich popisu se věnovala kniha Metody a řízení sociální práce, Portál 2003). Kromě toho však naplňování potřeb určitých typů klientů vyžaduje také řadu znalostí a odborných postupů vázaných na jednotlivé cílové skupiny. V této knize čtenář nalezne základní informace o nejrůznějších skupinách, s nimiž se sociální pracovník ve své praxi setkává, a o metodách práce s nimi. Zahrnuty jsou zneužívané, týrané a zanedbávané děti a jejich rodiny, rodiny s jedním rodičem, v rozvodu a mnohoproblémové, nezaměstnaní, bezdomovci, uprchlíci, duševně nemocní.... celý text

Přidat komentář

Emik87
22.02.2024 4 z 5

Jedna z "biblí" mého studijního oboru, takže jsem jí svého času znala docela podrobně. Rozhodně je kvalitně zpracovaná a pomůže minimálně v orientaci v oboru a daných cílových skupinách.

kejty91
12.11.2014 4 z 5

kniha mi připomněla jen to, co jsem se učila o sociální práci na škole - ono asi je praxe a praxe a já to chápala jinak, než jak to autoři knihy pojali - vzhledem k praxi, kteří tito autoři mají mě ale kniha zklamala.

úplně k zahození ale není a tudíž ji i přesto doporučuji.


Štítky knihy

psychologie sociální péče

Autoři knihy

Oldřich Matoušek
česká, 1947 - 2022

Kniha Sociální práce v praxi je v

Právě čtených1x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x