Sníh nebo popel

Sníh nebo popel https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339123/bmid_snih-nebo-popel-xzT-339123.jpg 4 713 176

Sníh nebo popel série

1. díl >

Dívka se zlomeným srdcem a nelítostná bojovnice. Před šestnácti lety bylo zničeno Zimní království a jeho území dobylo Jaro. Pobili královskou rodinu a obyvatele uvěznili. A v tu chvíli vyprchala ze Zimy všechna magie… Nyní je jedinou nadějí tohoto království osm přeživších, kterým se podařilo utéct a kteří čekají na svou příležitost. Chtějí získat zpět své království a magii. Meira je jednou z nich. Celý život prožila jako uprchlík, nepoznala své rodiče a generál Zimy ji vychoval jako válečnici. Avšak i jako nelítostná bojovnice se zamilovala… A zamilovala se do nepravého, do budoucího krále Zimy Mathera. I se zlomeným srdcem je ale rozhodnutá udělat cokoli, aby její království získalo svobodu. Když uprchlíci zjistí, kde je ukrytý magický medailon patřící bývalé královně, Meira se ho pokusí získat. A vstoupí do světa boje o moc, temné magie, ale i dvorských intrik a velkých plesů, v němž jednoho dne zjistí, že její osud nikdy nebyl v jejích vlastních rukou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Snow like Ashes , 2015


více info...

Přidat komentář

Kaila146
18.03.2024 3 z 5

Asi v pohodě, ale doporučuji spíše lidem, kteří s YA fantasy začínají...

Artep071
25.02.2024 4 z 5

Výborné a napínavé. Těším se na pokračování :)


Satan-démon
19.02.2024 4 z 5

Od knihy jsem moc neočekávala. Jsem překvapená. Rozhodně bych doporučila mladším čtenářům. Musím ale říct, že kniha překvapila. Nedávám tedy plné hodnocení, nechám si prostor pro další díly. Rozhodně ale stojí za přečtení, je to oddechové čtení mezi náročnější četbou.

Theresis
26.01.2024 3 z 5

Velmi hezká kniha, taková spíš oddechovka. Chvílemi se hůře četla a je určena opravdu mladším čtenářům. Ale jak říkám jako oddechovka dobrá.

popeluška
12.11.2023 5 z 5

Neměla jsem žádná očekávání a tak nejsem vůbec zklamaná. Naopak, kniha se četla velmi dobře a čtení mě bavilo. Jsem zvědavá na druhý díl této série.

M.C.SMITH
19.06.2023 4 z 5

Příjemná fantasy, při které se dá krásně odpočinout.
Nejvíce mi sedl Theron.
Bylo to milé čtení - knihu jsem měla za dva a půl dne přečtenou.
Knihu bych spíše doporučila začínajícím čtenářům fantasy. Tuto sérii čtu již podruhé a pořád je to dobrá oddechovka.
Určitě stojí za přečtení a já jdu na další díl.

LexiS
21.01.2023 4 z 5

Tohle bylo takové roztomile miloučké. Čtu převážně jen fantasy a i přesto, že jsem od knihy moc nečekala, tak se mi moc líbila. Trošku bych zkrátila popisné pasáže, kterých je v knize opravdu hodně. Dějově to moc nepřekvapí, velmi brzo jsem měla představu o tom, jak to bude, a nakonec i bylo.
Milostné trojúhelníky mě v knihách baví, takže i v tomto směru jsem nadšená. Už jen proto, že to není typický trojúhelník, kdy je to bad boy a ten hodnej, který vždycky utře. Tak jsem zvědavá, jak se to vyvine.
Rozhodně budu v sérii pokračovat.

Verunka926
09.10.2022 2 z 5

Četla jsem už hodně fantasy sérií, a proto mě tato konkrétní moc neoslovila - možná kdybych ji četla dříve. Další díly si přečtu jen proto, že už je mám doma a také mě zajímá, s kým nakonec Meira skončí.

Stromovous
22.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Zajímavý svět a postavy, avšak kniha má mnoho klišé jako např. že v sobě hrdinka najde velkou moc a zjistí kým doopravdy je. Možnost takto oživovat ztracené postavy za účelem boje na konci knihy se mi za tohoto použití v knize nelíbí, ale kniha se četla lehce a bez komplikací. Jako oddechovou YA literaturu mohu doporučit.

Janík511
26.02.2022 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale ani žádná top. Stejně si asi přečtu sérii do konce už jen proto, abych se dozvěděla, jak to s Meirou dopadne.

Deevv
17.02.2022 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Děj hezky plynul, postav nebylo mnoho a tak nebyl problém udržet linku. Ze začátku jsem trošku nemohla pobrat ta období, ale pak v pohodě. Meira se mi zalíbila a těším se na pokračování.

Lemra794
29.01.2022 3 z 5

Podle mě je kniha nejvhodnější hlavně pro ty, kteří s tímto žánrem (fantasy, YA) teprve začínají a nemají toho tolik přečteného. Pro náročnější čtenáře to moc není, protože je to trochu méně propracované, trochu málo rozebrané a rozložené a možná i malinko uspěchané (záleží, jak rychle čtete ;D).
Nelituji čtení knihy. Pro mě příjemná oddechovka. Jak jsem psala, doporučuji méně náročným či začínajícím čtenářům. Věřím, že kniha dokáže být skvělým úvodem do žánru fantasy YA a čtenáře (či spíš čtenářky) to nakopne do přečtení dalších knih.

romca4180
22.12.2021 2 z 5

Přečíst jednou a stačí.. Chtěla jsem si koupit celou sérii, ještě že jsem to neudělala a přečetla jsem si jako e-knihu.. Děj je, dle mě, místy uspěchaný - víc bych se v určitých scénách pořádně rozepsala.. Škoda, mohla by to být kniha klidně na 500 stránek a vůbec by to nebylo špatné a čtenář by to více ocenil.. Takhle je to jako jednohubka pro mladší nenáročné

Javik
13.12.2021 2 z 5

Co na to říct? Kniha byla dost průměrná. V hodně případech mi přišla uspěchaná a vsadím se že s obsahem této knihy by se jiný autor rozepsal třeba i na 600 stran. Taky mi přišlo že všechny strasti a překážky které si autorka celkem hezky vymyslela nakonec její postavy překonaly/vyřešily tak snadným způsobem až si člověk říkal jestli to bylo vůbec nutný do příběhu vkládat. Ovšem k dobru, je pravda že jsem velký odpůrce milostných trojúhelníku ale tenhle mi nevadil.

Ve výsledku si myslím že mému mladšímu já by se kniha mohla líbit o dost víc.

Karina_
11.08.2021 4 z 5

Začátkem jsem se prokousávala jak nikdy, ale nakonec mně kniha velmi potěšila, krásně se mi líbí doba ve které je kniha zasazená. Cit hlavní hrdinky ke své zemi, boji a nakonec i ke chlapcům je krásně popsaný a tak nějak "cítím" z knihy emoce všech hrdinů.

Alíček83
04.08.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila. Byla napínavá, dobrodružná, byl zde boj i láska. Ano, byly zde i chyby. Například s těmi zvědy, 1 sejme ona, 3 sir, a ostatní jako nic, asi fandili? Takže si nevšimli, že jim ten poslední zdrh? Nebo si ona v táboře nechá vzít zbraň, kterou si tak pracně vyráběla, poté ještě bič. Tak tohle mě zvedalo ze židle. Ale třeba se mi líbilo, že to, co bylo jasné od začátku, bylo prozrazeno až na konci. Fandila jsem Theronovi. A těším se na další díl.

dianaxn
15.06.2021 odpad!

(SPOILER) Hledáte knihu, u které budete mít chuť propláchnout si oči kyselinou?
Tady je. Začátek byl příšerný. Po 100 stranách došlo ke zlepšení, že se to dalo aspoň číst, ale i tak děs.

Kolem Meiry se točil celý svět, byla otravná a plná pochybností, a tudíž pro všechny naprosto neodolatelná.
Mather byl idiot. Ale samozřejmě, že hlavní je to, jak moc měl vypracované břišní svaly.
Therona charakterizovala jen jeho posedlost Meirou, stejně jako všechny ostatní v knize.

Navíc je to generická fantasy přes kopírák. V podstatě jde o mix jiných fantasy, protože absolutně nic nebylo originální nebo nečekaný. Nebo aspoň dobře zpracovaný.

Pak tady máme milostný trojúhelník, z kterého se pak stal spíš zkažený dvojúhelník. Rozhodně tu najdete návod, jak zpackat i klišé.

Kniha byla nezáživná, nudná, styl psaní hrozný, začátek příšerný a konec trochu míň příšerný. Iritoval mě přítomný čas vyprávění a absence složitějších souvětí.

Originalita žádná, logika nejspíš neexistovala a předvídatelnost level 1000. Obsahovalo to všechna existující klišé a pořád se opakovaly stejné myšlenky. U postav jsem měla chuť je profackovat.

Nejhorší young adult, co jsem kdy četla. V tomhle žánru najdete mnohem lepší nebo aspoň průměrné knihy.

barbb8k
01.05.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem si chtěla přečíst už dávno, ale nikdy jsem se k ní nedostala, což byla chyba.
Abych shrnula svoje pocity. Nebylo to nic světoborného, s bylo to strašně milé a (nevím, proč mi to tak prošlo) roztomilé.
Už od začátku mi bylo celkem jasné, jak to skončí, ale i přesto jsem v některých částech byla překvapená.

Všechny postavy mi byly hrozně sympatické. Třeba Meira, hlavní hrdinka, která si myslí, že je úplně na nic, ale nakonec se zjistí, že tak úplně na nic není (kdo by to nečekal?). Ano, někdy jsem ji chtěla uškrtit, ale zas tak často se to nestávalo.
Romantická linka je podle mě jedna z nejroztomilejší, o kterých jsem kdy četla. Žádné jiné slovo mi k této romantické lince nesedí.

Konec byl předvídatelný, ale přesto se mi moc líbil.

_Bára_
11.04.2021 3 z 5

Musím uznat, že ze začátku jsem byla trochu znuděná. Prvních asi 100 stránek se táhne a o nic moc nejde. Naštěstí ve chvíli, kdy se dostanou do střídavého království krále Noama začne být zábava. A konec už byl úplně skvělej. Je pravda, že od téhle knížky nečekejte žádnej zázrak, ale i tak se jedná o celkem povedenou knížku. Musím ale říct, že jsem při čtení měla pocit, že čtu knížku, která je spojená tak z dalších 6 fantasy knížek tohoto stylu.

Mikuše-Ivet
23.01.2021 2 z 5

Kniha se četla sama, ale přišla mi nezáživná a místy se na můj vkus dost táhla.

Štítky knihy

magie pro dívky roční období americké romány fantasy romány

Autorovy další knížky

Sara Raasch
americká, 1989
2017  74%Sníh nebo popel
2018  69%Led nebo oheň
2018  75%Rebelové vln
2018  76%Mráz nebo noc

Kniha Sníh nebo popel je v

Právě čtených18x
Přečtených989x
Čtenářské výzvě45x
Doporučených65x
Knihotéce466x
Chystám se číst515x
Chci si koupit138x
dalších seznamech16x