Smutek sluší bárbínám

Smutek sluší bárbínám https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30017/klara-skorpilova-30017.jpg 3 35 6

Šestnáctiletou Jindru si zamilujete, jakmile řekne první větu. Je chytrá, vtipná, neutápí se v marných holčičích snech a umí trefně komentovat život kolem sebe. Myslíte si, že takové holky se všichni kluci bojí? Máte pravdu. Jindřini spolužáci ze střední školy radši flirtují s děvčaty, která vypadají jak z titulní stránky Cosmogirl, ale Jindra se tím příliš netrápí. Ve velkou lásku nevěří a příběhům z dívčích knížek, které čte její atraktivní sestra Jitka, se vysmívá. Jenže osud někdy s lidmi rozehraje zvláštní partii: Jindra potká první velkou lásku právě ve chvíli, kdy to nejmíň čeká. Vlastně by všechno mohlo skončit happy endem, kdyby... Kdyby ten, do koho se bláznivě zamilovala, nebyl kluk její sestry. Prvotina mladé děčínské autorky Kláry Škorpilové (1991) zaujme živým jazykem i detailně prokreslenými charaktery jednotlivých postav.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
14.11.2019 4 z 5

Svižný,vtipný,ironický román :) přečteno během dvou hodin

BelphegorSara
22.11.2017 4 z 5

Velmi čtivý, vtipný a ironický román. Tuto knihu jsem poprvé četa v mých 14 letech a od té doby se k ní pokaždé ráda vrátím. Mám ji přečtenou zhruba 10x a nikdy nelituji :) U některých kapitol jsem se vážně zasmála a ačkoli romány o dívkách a jejich problémech nemusím tak tohle je výjimka.


Pedruska01
19.02.2017 3 z 5

Knížka se rychle četla a musím přiznat, že hrdinka byla svou rázností a ironií vážně úsměvná - dokázala mě pobavit. Byla to naprosto nenáročná četba - oddechovka. Jindře/autorce se nelíbili přeslazené dívčí romány, a tak na ně dělala recenze, s úmyslem, jednou vytvořit román, který všem čtenářkám otevře oči do reality. Proč ne. Však mám pocit, že tím celkovým vývojem, co se v knize udál (její chození s několika klukama a zamilovanost vůči klukovi její sestry), to stejnak dopadlo tak, jak autorka odsuzovala - jako klasický dívčí románek. Je pravda, že to neskončilo klišé koncem, a za to autorku chválím, že se držela své vize. Jako celek to ale dopadlo dobře. :)

milagro
28.01.2015 3 z 5

Ze začátku mě to moc bavilo. Fajn výrazy i jízlivost. Dočetla jsem před minutou. Ale už jsem nečetla řádek po řádku, sem tam vynechala i stránku. Příběhově se tu někdo vyjádřil, že o ničem. Není to o ničem. je to o životě mladý holky. prostě každodenní starost a první lásky. Oddychovka. žádný závratný děj nebo drama., ale zase se v tom hodně mladých lidí najde. Prožívají to, my si to prožili a jiní si to prožijou. Kniha je realistická a to je na ní fajn. Hlavně je vtipně napsaná. S autorkou se ztotožňuji sarkastickým humorem. Pravdou je, že konec mě už nebavil. Mohly být lépe popsané některé detaily. Ale na mladou autorku je to povedené, řekla bych. A držím jí palce do dalších knižních úspěchů. Dnes jdu na její druhý příběh - toho se celkem obávám už jen kvůli zvolenému tématu. Tak uvidíme :o)

warca
15.10.2014 5 z 5

Byla to naprosto skvělá kniha. Hlavní hrdinku jsem si hned oblíbila a knihu jsem přečetla dvakrát za sebou, protože to zkrátka lákalo začít číst tuhle bezva knížku znovu :D

Misha*
01.08.2013 odpad!

Kniha o ničem... Vůbec mě nebavila-nic se tam neděje. Jak je to v předchozím komentáři-ztráta času

Štítky knihy

česká literatura střední škola pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Klára Škorpilová
česká, 1991
2011  64%Jizvy a jiný tajemství
2010  58%Smutek sluší bárbínám

Kniha Smutek sluší bárbínám je v

Přečtených58x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x