Smrtící vlna

Smrtící vlna https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172808/bmid_smrtici-vlna-Bbu-172808.jpg 4 55 13

Řád temnot série

< 2. díl

DĚJINY PÍŠÍ HISTORII STŘEDOVĚKU A LIDÉ SE BOJÍ KONCE SVĚTA. VYPADÁ TO, ŽE KATASTROFA, PŘI NÍŽ BUDE LIDSTVO ZCELA ZNIČENO, JE BLÍŽ A BLÍŽ… Luca Vero, klášterní novic pověřený samotným představeným Řádu temnot – aby vyšetřil okolnosti blížícího se konce světa a přitom hledal stopy Ďábla a vykonával soud nad osobami podezřelými z kacířství – se vydává na další cestu. Tentokrát jej povinnosti zavedou do italského přístavního městečka Piccolo. Na cestě Luku a jeho druhy – písaře Petra a sluhu Freizeho – stále ještě doprovázejí dvě dívky, s nimiž se setkali při vyšetřování kacířství v klášteře Lucretili: bývalá abatyše Isolda a její společnice a přítelkyně, muslimka Ishraq. Spolu s nimi přibudou do Piccola dětští poutníci, kteří mají namířeno do Jeruzaléma. Jejich vůdce Johann věří, že se před nimi rozestoupí moře, aby mohli do Svaté země dojít po souši. K překvapení všech se to skutečně stane – v den, kdy se poutníci chtějí vydat na další cestu, moře se skutečně rozestoupí – aby se po pár hodinách vrátilo v obrovské smrtící vlně… Obyvatelé Piccola obviní Isoldu a Ishraq, že vlnu schválně kouzly přivolaly a Luca je musí znovu postavit před soud. A aby jeho starostem nebyl konec, v Piccolu se objeví i tajemný velmistr Řádu temnot…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Stormbringers


více info...

Přidat komentář

Anett24
06.07.2023 5 z 5

Druhý díl byl daleko lepší než první. Hlavní postavy byly skvělé. Nejvíce by mě zajímalo jak dopadne freize a ishraq, ale bohužel tato série není dopsána takže se to asi nikdy nedozvím.

petraj30
27.07.2021 3 z 5

Bylo to něco málo lepší než úvodní díl, v mnohém vyzrálejší, ale i přesto velmi zdlouhavý.
Pro člověka, jako jsem já, jsou to knihy na jedno přečtení, ale i tak bych se ráda o jejich pouti dozvěděla víc, takže mě moc mrzí, že další díly nevyšly nebo ještě nebyly napsané. Všechny postavy se mi moc líbí a moc mě zajímá, jak to s nimi nakonec dopadne.
Je to zase něco jiného, než obvykle čtu, ale je to celkem povedené. Jen mě mrzí ty další díly.


renefer
19.02.2018 3 z 5

Zbytečně rozvláčný děj, v napínavější formě by se smrskla celá kniha do jedné kapitoly. Jinak zajímavý námět, škoda takového zpracování.

naty560
30.01.2018 5 z 5

Kniha mne zaujala hned:). Je to zajímavý příběh. Dokážu si dobře představit děj knihy a postavy z knížky jsem si oblíbila!!!♥♥♥

AllysCarter
13.11.2017 4 z 5

Dobrá knížka velmi mne zaujala.

Gyw
13.09.2016 5 z 5

Stejně jak první díl tak mě bavil i tento. Těším se na další pokračování a hlavně na Freize a Ishraq.

pichova.veru
05.02.2016 5 z 5

Super historická knížka. Skvěle se četla a prostředí ve kterém se příběh odehrává je skvělé :)

zuzana4291
28.10.2015 3 z 5

z knihy jsem nebyla ani nadšená, ale ani ne moc zklamaná, takže průměr....v knize se najde pár zajímavých stránek, ale přeci jen jsem čekala trochu víc, hlavně když je v žánru sci-fi a fantasy.....vůbec bych jej do tohoto žánru nezařadila a spíše bych ho dala pouze do beletrie

nikol2178
26.09.2015 3 z 5

Kniha mě oproti prvnímu dílu moc zklamala, nebavilo mě to. A to mě moc mrzi, protože první díl se mi moc líbil :( ;)

Jekysek
17.08.2015 4 z 5

Upřímně řečeno, první díl jsem nečetla, tudíž nemohu porovnávat.
Zpočátku jsem se bála, jestli se knihou nebudou vnucovat nějaké náboženské názory. Zbytečně, hlavní postavy si hledají vlastní cestu, pochybují o správnosti křesťanství, dělají si legraci z bratra Petra.
Oblíbila jsem si hlavně Freizeho a jeho smysl pro humor a Ishraq, která ze všech nejvíce spoléhá na obyčejný rozum.
Příběh vtahuje do své doby a prostředí, zmínka ohledně křižáckých výprav se mi moc líbila.

KriKri
12.04.2015 4 z 5

Mnohem lepší a napínavější než první díl. Přes slabší první knihu se příběh posouvá někam, kde se děj mnohem více zamotává. Kombinaci záhad, tajných společenství a náboženství mám velmi ráda, zasazení do 15. století je pro mě příjemná tečka na závěr. Moc jsem si oblíbila postavu Ishraq a Freizeho, jen doufám, že se u nás budou vydávat další díly.

Turambar
11.01.2015 4 z 5

No musím uznať, že pokračovanie je o dosť lepšie. Už mu nechýbalo ani napätie a slušné zauzlenie deja. Postavy sa pekne vykreslujú a čitateľ si môže veľmi ľahko nájsť obľúbenú postavu. Ale ľahko sa v nej aj sklamete, ale nebudem viac prezrádzať. Jednotku som neodporúčal, ale po prečítaní dvojky odporúčam. Jednotku z nutnosti, ale dvojku si myslím obľúbite. Moc sa teším na trojku. Dúfam že ju čoskoro vydajú.

Majulinek
07.11.2014 4 z 5

Zajímavý příběh a námět. Čtivé, ale pro mě jsou rozhodně lepší historické romány - napří. Králova přízeň, Královský rozmar.